مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: با تعاملهای انجام شده، هماکنون درخواست توسعه تمامی شهرکها و نواحی صنعتی بدون محدودیت عملیاتی شده و مجوز تغییر کاربری زونها نیز با رعایت همجواریها صادر میشود.
به گزارش ایسنا، حمید جلالوندی در نشست هم اندیشی مدیران ستادی و استانی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون با تفویض اختیار صورت گرفته به ادارات کل حفاظت محیط زیست، با ۵۹ درخواست ارزیابی زیست محیطی برای شهرکها و نواحی صنعتی زیر ۳۵۰ هکتار عرصه در استانها و ۲۱ مورد هم با مساحت بالای ۳۵۰ هکتار در کمیته کشوری ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست موافقت شده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست از موافقت با ۸۰ درخواست ارزیابی زیست محیطی با موضوع شهرکها و نواحی صنعتی در چهار سال گذشته خبر داد و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست سعی کرده با اتخاذ تمهیدات لازم و ارتقاء همکاریها با شرکت شهرکهای صنعتی استانها و مدیریت HSE سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، تمامی ردههای ضوابط استقرار تا رده ۷ را بر اساس زون بندی شهرکها و نواحی صنعتی صادر کند.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین اضافه کرد: با تعاملهای انجام شده، هماکنون درخواست توسعه تمامی شهرکها و نواحی صنعتی بدون محدودیت عملیاتی شده و مجوز تغییر کاربری زونها نیز با رعایت همجواریها صادر میشود.
همچنین به گفته جلالوندی در پنج سال گذشته، ۱۶۷ هزار استعلام از سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته که پاسخ ۹۴ درصد استعلامها از این سازمان مثبت بوده و چند درصد باقی مانده نیز به دلیل عدم رعایت ضوابط زیست محیطی بوده که جزو چالشهای پیش روی بخش صنعت است.
وی با بیان اینکه قوانین و ضوابط استقرار صنایع در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بازنگری شده، اظهار کرد: هماکنون نیز این ضوابط با هدف بهبود فضای کسب و کار درحال بازنگری است.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین به موضوع عدم ضرورت ارزیابی زیست محیطی برای شهرکها و نواحی صنعتی زیر ۱۰۰ هکتار و شهرکهای تخصصی نیروگاهی خورشیدی اشاره کرد و گفت: مساعی لازم برای تحقق موارد فوق از سوی سازمان حفاظت محیط زیست انجام خواهد گرفت.
عدم پیش بینی حریم در ضوابط استقرار برای شهرکها و نواحی صنعتی و گسترش شهرها و روستاها و قرار گرفتن شهرکها و نواحی صنعتی موجود در داخل حریم آنها و چالشهای مترتب برای توسعه شهرکها و نواحی صنعتی، امکان کاربری شرکت شهرکهای صنعتی استانها در استعلام الکترونیکی جواز تأسیس و پروانه بهره برداری، انتزاع برخی از اراضی شهرکها و نواحی صنعتی از مناطق حفاظت شده، مصوبه هیأت مقررات زدایی درخصوص اصلاح ماده (۳) ضوابط استقرار و تهیه شیوه نامه مربوطه، امکان توسعه شهرکهای صنعتی موجود مستقر در محدوده ۵۰ کیلومتری اصفهان و ۳۰ کیلومتری کلانشهرهای موضوع مصوبه هیأت وزیران و انعقاد تفاهم نامه همکاری تسهیل استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران، از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
شناسه خبر: 140653