قیمت نفت با ثبت هفتمین هفته متوالی افزایشی، آخرین روز بازارهای جهانی را با قیمت 93.27 دلار به پایان برد.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز جمعه به بالاترین رقم 7 سال گذشته رسید و هفتمین هفته متوالی افزایشی را به علت نگرانی در مورد اختلال در عرضه ثبت کرد.
این نگرانی با سرد شدن هوا در آمریکا و ادامه بحران سیاسی میان تولیدکنندگان بزرگ تشدید شده است.
هر بشکه نفت برنت با 2 دلار و 16 سنت افزایش 93.27 دلار فروخته شد که بالاترین میزان از اکتبر 2014 به شمار می رود.
هر بشکه نفت خام آمریکا با 2 دلار و 4 سنت افزایش 92.31 دلار معامله شد که بالاترین میزان از سپتامبر 2014 محسوب می شود.
نفت برنت طی هفته 3.6 درصد و نفت خام آمریکا 6.3 درصد رشد قیمتی را ثبت کردند که طولانی ترین دوره افزایشی از ماه اکتبر به شمار می رود.
ترینتریناز آنجایی که انتظار می رود اختلال در عرضه ادامه یابد و جهان در تامین تقاضا با چالش روبرو شود، خریداران شروع به خرید کردند و این امر سبب شد تا در دو روز پایانی هفته، قیمت نفت به شدت بالا رود.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک و هم پیمانانش موسوم به اوپک پلاس روز چهارشنبه توافق کردند تا افزایش ملایم 400 هزار بشکه در روز ماهانه خود را ادامه دهند، زیرا این گروه در حال حاضر برای تامین هدف تولیدی خود با وجود فشار مصرف کنندگان بزرگ نفت برای افزایش تولید با سرعت بیشتر، با چالش روبرو است.
پلاساوپک در ماه ژانویه 28.01 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده است و نسبت به ماه قبل از آن 210 هزار بشکه در روز بیشتر تولید داشته است، اما نتوانسته افزایش 400 هزار بشکه در روز ماهانه خود را محقق کند.
عراق، دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک، در ماه ژانویه بسیار کمتر از سهمیه ای که اوپک پلاس برای تولید به این کشور داده، تولید نفت داشته است، در حالی که قزاقستان، یکی از اعضای اوپک پلاس، میخواهد به منظور مقابله با افزایش قیمت سوخت، بخش بیشتری از تولید خود را در داخل مصرف کند.
پلاسپلاسشرکت بازاریابی دولتی نفت عراق، «سومو» اعلام کرد: عراق در ماه ژانویه روزانه 4.16 میلیون بشکه نفت تولید کرده است که از رقم 4.28 میلیون بشکه در روز که از سوی اوپک پلاس اجازه تولید دارد، کمتر است.
سوموپلاسیک مقام عراقی به رویترز گفت: صادرات نفت عراق در ماه ژانویه تحت تأثیر شرایط نامساعد جوی، مسائل فنی و تعمیر و نگهداری تاسیسات صادراتی قرار گرفته است.
تنش ها میان روسیه و غرب سبب تقویت قیمت نفت شده است. روسیه، دومین تولیدکننده بزرگ نفت است و با غرب بر سر اوکراین اختلاف دارد که این اختلاف، سبب نگرانی در مورد اختلال در عرضه انرژی به اروپا شده است.
عامل دیگری که قیمتهای نفت در بازار را تقویت کرده، موشک های ارسالی انصارالله به سوی امارات است. این امر نیز نگرانی دیگری در مورد اختلال در بازار انرژی به وجود آورده است.
انصاراللهبا وجود انتظار سوی اُمیکرون، نتیجه گزارش فرصت های شغلی آمریکا در ماه ژانویه نیز به طرز عجیبی قوی بود.
اُمیکروناُمیکرونقیمت نفت خام تا این زمان از سال جاری میلادی، حدود 20 درصد افزایش قیمت داشته است و احتمالا به علت تقاضای بالا در جهان، 100 دلار به ازای هر بشکه را رد کند.
البته برخی تحلیلگران خطرهایی نیز بر سر راه این افزایش قیمت می بینند. بخش تحقیقات سیتی اعلام کرد انتظار دارد بازار نفت در سه ماهه دوم با مازاد روبرو شود و روند کاهشی به خود بگیرد.
سیتیسیتیانتهای پیام/
انتهایانتهای
شناسه خبر: 38012