اکونومیک 24
19 تیر 1402 - 15:54

آمارهای مسکن، کشاورزی و صنعتِ مرکز آمار در اختیا‌ر سازمان کوثر‌ قرار می‌گیرد

امروز تفاهم‌نامه همکاری سازمان اقتصادی کوثر و مرکز آمار ایران امضا شد، قرار است مرکز آمار اطلاعات مهم بخش‌های کشاورزی، صنعت، مسکن و غیره را در اختیار سازمان اقتصادی کوثر قرار دهد تا این سازمان مدیریت دقیق‌تر در برنامه‌های تولید، بازار و پیش‌بینی از وضعیت آینده داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس، امروز آئین تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین سازمان اقتصادی کوثر و مرکز آمار ایران امضا شد، براساس این تفاهم‌نامه قرار است مرکز آمار ایران اطلاعات مهم در بخش‌های کشاورزی، صنعت، مسکن و غیره را در اختیار سازمان اقتصادی کوثر قرار دهد تا این سازمان مدیریت دقیق‌تر در برنامه‌های تولید، بازار و پیش‌بینی از وضعیت آینده داشته باشد.

در این مراسم، ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر اظهار داشت: ایجاد ثبات در سیاستگذاری‌های کشور نیازمند آمار دقیق و شفافیت آماری است. 

‌وی با بیان اینکه سازمان اقتصادی کوثر نقش زیادی در امنیت غذایی کشور دارد، افزود: در همه زمینه‌های تولید، توزیع، انبارداری و غیره نیازمند آمارهای دقیقی هستیم که باید روزبه‌روز تکمیل‌تر شود.

وی ادامه داد: هر چه دولت تلاش می‌کند که سفره مردم تنگ‌تر نشود، اما سوداگری‌هایی که در این حوزه به دلیل ضعف آماری اتفاق می‌افتد، شرایط را آنگونه که انتظار داریم پیش نمی‌‌برد.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: مرکز آمار ایران اطلاعات با ارزشی در حوزه‌های مختلف دارد که می‌توانیم از آن برای افزایش تولیدات کشاورزی و نیز ثبات بازار استفاده می‌کنیم و البته این آمار را دراختیار وزارتخانه‌های مرتبط و بخش خصوصی هم قرار خواهیم داد تا همه مردم کشور از نتایج آن بهره‌مند شوند‌، نتیجه استفاده از این آمارها در تعیین هر چه بیشتر امنیت غذایی کشور و سایر بخش‌هایی مانند صنعت و مسکن مؤثر خواهد بود.

فخاری در ادامه جلسه، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس که آمارهایی که تاکنون وجود داشته با تأخیر یک سال و دو سال همراه بوده و این آمارها‌ چه تأثیری در تأمین امنیت غذایی خواهد داشت و به دنبال چه آمارهای جدیدی هستید؟ گفت:‌ آمارهایی که در بخش کشاورزی ارائه می‌شود با تأخیر بوده و یا قابل اتکا نیستند و حتی بعضی آمارها اصلا تولید نمی‌شود، بنابراین ما تلاش خواهیم کرد که این آمارها را در این طرح و به‌هنگام‌تر داشته باشیم و معتقدیم مدیریت بدون آمار قدم نهادن در تاریکی است.

فخاری ادامه داد: مثلا سالهاست که می‌گویند 92 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی، 5 درصد در بخش خانگی و 3 درصد در بخش صنعت است، اما طی این سال‌ها آیا این اعداد تغییر نکرده است؟ بنابراین معلوم می‌شود که آمارها دقیق‌تر نیست.

وی ادامه داد: یا مثلا در زمان حذف ارز دولتی 4200 تومان پیش‌بینی می‌شد که قیمت مرغ افزایش خواهد یافت، اما آنچه امروز اتفاق افتاده فراتر از پیش‌بینی‌ها است و این نشان می‌دهد که آمارهای ما آن زمان صحیح و دقیق نبوده است.

فخاری اظهار داشت: آمارهای ما در حوزه‌های مصرف آب، گوشت و مرغ دقیق نیستند و حتی مراکز آماری هم روایت‌های متفاوتی دارند. مثلا وزارت جهاد کشاورزی براساس یارانه‌ای که به گندم می‌دهد پیش بینی تولید می‌کند، اما آیا می‌توان گفت این آمارها دقیق است؟ 

‌فخاری‌ ادامه داد: در سایر بخش‌ها مانند صنعت و ساختمان هم همین روال است. اگر آمارهای کافی نداشته باشیم چگونه می‌توانیم تبعات تعرفه‌هایی که می‌بندیم را ارزیابی کنیم؟

وی ‌گفت: مقام معظم رهبری بارها تأکید داشته‌اند که به چه علت محصول تولیدی در داخل با ریال انجام می‌شود اما قیمت‌گذاری براساس دلار صورت می‌گیرد؟ مثلا در حوزه فولاد تولید از طریق منابع داخلی است حتی یارانه هم به آن پرداخت می‌شود اما قیمت‌گذاری براساس بازار بورس لندن و دیگر بازارهای جهانی انجام می‌شود، چطور می‌توان امروز تولیدات کشاورزی را براساس آمارهای یک سال و یا دوسال گذشته پیش برد، ‌‌مثلا پس از یک سال درباره دلایل افزایش قیمت مرغ صحبت می‌کنیم در حالی که اگر آمارها در آن زمان دقیق‌تر بود پیش‌بینی درستی از میزان افزایش قیمت می‌توانستیم داشته باشیم.

* 10 تا 15 درصد ذخایر استراتژیک مرغ کشور از نژاد آرین خواهد بود

‌مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در پاسخ به سؤالی که درباره تولید مرغ آرین در کشور چگونه است و آیا طبق برنامه‌ریزی‌ها پیش رفته است؟ گفت:‌ امروز سازمان اقتصادی کوثر برنامه‌های تولید جوجه آرین را براساس تعهداتی که داده بود پیش برده است و حتی اعلام کرده است که 10 تا 15 درصد گوشت مرغ کشور را از نژاد آرین تولید کند.

فخاری افزود: هفته گذشته در وزارت جهاد کشاورزی تصمیم‌گیری شده که 10 تا 15 درصد ذخایر استراتژیک مرغ کشور از نژاد آرین باشد و ما این تعهد را داده‌ایم که این میزان را تولید کنیم، بنابراین سازمان اقتصادی کوثر 150 هزار تن مرغ آرین برای ذخایر استراتژیک کشور تولید خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ضریب تبدیل مرغ نژاد آرین هم بهبود یافته است، گفت: تولید برای مرغدار باید به صرفه باشد تا آنها به سمت استفاده از جوجه‌های تولیدی روی بیاورند، بنابراین بازار و تولید رابطه مستقیمی با یکدیگر دارد.

فخاری در ادامه در پاسخ به سؤالی که تفاهم‌ نامه امروز با مرکز آمار ایران تا چه اندازه در سرعت مدل‌سازی‌ها تأثیر خواهد گذاشت، گفت: سامانه هوشمندی که براساس این آمارها راه‌اندازی می‌کنیم موجب خواهد شد که دارایی‌ها قوی‌تر شناسایی شوند بنابراین از ظرفیت‌های پنهان بخش تولید خبردار می‌شویم و تولید ارتقا خواهد یافت.

بنابراین گزارش، در ادامه ‌این مراسم جواد حسین‌زاده، رئیس مرکز آمار ایران هم از سهم بالای بخش کشاورزی در امنیت غذایی کشور ‌گفت و افزود: تلاش ما این است که آمارهای مربوط به عرضه و تقاضا را در حوزه‌های مختلف پوشش دهیم و همچنان که مقام معظم رهبری هم تأکید کردند، سامانه‌های اطلاعاتی هوشمند باید در بخش‌های مختلف تشکیل شده و آنها به همدیگر متصل شوند.

وی افزود: امروز مدیریت‌ در زمینه‌های مختلف نیازمند آمارهای دقیق و روزآمد است و نمی‌توان بدون اتخاذ این نوع آمارها حکمرانی کرد.

‌پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1347318

مهمترین اخبار اقتصادی: