در پایان معاملات روز سهشنبه، 311 نماد رشد قیمت داشتند و 357 نماد کاهش قیمت داشتند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی امروز به روند صعودی خود پایان داد که به نظر میرسد، واکنش اهالی بازار سهام به صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر پیشنهاد افزایش نرخ سود بانکی باعث این افت شده است.
اهالی بازار سهام این انتظار را دارند که با صحبتهای صالح آبادی در طی چند روز آینده نرخ های جدیدی برای سپردههای بانکی مطرح شود. نرخ سود بانکی به عنوان رقیب جدی بورس شناخته میشود. افزایش این نرخ ممکن است مانع رشد بورس شود.
از طرفی دیگر شاخص بورس تهران که به محدوده 61 درصدی فیبوناچی خود واکنش نشان داده بود، امروز هم این واکنش ادامه داشت و شاخص کل بورس به کانال 1.4 میلیون واحدی بازگشت.
* اثر منفی افزایش نرخ سود خنثی خواهد شد
وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،گفت: در بلندمدت شاخص رشد خواهد کرد. هم از نظر تکنیکال و هم از نظر بنیادی، بازار سرمایه در وضعیت ارزندهای قرار دارد.
وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در خصوص نرخ سود بانکی ادامه داد: به هر حال شرایط اقتصادی کشور به گونهای رقم خورده است که بانک مرکزی چارهای جز افزایش نرخ بهره ندارد. این افزایش نرخ بهره هم در کوتاه مدت میتواند اثر منفی بر روی بازار سرمایه داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در میان مدت و بلندمدت، سایر مولفه های اثرگذار بر بازار سهام میتواند این اثر منفی را خنثی کند.
* افت یکپارچه شاخصهای عملکردی بورس
شاخص کل بورس در معاملات روز سهشنبه از ابتدا روند نزولی پیدا کرد و در پایان معاملات شاخص کل در سطح یک میلیون و 492 هزار و 95 واحد قرار گرفت که نسبت به روز دوشنبه 8 هزار و 813 واحد افت کرد. بازدهی این شاخص منفی 59 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز امروز با ریزش 906 واحدی نسبت به روز کاری گذشته در رقم 442 هزار و 398 واحد ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 20 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس با 11 واحد کاهش به رقم 19 هزار و 63 واحد رسید.
* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 14 هزار و 152 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 4 هزار و 710 میلیارد تومان بود که 33 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 17 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 5 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس 35 درصد بوده است.
* خروج پول حقیقی از بازار سرمایه برای دومین روز متوالی
در مجموع معاملات سهشنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دومین متوالی منفی شد و 156 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به دیروز افت 23 درصدی را نشان میدهد.
بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فارس (شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، آریان (شرکت پارس آریان) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) اختصاص داشت و در سوی دیگر نمادهای غنوش (نوش مازندران)، زفکا (کشت و دامداری فکا) و فرابورس (فرابورس ایران) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
* بازار سرمایه با مازاد تقاضا بسته شد
در پایان معاملات روز سهشنبه، 311 نماد رشد قیمت داشتند و 357 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 47 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 53 درصد بازار افت قیمت داشتند.
در جریان معاملات امروز، مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 63 درصدی به 356 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش 18 درصد کاهش یافت و 236 میلیارد تومان بود. در پایان معاملات امروز ارزش صفهای خرید در رقم 170 میلیارد تومان ایستاد و بازار با مازاد تقاضا بسته شد.
در پایان معاملات نمادهای پترول (شرکت گسترش سرمایهگذاری و توسعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، کپشیر (شرکت پشم شیشه ایران) و خفنر (شرکت فنرسازی خاور) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر در پایان معاملات درازک (دارویی رازک)، قشکر (شکر شاهرود) و انرژی 2 (فعالان بورس انرژی) بیشترین صف فروش را داشتند.
پایان پیام/