کارشناس مسکن با بیان اینکه آپارتمانسازی و متراکمسازی ضد توسعه الگوی ایرانی اسلامی است، گفت: اگر میخواهیم از خانواده و جمعیت حمایت کنیم باید به سمت توسعه افقی مسکن برویم.
فرشید ایلاتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: موضوع یک طبقهسازی یا ویلاییسازی از موضوعاتی است که شخص رئیسجمهور بر آن تاکید دارد و ما باید به سمت توسعه افقی شهرها برویم و مسکنها را به صورت ویلایی بسازیم.
وی ضمت اشاره به تجربه مسکن مهر گفت: متاسفانه در دولت قبل روند ساخت مسکن در کشور متوقف شد، علت آن هم رویکرد دولت بود که نمیخواست در بازار مسکن دخالت کند و نتیجه آن با تورم سنگین بخش مسکن و حرکت به سمت رکود تورمی بر زندگی مردم اثر گذاشت.
وی با تأکید بر ضرورت ساخت خانههای ویلایی در طرح نهضت ملی مسکن، بیان کرد: در سطح کلان سیاستگذاری مسکن، این موضوع مطرح شده اما به مرحله اجرایی هنوز نرسیده است، یک سری مخالفتهایی در داخل خود وزارتخانه مشخصا معاونت شهرسازی وجود دارد.
ایلاتی تاکید کرد: در موضوع توسعه افقی مسکن نیز مخالفتهایی در سطح استانها وجود دارد اما باید بدانیم ساخت مسکن ویلایی با الگوی ایرانی اسلامی سازگاری بیشتری دارد.
این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه مسئله مسکن را باید از جنبههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بررسی کرد، تشریح کرد: به خاطر متراکمسازی در تهران بیشترین فرونشست زمین را در دنیا داریم، ما یک سطح زیادی از جمعیت و ساختمان را در مساحت کمی بارگذاری کردهایم، این فرونشستهای زمین که موجب تخریب و از بین رفتن بستر میشود و یکی از عوارض زیست محیطی است.
ایلاتی اضافه کرد: به هر نحو بخواهیم بررسی کنیم توسعه افقی به نفع کشور است، مقام معظم رهبری بر بحث جمعیت در سیاستهای کلی نظام تاکید دارند که ما میخواهیم جمعیت در کشور به یک نقطه پایداری برسد و توسعه جمعیت داشته باشیم؛ قطعا آپارتمان سازی ما را به این نقطه نخواهد رساند.
ایلاتی به معایب آپارتمانسازی اشاره کرد و گفت: آپارتمانسازی و متراکمسازی ضد توسعه الگوی ایرانی-اسلامی است، یعنی اگر میخواهیم حمایت از خانواده و جمعیت کنیم باید به سمت توسعه افقی مسکن حرکت کنیم.
پایان پیام/