همزمان با نزدیک شدن به فصل تعطیلات کریسمس و افزایش تقاضا برای خوراکیهای مخصوص جشن، اروپاییها با یک هزینه جدید در خریدهای روزمره خود مواجه شدند چرا که قیمت کره به شدت افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، همزمان با نزدیک شدن به فصل تعطیلات کریسمس و افزایش تقاضا برای خوراکیهای مخصوص جشن، اروپاییها با یک هزینه جدید در خریدهای روزمره خود مواجه شدند چرا که قیمت کره به شدت افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، در سراسر 27 کشور عضو اتحادیه اروپا، قیمت کره به طور متوسط 19 درصد از اکتبر 2023 تا اکتبر 2024 افزایش یافته است.
طبق آمار اتحادیه اروپا، این شامل افزایش 49 درصدی در اسلواکی و 40 درصدی در آلمان و جمهوری چک است و گزارشها نشان میدهند که قیمت این محصول همچنان در حال افزایش است.
در آلمان، بسته 250 گرمی کره اکنون معمولاً بین 2.40 یورو تا 4 یورو قیمت دارد که به برند و کیفیت بستگی دارد.
طبق گفته ماریوش دیزیولسکی، اقتصاددان و تحلیلگر بازارهای غذایی و کشاورزی در بانک پیکیاو پولسکی PKO Polski در ورشو، این افزایش قیمت به دلیل کمبود جهانی شیر رخ داده که ناشی از کاهش تولید در کشورهای بزرگ تولیدکننده مانند ایالات متحده و نیوزلند است. نیوزلند یکی از بزرگترین صادرکنندگان کره در جهان میباشد.
کره اروپایی معمولاً دارای چربی بالاتری نسبت به کرهای است که در ایالات متحده فروخته میشود و همچنین به صورت وزنی در اندازههای استاندارد به فروش میرسد، بنابراین تولیدکنندگان نمیتوانند افزایش قیمت را با کوچک کردن اندازه بستهبندیها مخفی کنند. کوچک کردن اندازه بستهبندیها پدیدهای است که «تورم پنهان» نام دارد.
کمبود کره در فرانسه در قرن نوزدهم منجر به اختراع مارگارین شد، اما فرانسویها همچنان یکی از بزرگترین مصرفکنندگان کره در قاره اروپا هستند و از آن برای پخت و پز و تهیه سسها استفاده میکنند.
مارگارین یک نوع چربی گیاهی است که به عنوان جایگزینی برای کره استفاده میشود. این محصول معمولاً از روغنهای گیاهی مانند روغن سویا، کلزا یا پالم تولید میشود و در فرآیند تولید آن، روغنها هیدروژنه میشوند تا به شکل جامد درآید.
انتهای پیام/