آغاز اجرای طرحهای دانش بنیان در نفت در سال ۱۴۰۱ یکی از وعدههای وزیر نفت بوده و باید دید در سال جاری که بهعنوان سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده، عملکرد وزارت نفت و نمره وزیر در این خصوص چگونه خواهد بود.
- اخبار اقتصادی -به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وزارت نفت از جمله نهادهایی است که در 6 ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم برای اقتصاد دانش بنیان برنامه داشت و در خصوص اجرایی شدن این برنامه، اقداماتی نیز انجام داده است. .
خبرگزاری تسنیمجواد اوجی، وزیر نفت، اول دیماه سال 1400 در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه "روی ارتقای توان تولیدی حدود 700 چاه کمبازده نفت کشور هدفگذاری کردهایم"، گفت: روی یک میدان برای توسعه باید با حفر چاههای اکتشافی شروع کنیم، بعد از آن چاههای توسعهای و تولیدی حفاری میشود که هرچاه با تأسیسات سرچاهی و خط لوله به مرکز بهرهبرداری، حدود 10 تا 12 میلیون دلار هزینه در بر دارد؛ در این طرح روی میادینی که در حال تولید هستند و تمامی این تأسیسات از چاه تا تأسیسات سطح الارضی موجود است، کار میکنیم، فقط توان چاه افت کرده است که با استفاده از ظرفیت علمی شرکتهای دانشبنیان، توان تولید چاه را افزایش میدهیم. در این طرح، امکانات، تجهیزات، دکل و... از سوی وزارت نفت و شرکتهای بهرهبردار تأمین میشود و دانش و توان فناورانه از سوی شرکتهای دانشبنیان ارائه خواهد شد."
اوجی با بیان اینکه "به توان شرکتهای دانشبنیان ایرانی اعتقاد و اعتماد دارم"، گفت: "وقتی بتوانیم چاههای کمبازده موجود را ارتقای توان بدهیم، بدون اینکه بخواهیم چاه جدید با هزینه و زمان زیاد، ایجاد کنیم، برنامه تولید نفت کشور با رویکردی بهینه و کمهزینه، با بهکارگیری نخبگان و ایجاد اشتغال، جلو میافتد. با اجرای این طرح در حدود 700 حلقه چاه نفت، 80 میلیون بشکه در سال، یا بهعبارتی 200 هزار بشکه در روز به تولید نفت کشور افزوده میشود که بهجد دنبال این هستیم که سال آینده این طرح وارد مرحله عملیاتی شود."
گفتگو| آغاز سوآپ گاز ترکمنستان از اول ژانویه/ افزایش 200هزار بشکهای تولید روزانه نفت با دانش ایرانی
گفتگو| آغاز سوآپ گاز ترکمنستان از اول ژانویه/ افزایش 200هزار بشکهای تولید روزانه نفت با دانش ایرانییک ماه پس از این گفتوگو، یعنی در پایان دیماه سال گذشته بود که وزارت نفت با انتشار فراخوانی از شرکتهای فناور و دانشبنیان متقاضی دریافت تسهیلات برای ارائه درخواستهای خود دعوت کرد.
در این فراخوان، 6 محور به عنوان رستههای اولویت دار برای حضور شرکتهای دانش بنیان در نفت اعلام شد:
- بهینهسازی مصرف انرژی
- تحول دیجیتال در صنعت نفت
- افزایش ضریب بازیافت از طریق احیای چاههای غیرفعال و کمبازده و سایر راهکارها
- فلرینگ و بازیابی گازهای همراه نفت
- ساخت بار اول محصولات استراتژیک صنعت نفت
- تکمیل زنجیره ارزش صنایع پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی
آغاز اجرای طرحهای دانش بنیان در نفت در سال 1401 یکی از وعدههای وزیر نفت است و حال که سال 1401 آغاز شده و با نامگذاری این سال بهعنوان سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» توسط مقام معظم رهبری، توسعه اقتصاد دانش بنیان، بیش از سالهای قبل باید در برنامه وزارتخانهها قرار گیرد، باید دید اجرای برنامه توسعه فعالیتهای دانش بنیان در وزارت نفت در سال 1401 چگونه خواهد بود.
مقام معظم رهبری، در بخشی از بیانات نوروزی خود در اینباره فرمودند: "میتوان تعداد شرکتهای دانشبنیان هر بخشی را یک شاخصی برای پیشرفت آن بخش در دولت دانست. مثلاً اگر چنانچه ما دیدیم شرکتهای دانشبنیان در مثلاً زمینهی نفت و گاز و این صنایع پاییندستی اینها افزایش پیدا کرده، مِن باب مثال نمرهی بالایی به وزیر نفت بدهیم؛ یا اگر عکسش بود، بعکس. این به نظرم یکی از شاخصها است. این مطلب اوّل که باید شرکتهای دانشبنیان افزایش پیدا کند."
انتهای پیام/
شناسه خبر: 194158