اکونومیک 24
24 بهمن 1401 - 18:35

افت ارزش معاملات خرد بازار سهام/ 3 عامل‌ سهامداران بورسی را محتاط کرده است

در جریان معاملات امروز بازار سهام، ارزش معاملات خرد با کاهش مواجه شد و به کف 45 روز اخیر خود رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در روزی که دو روند کاملا متفاوت در دو نیمه خود داشت، با اندکی رشد همراه شد تا بخشی از افت روز گذشته خود را جبران کند.

کاهش ارزش معاملات خرد و همچنان خروج پول حقیقی از بازار سرمایه دو روند منفی بورس در روز جاری بود تا بازار را در نیمه دوم با کاهش همراه کند، همچنان نماد خودرو و خساپا متوقف هستند و اهالی این گروه چشم انتظار برگشت این دو خودرو ساز به چرخه معاملاتی هستند تا شاید هم روند کل معاملات بورس و هم روند معاملات گروه خودرویی را تغییر دهند.

شاخص کل بورس تهران پس از افت‌‌های سنگین در هفته ‌های پیشپین نهایتا در نیمه ابتدایی بهمن ‌با خروج بیش از 8 هزار میلیارد تومانی سرمایه حقیقی کار را تمام کرد تا بهمن ماه رکورددار خروج پول حقیقی‌ باشد.

از منظر تحلیلگران تکنیکالیست، شاخص با رسیدن به یک قدمی سطح 38 درصدی فیبوناچی و خط میانی کانال صعودی در حال رنج کشیدن‌های منفی است.

باید دید با توجه به اتفاقات و حواشی ایجاد شده برای شاخص بورس آیا شاخص کماکان تمایل به نزول و رسیدن به اهداف پایین تری را دارد و یا با حمایت‌های (صرفا نگاه تکنیکالی) تمایل به برگشت و برگشت به اعداد و ارقام بالاتر را در خود می ‌بیند؟

* چرا بورس در حال نوسان است؟

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: هنوز تکلیف بودجه در مجلس شورای اسلامی مشخص نشده و با تصویب این لایحه به نظر می‌رسد بازار سرمایه تا تیر آینده که زمان برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی است به یک تعادل خواهد رسید.

وی ادامه داد: از جمله مواردی که شاخص بورس را به نوسان کشانده است، می ‌توان به موضوعاتی همچون افزایش نرخ گاز صنایع در بودجه 1402 و اختلاف نظر نهادها درباره عرضه خودرو در بورس کالا و همچنین تعویق پرداخت در بدهی اوره‌سازان اشاره کرد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: همچنین افزایش نرخ بهره بین بانکی و نرخ سود تسهیلات از دیگر مواردی است که فعالان بازار را به احتیاط فراخوانده  است.

گلستانی تصریح کرد: اتفاقات رخ داده در هفته‌های گذشته سبب شده است بورس از بازار دلار جدا شده و سیگنالی از این قیمت ارز دریافت نکند.

* رفت و برگشت شاخص های بورس در روز دوشنبه

در پایان معاملات روز دوشنبه بورس، شاخص کل با افزایش 2 هزار و 298 واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و 548 هزار و 277 واحد بالا آمد؛ بازدهی این شاخص مثبت 15 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با رشد هزار و 926 واحدی در رقم 482 هزار و 779 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 4 دهم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس با افزایش 74 واحدی در سطح 20 هزار و 170 واحد قرار گرفت.

شاخص‌های بورس در جریان معاملات امروز در ابتدا با رشد همراه شدند ولی در نیمه دوم بازار، فشار فروش منجر به افت این شاخص‌ها شد.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 252 هزار و 276 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 244 هزار و 281  میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می شود.

ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش 8 درصدی به نسبت روز گذشته به رقم 3 هزار و 702 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در 45 روز معاملاتی اخیر از نیمه آذر تاکنون است.

* تداوم خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای شانزدهمین روز متوالی منفی بود و 175 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام کگل (شرکت گلگهر)، آریا (پلیمر آریا ساسول) و بپاس (بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت.

در سوی دیگر، غدانه (شرکت پنبه و دانه‌های روغنی خراسان) برای دومین روز متوالی بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کرد و نمادهای ذوب (ذوب آهن اصفهان) و گدنا (تهیه توزیع غذای دنا آفرین فدک) در رتبه‌های بعدی بودند.

طبق اعلام مدیریت عملیات بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران، بخشی از معاملات نماد معاملاتی شرکت‌های صنعتی بهشهر(غبشهر)،  سیمان فارس نو (سفانو) در روز جاری دوشنبه 1401/11/24 تایید نشد.

* رشد ارزش صف های خرید بورس

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، 292 نماد رشد قیمت داشتند و 354 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 45 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 55 درصد بازار افت قیمت داشتند. 159 نماد در بازه 0 تا منفی 1 و 116 نماد در بازه 0 تا 1 مثبت معامله شده اند.

در جریان معاملات امروز، 80 نماد صف خرید داشتند و 68 نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صف‌های خرید با رشد 23 درصدی به 222 میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش نیز 12 درصد کاهش یافت و 540 میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نمادهای وساخت (شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران)، غدانه (شرکت پنبه و دانه‌های روغنی خراسان) و کویر (شرکت درخشان تهران) بیشترین صف خرید را داشتند.

در سوی دیگر در پایان معاملات بیشترین صف فروش به نماد بالاس (مهندسی ساختمان تاسیسات راه آهن)، غدیس (پاکدیس) و میهن (بیمه میهن) اختصاص داشت.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1036618

مهمترین اخبار اقتصادی: