معاون وزیر نفت با بیان اینکه بیش از یک میلیون تن گازوئیل با کیفیت از ابتدای دی تحویل نیروگاهها شده است، گفت: شرکتهای پتروشیمی و سرمایهگذاران مطمئن باشند که به محض افزایش دما و کاهش مصرف گاز خانگی، میتوانند با ظرفیت کامل تولید کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت نفت، مرتضی شاهمیرزایی امروز در کارگروه هماهنگی و تامین پایدار سوخت زمستانی سال ۱۴۰۱ که در محل شرکت ملی گاز ایران با حضور معاون اول رئیسجمهوری و وزیر نفت برگزار شد، اظهار داشت: روزانه حدود ۸۰ میلیون متر مکعب گاز در صنعت پتروشیمی ظرفیت مصرف وجود دارد، با برنامهریزیهای انجام شده سعی میشود برنامههای تعمیرات اساسی پتروشیمیها در فصل سرد سال اجرا شوند تا روند گازرسانی و سوخترسانی به دیگر بخشهای مصرفی کشور مشکلی ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون تن گازوئیل با کیفیت از ابتدای دیماه تحویل نیروگاههای کشور شده است، گفت: هماکنون در دو مجتمع پتروشیمی کشور heavy end تولید میشود و بهتازگی زیرساخت جریانی آن برای ارسال به خطوط انتقال فراهم شده است، ضمن آنکه پیش از این بخشی از MTBE که برای تولید بنزین استفاده میشود در مجتمعهای پتروشیمی تولید شده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تاکید کرد: شرکتهای پتروشیمی و سرمایهگذاران مطمئن باشند که به محض افزایش دما و کاهش مصرف در بخشهای خانگی، میتوانند از تعمیرات خود خارج شوند و تولید خود را با همه ظرفیت انجام دهند.
شاهمیرزایی گفت: صنعت پتروشیمی پارسال بیش از ۱۲.۷ میلیارد دلار به سامانه نیما تزریق کرد.
* رکورد برداشت گاز به ۹۹۰ میلیون متر مکعب رسید
در ادامه جلسه، محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، با اشاره به مدیریت خوبی که در زمینه مخازن ذخیرهسازی انجام شده است، اظهار کرد: حدود ۱۸ میلیون مترمکعب از «شوریجه بی» در شمالشرق کشور مربوط به میدان خانگیران دریافت میکنیم و این دریافت بهدلیل این است که همزمان حدود ۲۰ حلقه چاه را برای مدیریت بهتر از پیش آماده کرده بودیم و اکنون در سقف تولید گاز هستیم و در چند سال گذشته تاکنون چنین رکوردی را نداشتهایم.
وی با اعلام اینکه اکنون روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب تنها از پارس جنوبی و ۲۰۰ میلیون مترمکعب از تاسیسات شرکت نفت مناطق مرکزی برداشت میشود، گفت: برای جبران و تامین پایدار گاز در مناطق نفتخیز جنوب، از کارخانه انجیال ۱۰۰۰ حدود ۹ میلیون مترمکعب گاز تامین شده است و چاههای تازهای که از میدان آغار عملیاتی شدند کمک کردند تا پایداری متفاوتی را ارائه کنیم.
خجستهمهر همچنین به تامین گاز از میدان سراجه قم که با حداکثر تولید فعال است اشاره کرد و گفت: گازی که اکنون تامین میشود حاصل ذخیرهسازی ۸ ماهه از اول سال بوده است و میتوان گفت اکنون مشکلی در تامین گاز نداریم و به همین دلیل باید از همه کارگران و پیمانکاران و کارکنان در بخشهای فراساحلی و خشکی تشکر کنیم.
پایان پیام/