مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن گفت: باوجود اینکه سازمان میادین میوه و تره بار تهران نرخ جدید تخم مرغ را اعلام کرده است اما این سازمان مسئولیتی برای این کار ندارد و نرخ مصوب باید توسط سازمان حمایت و شورای قیمت گذاری جهاد کشاورزی اعلام شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم بعد از مردمی سازی یارانه ها و افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ مرغداران ماه ها است که به دنبال افزایش قیمت دوباره محصولات خود بودند و از قیمت های تعیین شده راضی نبودند و به گفته خودشان وعده افزایش قیمت دوباره را هم از دولت گرفته بودند.
با این وجود مرغداران گوشتی بعد از چند ماه از مردمی سازی یارانه ها، موفق به افزایش قیمت محصولات خود شدند و قیمت هر کیلوگرم مرغ را از 59 هزار و 500 تومان به 63 هزار تومان افزایش دادند اما پرورش دهندگان مرغ تخمگذار موفق به این امر نشدند، تا اینکه 27 آذر یعنی یک شنبه هفته جاری اطلاعیه ای از سازمان میادین میوه و ترهبار تهران درباره نرخ جدید انواع تخممرغ اعلام شد.
در این ابلاغیه آمده است: با توجه به نامه شماره 1401/3917 (بهشماره ثبتی 647086) اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخمگذار میهن پیرامون محول شدن تعیین قیمت از سوی وزارت جهاد کشاورزی به اتحادیههای تخصصی مربوطه و همچنین بر اساس نامه شماره 1401/503/74067 وزارت جهاد کشاورزی به آن اتحادیه جهت تأمین تخممرغ مورد نیاز بهرهبرداران مجموعه میادین و بازارهای تابعه بهقیمتهای تعادلی و نظر به اعلام قیمتهای تأمین، توزیع و عرضه تخممرغ از سوی اتحادیه مذکور به شرح ذیل:
ـ تخممرغ شانه 30عددی غیربستهبندی شناسنامهدار کاملاً سالم و بدون آلودگی دارای پرینت شامل: تاریخ تولید، انقضاء و... بر روی تخممرغ هر شانه با وزن 1900 گرم:
قیمت تحویل به بهرهبرداران (توزیع عمده) درب غرفه هر شانه 890/000 ریال
قیمت عرضه از سوی بهرهبرداران به شهروندان (عرضه به مصرفکنندگان) از قرار هر شانه 905/000 ریال
بنابراین گزارش محمد مرادی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن امروز در نشست خبری در این ارتباط در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: ما جایگاهی برای اعلام قیمت مصوب تخم مرغ نداریم و ستاد تنظیم بازار باید آن را تعیین و توسط سازمان حمایت و شورای قیمت گذاری وزارت جهاد کشاورزی اعلام کند.
وی افزود: نامهای که به میادین میوه و تره بار شهرداری تهران ارسال کردیم در واقع جواب ما به درخواست آنها بود و به صورت پیشنهادی اعلام شده است اما این سازمان آن را ملاک عمل قرار داد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن ادامه داد: با توجه به اصل عرضه و تقاضا قیمت تخم مرغ نیز باید به این صورت تعیین شود مرغداران در مقطعی قیمت محصولات خود را با ضرر به فروش می رسانند و در مقطعی محصولات آنها با سود فروخته میشود تا در نهایت در یک دوره تولید 18 ماه سود منطقی برای آنها باقی بماند.
وی تصریح کرد: ما به دنبال دامن زدن به تغییرات قیمتی نیستیم و دغدغه ای برای تامین تخم مرغ تا پایان سال وجود ندارد.
مرادی همچنین گفت: میزان صادرات تخم مرغ در 9 ماه ابتدای سال جاری 27 هزار تن است که رقم بالایی به حساب نمی آید زیرا با وجود حضور رقیبی مانند ترکیه نمی توانیم حجم زیادی از این محصول را صادر کنیم و از طرفی کشورهای وارد کننده خود به سمت تولید رفته اند.
وی افزود: کشورهای عراق، افغانستان و حوضه خلیج فارس کشورهای وارد کننده تخم مرغ از ایران هستند.
مرادی گفت: بیشترین میزان صادرات تخم مرغ در سال 94 بوده است که در آن دوران 94 هزار تن صادر شد.
بنابر این گزارش باید توجه داشت که در سال ها ارز 4200 تومان به واردات نهاده های دامی اختصاص می یافت و در واقع مرغداران با اختصاص این یارانه هزینه تمام شده پایینی داشتند و صادرات به شدت به صرفه بود.
بنابر این گزارش بعد از نوسانات قیمت ارز در کشور تغییراتی نیز در بازار نهاده ها ایجاد شده است به طوری که قبل از تغییرات اخیر قیمت ارز نرخ نهاده ها در بازار هم قیمت در بازارگاه بود حتی در مواردی نیز با قیمت پایین تری به فروش می رسد اما اکنون نرخ نهاده ها در بازار آزاد افزایش یافته است.
مرادی در این ارتباط در پاسخ به خبرگزاری تسنیم گفت: قیمت کنجاله از 16300 تومان در بازار آزاد به 20000 تومان و ذرت نیز از 11300 تومان به محدوده 12000 تومان رسیده است.
وی افزود: در این شرایط بازارگاه نیز عرضه نهاده ها را محدود کرده است و به صورت ماهانه تحویل می دهد.
انتهای پیام/