یک مسئول نهاد ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که کشورش در حال رایزنی با مسکو برای گسترش استفاده از ارزهای ملی در تسویه حسابهای فیمابین دو کشور هستند.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، یک منبع در ریاست جمهوری ترکیه امروز چهارشنبه گفت که مسکو و آنکارا به طور فعال در مورد گسترش دامنه گرایش به ارزهای ملی در تسویه حسابهای متقابل رایزنی میکنند.
به گفته این منبع، هر دو طرف مسکو و آنکارا متوجه هستند که این روند آسان نخواهد بود، اما اراده سیاسی نزد آنها وجود دارد و این موضوع در بالاترین سطوح اعلام شده است.
این منبع در گفتوگو با خبرگزاری «نووستی» افزود: ما در حال حاضر به طور فعال با شرکای روسی خود درباره زمینههایی که می توانیم به ارزهای ملی روی بیاوریم، بحث میکنیم، همانطور که می دانید این روند در بخش انرژی و در همکاری ما در زمینه خرید گاز آغاز شده است.
وی افزود: روابط اقتصادی دو کشور ترکیه و روسیه در همه زمینهها در حال توسعه است و به همین دلیل دستورات روسای جمهور دو کشور را در خصوص استفاده از ارزهای ملی که حاکی از موثر بودن این گام است، پیاده میکنیم. این روند آسان نخواهد بود، اما نکته اصلی این است که اراده سیاسی و وظایف مشخصی در این باره وجود دارد.
در آغاز ماه سپتامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پس از گفتوگو با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیهای خود، اعلام کرد که روند استفاده از ارزهای ملی در پرداختها بین روسیه و ترکیه وجود دارد و سهم پرداختها به دلار و یورو در حال کاهش است.
پیش از این روزنامه آیدینلیک گزارش داده بود که تجارت ترکیه در حال افزایش حجم عملیات تجاری خود از طریق شرکتهای تجارت الکترونیک روسیه است که پرداختها به روبل انجام میشود و در هفت ماهه امسال صادرات به ارزش ۴۲۸.۸ میلیون دلار به روبل پرداخت شده است.
به نوشته این روزنامه، حجم کل صادرات ترکیه به روسیه در هشت ماهه نخست سال جاری میلادی به هفت میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار رسیده است. واردات از روسیه در مدت مشابه ۳۱.۸۰۴ میلیارد دلار بوده است.
روسیه یکی از سه کشوری است که ترکیه بیشترین حجم تجارت خارجی را با آن دارد. به گفته منابع ترکیه، روسیه در فهرست کشورهایی که بیشترین تعداد گردشگر را در هفت ماهه نخست امسال به ترکیه اعزام کرده اند، رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
پایان پیام/