پایش سامانههای جهانی از بارش گسترده طی 7 روز گذشته خبر میدهد که بیشترین میزان آن در مرز استانهای تهران، سمنان و گلستان از 125 میلیمتر فراتر رفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس اطلاعات سامانههای جهانی هواشناسی، در 7 روز گذشته همه نقاط ایران به جز بخشی از استان فارس و هرمزگان به همراه نوار ساحلی جنوب کشور، بارش باران را تجربه کردهاند.
بر اساس این اطلاعات، کمربند شروع شده از دریای خزر به سمت استان کرمان و سیستان و بلوچستان بیشترین بارش را در سامانههای بارندگی 7 روز اخیر دریافت کرده است. بر این مبنا مرز استانهای گلستان، تهران و سمنان بیش از هر نقطه دیگری طی 7 روز گذشته بارش باران را تجربه کرده و میزان این بارندگی تجمعی در مناطقی از 125 میلیمتر فراتر رفته است.
از سوی دیگر، مناطق مرکزی استان سیستان و بلوچستان نیز بارش فراتر از 100 میلیمتر را تجربه کرده است.
*کاهش 13 درصد بارندگی نسبت به بلند مدت
به گزارش فارس، بارش باران در خردادماه با این ابعاد که پیشتر نیز پیشبینی شده و هشدار قرمز هواشناسی برای آن صادر شده بود، زمینه بروز پدیده سیل در برخی از نقاط کشور را ایجاد کرد. برای مثال این بارشها سبب ریزش کوه در محور چالوس و مسدود شدن این محور پر تردد شد.
بر اساس آمار در سال آبی جاری، میزان بارشها 10.4 درصد بیشتر از سال گذشته است اما این شاخص نسبت به متوسط بلند مدت 13.52 درصد کمتر بوده است.
*17 استان بیشتر از پارسال باران دریافت کردند
در همین راستا، فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب اعلام کرد: میزان بارش باران در سال جاری و مقایسه آن با سال گذشته برای بسیاری از مناطق کشور متفاوت است و هم اکنون 17 استان بیشتر از پارسال و 14 استان نیز کمتر از سال گذشته باران دریافت کردهاند.
*افزایش تابآوری منابع با بارانهای خرداد
بارش باران در مناطق مختلف کشور در این فصل از سال علاوه بر تاثیرات منفی نظیر سیل، زمینه آب شدن برفها و افزایش ورودی مخازن سدهای کشور را فراهم میکند.
این بارندگیها در نهایت به ارتقای تابآوری منابع آبی کشور ختم میشود.
پایان پیام/