اکونومیک 24
08 اردیبهشت 1404 - 14:49

حذف دخالت‌های سلیقه‌ای در تعیین مالیات با حسابرسی سیستمی

تقویت حسابرسی سیستمی زمینه‌ساز تحقق شعار سال مبنی بر جذب سرمایه‌ها به حوزه تولید خواهد شد زیرا تحقق حسابرسی سیستمی منجر به حذف کامل دخالت‌های سلیقه‌ای و شناسایی فراریان مالیاتی خواهد شد که ریسک فعالیت موازی تولید را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید علی مرتضوی کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با اهمیت تحقق دولت الکترونیک در زمینه تقاطع‌گیری داده‌ها و به خصوص در زمینه محاسبه مالیات به شکل سیستمی و هوشمند خاطرنشان کرد: سیستمی و هوشمندسازی امور در تمامی ابعاد اقتصادی کشور با جدیت در دستور کار است. استفاده از سامانه‌ها در روندهای مختلف حکمرانی کشور جریان دارد و دولت در تلاش است به تحقق دولت الکترونیک بپردازد. یکی از مهم‌ترین زمینه‌هایی که سیستمی‌سازی امور در آن در حال اجراست، حوزه مالیاتی کشور است. مهم‌ترین مصداق تحقق عدالت در نظام مالیاتی، اخذ مالیات عادلانه مبتنی بر داده‌های متقن و محاسبه دقیق میزان درآمد و فروش مودیان است که مبتنی بر حسابرسی سیستمی و نظام مالیاتی داده‌محور محقق خواهد شد.

مرتضوی در رابطه با اهمیت تحقق مالیات‌ستانی عادلانه اظهارنظر کرد: مهم‌ترین وجهه در زمینه اعتماد مردم به نظام مالیاتی نیز از مسیر تحقق نظام مالیاتی داده‌محور و اخذ عادلانه مالیات رقم خواهد خورد و در صورت تحقق کامل حسابرسی سیستمی، اعتماد و اطمینان مودی به کارآمدی نظام مالیاتی به طور کامل ایجاد خواهد شد و در همین رابطه نیز پرداخت مالیات به عنوان یک وظیفه شهروندی تلقی می‌شود. در کشور ما نیز کارهایی در این راستا در حال انجام است. در سال 1403، سازمان امور مالیاتی گام مهمی در جهت اخذ عادلانه مالیاتی مبتنی بر داده‌های متقن فروش و تقاطع‌گیری اطلاعات مالی انجام داد که خروجی آن تحقق 95 درصدی حسابرسی سیستمی در زمینه مالیات بر عملکرد مودیان حقیقی و حقوقی بوده است که گامی بزرگ در راستای استقرار نظام مالیاتی هوشمند است.

این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با اهمیت تحقق شعار سال به واسطه تقویت حسابرسی سیستمی خاطرنشان کرد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور و فاصله گرفتن از روندهای دستی و ممیزمحور مالیات‌ستانی راهکاری برای افزایش شفافیت در امور و جلب اعتماد مردم است. به نحوی که با رضایت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات کنند. تقویت حسابرسی سیستمی زمینه‌ساز تحقق شعار سال مبنی بر جذب سرمایه‌ها به حوزه تولید خواهد شد زیرا تحقق حسابرسی سیستمی منجر به حذف کامل دخالت‌های سلیقه‌ای و شناسایی فراریان مالیاتی خواهد شد که ریسک فعالیت موازی تولید را افزایش می‌دهد و جذابیت تولید را بیشتر خواهد کرد.

وی در پایان اظهارنظر کرد: ذیل حسابرسی سیستمی نیز اعتماد عمومی به روندهای اقتصادی و مالیاتی کشور جلب می‌شود. در شرایطی که مالیات‌ستانی به صورت ممیزمحور و با روندهای قدیمی صورت می‌گیرد، مردم به روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور اعتماد نمی‌کنند. بنابراین حسابرسی سیستمی یک وضعیت برد برد برای حاکمیت و مودیان مالیاتی است که پیاده‌سازی آن منجر به تحقق یک نظام مالیاتی مترقی و در راستای عدالت همگانی است که با تکمیل شدن این مسیر از جهت استقرار کامل طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها برای این بخش، به صورت کامل منجر به شفافیت و عدالت در کلیه زنجیره مالیاتی کشور خواهد شد و مسیر توسعه و آبادانی کشور را نیز به طور موازی طی خواهد کرد و منجر به اعتماد بالای مردم و مودیان به نظام مالیاتی خواهد شد و نتایج بسیار مثبتی نظیر جلوگیری مستقیم مردم از وقوع جرائم مرتبط با فرار مالیاتی و همچنین همراهی با نظام مالیاتی از دیگر نتایج و خروجی‌های تحقق نظام مالیاتی داده‌محور و شفاف ذیل مسیر تقویت حسابرسی سیستمی است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1879745

مهمترین اخبار اقتصادی: