مشاور اقتصادی رئیس جمهور سنگال گفت: ایران یک مقصد برای کالاها و مواد معدنی سنگال می تواند باشد و کالاهای با کیفیت ایرانی نیز مقصدی برای کشورمان خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس شیخ سیسه در نشست فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران، گفت: ما در این سفر که با هماهنگی سفرای ایران و سنگال در دو کشور و با دعوت و برنامه ریزی باشگاه تجار ایران و آفریقا انجام شده تقریبا به همه اهداف خود نزدیک شدیم و ضمن تشکر از وزارت خارجه دو کشور مذاکرات زیادی با تولید کنندگان و تجار صنایع مختلف در ایران داشتیم.
راه برون رفت شرکتهای ایرانی از مشکلات حمل و نقل و جابجایی مالی ناشی از تحریمها
رئیس اتحادیه تجار سنگال ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهور سنگال به دولت و مردم ایران افزود: حدود 6 روز است که با برنامه ریزی باشگاه تجار ایران و آفریقا در حال بازدید از شرکت های ایرانی و واحدهای تولیدی هستیم و به این نکته هم آگاهی داریم که مشکلات حمل و نقل و جابجایی مالی مانع بزرگی در توسعه روابط شده است و خوشحالیم که شرکت های ایرانی راههایی برای برون رفت این دو مشکل که ناشی از تحریم ها است برداشته اند.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور سنگال بیان داشت: ایران یک مقصد برای کالاها و مواد معدنی سنگال می تواند باشد و کالاهای با کیفیت ایرانی نیز مقصدی برای کشورمان خواهند داشت.
رئیس اتحادیه تجار سنگال گفت: حضور مجدد ما بعد از چند ماه به ایران نشانه عزم کشورمان برای خرید کالاهای ایرانی است حتی کشورهای اطراف ما مانند گینه گامبیا و گینه نیز از ما انتظار دارند تا در این سفر برای ورود کالاهای ایرانی به کشورشان و تبادل تجارت با ایران پیگیری کنیم ما در این سفر به بسیاری از اهداف خود برای انعقاد قرارداد با شرکت های ایرانی رسیدیم.
شیخ سیسه گفت: من و همراهانم مراتب رضایت از بازدیدهایی که از کشور ایران داشتیم به دلیل صنعت قوی، تکنولوژی بالا را اعلام می کنیم صنایع ایران برای مبادلات تجاری شرایط خوب و پتانسیل بالایی دارد و ایران و سنگال می توانند شرکای خوب تجاری هم باشند .
وی افزود:تجارت در سنگال تحت تاثیر هیچ کشوری نیست و محیطی از مشارکت آزاد فعالان اقتصادی است در بحث سرمایه گذاری در معادن و کشت فراسرزمینی اگر قوانین کشورمان رعایت شود و شرکای مطمئن انتخاب شود فضای مناسبی برای فعالیت تجاری و اقتصادی فراهم می شود.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور سنگال اظهار داشت: مردم سنگال از کیفیت کالاهای ایرانی به دلیل کیفیت مطلوب ، صنعت قوی و تکنولوژی بالا و قیمت مناسب رضایت دارند که در این سفر به صورت فشرده با بسیاری از واحدهای تولیدی برای خرید کالا مذاکراتی برای ورود به بازار سنگال داشتیم.
در ادامه این نشست سید روح اله لطیفی قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا اظهار داشت:بیش از دو دهه است که تجارت با کشورهای آفریقایی در سیاست های کشور اعلام می شود و فراز و نشیب های زیادی داشته است.
تجارت 2.4 میلیون دلاری ایران و سنگال در سال گذشته
وی بیان داشت: در مورد کشور سنگال تجارتمان در دهه هشتاد به بیش از 16 میلیون دلار رسید اما متاسفانه این میزان در سالهای مختلف کاهش یافت و در سال گذشته به 2 میلیون و چهارصد هزار دلار رسید و امسال نیز در 10 ماه به کمتر از 600 هزار دلار ، ما در باشگاه تجار ایران و آفریقا با همکاری همه تشکل های بخش خصوصی در ایران از جمله خانه صمت، اتاق بازرگانی ، اتاق اصناف و تشکل های تخصصی به دنبال رونق تجارت بین تک تک کشورهای آفریقایی با ایران هستیم .
وی افزود: در دعوت از این هیئت سنگالی و مذاکرات چند روز گذشته در صنعت خودر، در صنعت مواد غذایی، مصالح ساختمانی ، و صنایع عمومی هوشمند به نتایج خوبی نزدیک شدیم که شرکت های ایرانی در شرف انعقاد قرارداد اجرایی با تجار سنگالی هستند که از ابتدای سال کالاهای مورد نظر به صورت منظم به سنگال صادر شود و اگر مشکلی در این خصوص پیش نیاید و قراردادها اجرایی شود در سال آینده صادرات کشورمان به سنگال رکورد خواهد زد و به بیش از 40 میلیون دلار خواهد رسید .
لطیفی در ادامه در نشست هیئت سنگالی با تجار و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران گفت: باشگاه تجار ایران و آفریقا به عنوان هماهنگ کننده تعامل تجاری ایران با 55 کشورآفریقایی و حضور در این کشورها در خصوص سنگال نیز پیشنهادات واحدهای تولیدی و تجاری برای عملیاتی شدن در اختیار اتحادیه ها و تشکل های بخش خصوصی سنگال قرار می دهد و این اقدام فقط محدود به زمان حضور هیئت سنگالی در تهران نیست.
همچنین در این نشست مسعود برهمن رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و شرق آفریقا به عنوان تنها اتاق مشترک با کشورهای آفریقایی با اشاره به رویداد مهم هفته آینده در خصوص آفریقا در تهران گفت: اجلاس بین المللی همکاری های اقتصادی ایران و ۱۵ کشور غرب آفریقا از پانزدهم تا هفدهم اسفند ماه در سطح روسای دولت ها و وزرا در تهران برگزار می شود.
وی با اشاره به این اجلاس اظهار داشت: در روز دوم این اجلاس ، اتاق بازرگانی به همراهی اتاق مشترک ایران و آفریقا (شرق) میزبان ۵۰ تن از تجار و فعالان اقتصادی آفریقایی خواهند بود.
پایان پیام/