وزیر کشاورزی برزیل با اشاره به آغاز فصل جدیدی از روابط بین ایران و این کشور گفت: تبادلات تجاری دو کشور در حوزه کشاورزی می تواند افزایش پیدا کند.
به گزارش خبرنگار مهر، ترزا کریستینا وزیر کشاورزی برزیل در نشست مشترک توسعه همکاریهای کشاورزی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو برزیل با اشاره به اینکه در مقطع فعلی فصل جدیدی از روابط بین ایران و برزیل شکل گرفته است، گفت: این مسئله میتواند منجر به افزایش صادرات محصولات ایران به برزیل شود. همچنین به افزایش سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی بین دو کشور امیدوار هستیم.
خبرنگار مهروی پیشنهاد داد: کمیته مشورتی بین دو وزارتخانه برای افزایش فعالیتها در حوزه کشاورزی فعال شود.
وی با اشاره به اینکه افزایش تعاملات منجر به کاهش بروکراسیها بین دو کشور میشود، تصریح کرد: روابط کشاورزی ایران و برزیل هیچ گاه بسته به ارتباطات سیاسی نبوده و الان نیز در نقطهای قرار داریم که میتوانیم مشارکتی جدی با ایران در این زمینه داشته باشیم، به خصوص در حوزه کشاورزی این اتفاق میتواند پررنگتر باشد.
کریستینا با اشاره به اینکه ایران در سالهای اخیر در حوزه تولیدات کشاورزی بسیار قوی شده است، گفت: برزیل نیز در ۵۰ سال اخیر تلاش کرده که به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در جهان تبدیل شود.
وی با اشاره به حضور انجمنها و اتحادیههای مختلف فعال در زمینه پروتئین دامی، سویا و پنبه در ایران گفت: این اتحادیهها و انجمنها در این سفر بنده را همراهی کردند. همچنین نمایندگان بانکهای برزیل نیز اینجا حضور دارند که این مسئله نشان دهنده علاقه مندی آنها به توسعه روابط با ایران است.
کریستینا در پاسخ به درخواستهای وزیر جهاد کشاورزی ایران مبنی بر افزایش صادرات محصولات باغبانی به برزیل گفت: بنده همه این موارد را یادداشت کرده ام و در بازگشت به برزیل آنها را بررسی میکنم و جوابشان را به شما خواهم داد.
وزیر کشاورزی برزیل با اشاره به سفر خود به شیراز تصریح کرد: محصول روغن زیتون یکی از کالاهایی است که ایران میتواند به برزیل صادر کند و بنده در شیراز فرآوردههای مختلفی را دیدم که از زیتون استحصال شده بود و میتوانم بگویم که برای این محصولات در برزیل بازار بسیار خوبی وجود دارد.
وی با اشاره به درخواست دیگر وزیر جهاد کشاورزی ایران درباره کاهش تعرفه صادرات محصولات کشاورزی ایرانی به برزیل اظهارداشت: این مسئله را حتماً به وزیر اقتصاد برزیل منتقل میکنم، چرا که صادرات و واردات تعاملی دوطرفه است که باید بین آنها تناسب وجود داشته باشد.
به گزارش مهر، در پایان این نشست دو کشور بیانیه مشترک همکاری امضا کردند.
شناسه خبر: 95209