دولت سیزدهم در پنج ماه ابتدایی کار خود علاوه بر خاتمه دادن به تامین هزینههای جاری از منابع بانک مرکزی اعتبارات عمرانی را افزایش داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، در آغاز به کار دولت سیزدهم دولت از یکسو با هزاران میلیارد ریال تخصیص بدون منبع در خزانه مواجه بود، از سوی دیگر در 5 ماه ابتدای سال 1400 بیش از 50 هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی استفاده شده بود؛ علاوه بر این دولت باید 535 هزار میلیارد تومان اوراق فروخته شده دولت قبل را هر ماه به میزان 11 هزار میلیارد تومان تسویه میکرد.
با تمام سختیها اما دولت سیزدهم برای تامین کسری بودجه به سراغ چاپ پول نرفت و با افزایش درآمدها و کنترل هزینهها به سمت بهبود شاخص های بودجه حرکت کرد.
همین موضوع موجب شده رشد حجم نقدینگی در آذر ماه برای دومین ماه متوالی کاهشی و به 41.4 درصد برسد. آخرین گزارش مرکز آمار از نرخ تورم در دی ماه هم بیانگر کاهش یک درصدی میانگین تورم سالانه در کشور است.
در پنج ماه دولت سیزدهم منابع درآمدی بودجه نسبت به 4 ماه ابتدای سال بیش از 177 درصد رشد کرده که عمدتا ناشی از افزایش صادرات نفت و تمرکز برمقابله با فرارمالیاتی بوده است.
رشد درآمدهای مالیاتی در مدت کوتاه فعالیت دولت سیزدهم 156 درصد بوده است، حال اینکه مصوبات مهمی هم برای کاهش فشار مالیاتی بر بخش تولید و اصناف آسیب دیده از کرونا هم در هیئت وزیران تصویب شده است.
از سوی دیگر استفاده از تنخواه گردان خزانه برای تأمین منابع دولت شاهد کاهش 29 درصدی بوده که این رقم گواه عدم استفاده دولت از منابع بانک مرکزی در تامین هزینه های جاری است.
در پنج ماه ابتدای دولت سیزدهم علاوه بر مدیریت هزینههای جاری، منابع طرح عمرانی نیز با رشد 24 درصدی از 587 هزار میلیارد ریال به 729 هزار میلیارد ریال رسیده است.
در لایحه بودجه 1401 هم با وجود رشد تنها 5 درصدی اعتبارات هزینهای، بودجه طرح عمرانی یا همان تملک داراییهای سرمایه بیش از 43 درصد رشد دارد.
انتهای پیام/ب
شناسه خبر: 69089