یک شهروند انگلیسی میگوید: با افزایش قیمتها در انگلیس توان خرید مردم کاهش یافته است، تولید کنندگان اندازه مواد غذایی را بسیار کوچک کرده اند، گرانی انرژی به مردم فشار آورده است و دولت در حوزه انرژی مجبور به پرداخت یارانه به مردم شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، وضعیت اقتصادی کشور انگلیس پس از وقوع بحران انرژی در سال گذشته بیش از سایر کشورهای اروپایی تحت تاثیر قرار گرفت و تورم و بیکاری در این کشور نسبت به سایر بلوک های اقتصادی این قاره رکورددار شده است به طوری که منتقدان در داخل میگویند خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) این مشکلات را پیش پای مردم گذاشته است.
اما علاوه بر اینها، بی ثباتی سیاسی در این کشور که در فرصت کوتاهی چندین نخست وزیر (بوریس جانسون، لیز تراس و ریشی سوناک) بر کرسی تکیه زدند و این دومی طول عمر صدارتش تنها 42 روز بود به مشکلات اقتصادی و معیشت مردم افزوده است.
برای بررسی مشکلات اقتصادی انگلیس که اخیرا در این کشور حادث شده، با یک شهروند انگلیس مقیم منچستر گفتوگویی کردیم؛ این شهروند انگلیسی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس میگوید: افزایش هزینهها، شرایط زندگی را برای مردم بسیار سخت کرده است، مردم انگلیس به جای فروشگاههای بزرگ و معتبر، برای خرید به مارکتهای کوچک که قیمتهای نسبتا مناسبت تری دارند هجوم میآورند.
به گفته این شهروند انگلیسی که در یک کارگاه مبل سازی کار میکند، پیش از این اغلب خریداران سراغ فروشگاههای بزرگ که جنسهای با کیفیت مناسب میآوردند، میرفتند اما اکنون برعکس شده و همه به سمت مارکتهای با قیمتهای ارزان میروند.
این شهروند انگلیس میگوید: علاوه بر اینکه کالاها و مواد غذایی در انگلیس بسیار گران شده است، حجم و اندازه مواد غذایی را هم کم کردهاند و تولید کنندگانی که فکر میکنند افزایش قیمت، حاشیه سودی برایشان ندارد با کاهش دادن اندازه کالا، به دنبال افزایش سود هستند در این میان مردم فقط متضرر می شوند.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت انرژی، معیشت مردم انگلیس را بسیار سخت کرده است، افزود: دولت انگلیس پس از اینکه قیمتهای انرژی در سال گذشته و پس از بحران انرژی جنگ روسیه و اوکراین افزایش یافت در پاسخ به اعتراضات مردم مجبور شد، یارانه انرژی به خانوارها بدهد، دولت برای سه ماه حدود 300 پوند یارانه انرژی به خانوارهای متوسط می دهد و به خانوارهای کم درآمد و از کارافتاده هم تا 1200 پوند یارانه میپردازد.
وی با بیان اینکه دولت انگلیس قیمت برق و گاز را بیش از اندازه افزایش داده است، گفت: خانوارهای انگلیسی برای اینکه هزینههای سرسامآوری در مصرف برق و گاز نپردازند، مجبورند سیستم گرمایشی و روشنایی تنها یک اتاق ساختمان را روشن کنند در غیر اینصورت هر چه درآمد دارند، باید صرف هزینه برق و گاز کنند.
این شهروند انگلیس توضیح داد: مردم برای اینکه هزینههای خود را کاهش دهند دستگاه معروف به «اسمارت متر» به معنی سنجش هوشمند نصب کردهاند که اگر مصرف برق و گاز بیش از اندازه تعیین شده، باشد، هشدار میدهد؛ در این دستگاه رنگ بندی های مختلف از جمله قرمز، زرد و آبی وجود دارد که بدینوسیله به مصرف کننده میزان مصرف را اطلاع میدهد.
وی در پاسخ به اینکه گرانی تا چه اندازه روی زندگی و رفاه مردم انگلیس تاثیر گذاشته است؟ گفت: مردم انگلیس به راحتی و مثل قبل نمیتوانند خرید کنند مثلا برخی فروشگاهها در ساعات پایانی روز به دلیل اینکه تاریخ مصرف کالاها رو به اتمام است، با قیمت کمتری می فروشند و مردم منتظر این ساعتها و فروشگاهها هستند و به سمت این فروشگاهها هجوم میآورند.
این شهروند انگلیس در پاسخ به اینکه آیا ریشی سوناک، نخست وزیر جدید انگلیس توانسته نیازهای اقتصادی این کشور را برطرف کند؟ گفت: وضع اقتصادی مردم خوب نیست، مردم انگلیس هم رضایتی از این نخستوزیر خود ندارند.
پایان پیام/