اکونومیک 24
03 اسفند 1401 - 09:25

انجام خدمات ملکی شهری و روستای با سایت وکیل دیوان عدالت

دیوان عدالت اداری به عنوان عالی ترین مرجع اداری به شمار می رود و وظیفه تظلم خواهی اشخاص حقیقی و حقوقی از تصمیمات و اقدامات واحد های دولتی را دارد. مطابق با اصل 173 دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به اعتراضات و شکایات مردم علیه نهاد های دولتی تاسیس شده است و زیر نظر قوه قضائیه فعالیت دارد.

وکیل دیوان عدالت

وکالت در دیوان عدالت اداری یک امر کاملا تخصصی است که باید یک وکیل با دانش و مجرب اداری آن را انجام دهد. ممکن است برای هر کدام از شما اتفاق افتاده باشد که با یک سازمان و یا نهاد دولتی به مشکل برخورده باشید و بخواهید در دیوان عدالت اداری مشکل خود را حل کنید. در این مواقع است که وکیل دیوان عدالت اداری بهترین گزینه برای پیگیری پرونده شما در دیوان خواهد بود.

اگر بخواهیم در زمینه وکیل دیوان عدالت مثالی بزنیم می توانیم به این مورد اشاره کنیم: فرض کنید شهرداری در مورد صدور یک پروانه ساخت مرتکب خلافی شده است و در محلی که کاربری آن مطابق با طرح تفصیلی فضای سبز می باشد، پروانه ساخت با کاربری مسکونی صادر نموده است. در این حالت ذی نفع می تواند در دیوان عدالت اداری شکایت نامه ای تنظیم کند و دو خواسته را مطرح نماید:

1- احراز وقوع تخلف صورت گرفته

2- ابطال پروانه صادر شده

در این حالت دیوان عدالت ادای می تواند دو تصمیم بگیرد: یا صدور حکم ورود شکایت و یا حکم به رد شکایت مربوطه. در این جا وکیل دیوان عدالت می تواند با تسلط بر قوانین موجود در این زمینه، موکل خود را به نحو احسن راهنمایی کرده و پرونده را به نفع وی خاتمه دهد.

چرا افراد باید وکیل دیوان داشته باشند؟

افرادی که با داشتن نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری در این مرکز ثبت شکایت می کنند، قادر به تحلیل حرفه ای پرونده و پیگیری آن به صورت تخصصی نیستند. در واقع این افراد دانش لازم در مورد مسائل مربوط به دیوان را ندارند و نمی توانند پرونده مربوطه را مطالعه نمایند. در این مواقع لازم است افراد از یک وکیل متخصص در این زمینه بهره مند شوند؛ چرا که وکیل دیوان تسلط کافی را داشته و لازم است که افراد پرونده خود را به وکیل دیوان بسپارند. برخی از دلایل الزامی بودن گرفتن وکیل دیوان به شرح زیر می باشند:

داشتن دانش کافی در زمینه دیوان عدالت اداری
متفاوت بودن قوانین موجود در دیوان با سایر قوانین
بالا رفتن شانس پیروزی در پرونده با داشتن وکیل متخصص
کاهش چشم گیر هزینه های متقاضی با داشتن وکیل دیوان

هزینه وکیل دیوان عدالت چقدر است؟

در مورد هزینه وکیل دیوان نمی توان رقم دقیقی مشخص کرد. در واقع هزینه وکیل دیوان یک بحث کاملا توافقی است و وکیل دیوان بسته به کاری که انجام می دهد هزینه را اعلام می کند. در مواردی که نیازی به مراجعه وکیل به دادگاه به مراتب بالا نباشد، هزینه وکیل دیوان کم تر خواهد بود.

به طور کلی وکیل پس از بررسی اسناد و پرونده متقاضی، هزینه وکالت را به موکل خود اعلام می کند و سپس با مذاکراتی که بین این دو نفر انجام می شود، یک مبلغ تعیین می گردد. بسته به فعالیتی که وکیل قرار است در پرونده متقاضی انجام دهد، هزینه وکالت متفاوت خواهد بود. افراد می توانند از وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری نیز در پرونده های مربوط به ساخت و ساز های شهری استفاده کنند.

یک وکیل دیوان عدالت چه ویژگی هایی دارد؟

افرادی که به دنبال وکیل متخصص برای پرونده های خود در دیوان عدالت می گردند، بایستی بدانند یک وکیل خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد. با دانستن این ویژگی ها می توانند بهترین وکیل دیوان را شناسایی کرده و از وی بهره مند شوند. در ادامه به برخی از مهم ترین ویژگی های یک وکیل خوب دیوان عدالت اداری اشاره می کنیم:

اعتراض به رای های صادر شده از سوی دیوان عدالت اداری
ارائه مشاوره حقوقی و داشتن دانش کافی در تمامی زمینه های دیوان
توانایی بررسی و تشخیص اصالت اسناد و رسیدگی به آن ها
توانایی تشخیص لازم الاجرا بودن یک سند در دیوان عدالت اداری

مراحل شکایت در دیوان عدالت اداری

در صورتی که هر یک از طرفین به رای صادر شده اعتراض داشته باشند، می توانند با تنظیم دادخواست تجدید نظر به رای صادره اعتراض نمایند. در این حالت تجدید نظر خوانده موظف است که ظرف مدت 30 روز به دادخواست تجدید نظر تجدید نظر خواه پاسخ دهد. در آخر پس از بررسی و تکمیل پرونده، شعبه تجدید نظر یا رای صادره از شعبه بدوی را تائید می کند و یا آن را نقض کرده و حکم لازم را صادر می نماید.

وکیل آنلاین دیوان عدالت

افراد و متقاضیان می توانند با روش های مختلفی با وکیل خود در ارتباط باشند که یکی از این روش ها ارتباط آنلاین می باشد. افراد می توانند به جای مراجعه حضوری و تحمل شلوغی و ترافیک شهری و از دست دادن بخش زیادی از زمان خود، به صورت آنلاین با وکیل خود تماس برقرار کنند. به این ترتیب افراد می توانند بدون اتلاف وقت و هزینه اضافی می توانند به نتیجه دلخواه خود برسند.

محمد رسالتی وکیل دیوان عدالت اداری

در مسائل مربوط به دیوان عدالت اداری، توصیه می شود افراد حتما از یک وکیل متخصص در این زمینه استفاده کنند. چرا که قوانین موجود در دعاوی قابل طرح در دیوان، در عین سادگی بسیار پراکنده و وسیع می باشند. همان طور که قبلا نیز به آن اشاره کردیم رسیدگی به پرونده های دیوان عدالت اداری با سایر مراجع قضائی متفاوت است. دفاعیات در دیوان نیازمند این هستند که وکیل مربوطه به صورت کامل به روند رسیدگی به پرونده در شعبه های مختلف دیوان آگاهی داشته باشد.

از این رو اخذ وکیلی که تخصص های لازم در این زمینه را دارد، تاثیر زیادی در احقاق حق متقاضی خواهد داشت. محمد رسالتی وکیل دیوان عدالت، با داشتن تخصص کافی در زمینه امور دیوان، به متقاضیان این اطمینان را می دهد که در پرونده خود به موفقیت رسیده و بتوانند به بهترین نحو، در دوان عدالت احقاق حق نمایند.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1049953

مهمترین اخبار اقتصادی: