بانک جهانی در آخرین گزارش خود هشدار داد که قیمتهای جهانی انرژی بهطور چشمگیری افزایش خواهد یافت و این امر به بزرگترین جهش قیمت کالاها در نزدیک به نیم قرن اخیر منجر شود.
- اخبار اقتصادی -به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، بانک جهانی در آخرین گزارش خود هشدار داد که قیمتهای جهانی انرژی بهطور چشمگیری افزایش خواهد یافت و این امر به بزرگترین جهش قیمت کالاها در نزدیک به نیم قرن اخیر منجر شود.
خبرگزاری تسنیمبر اساس گزارش ماه آوریل این بانک درباره چشم انداز بازار کالا، قیمتهای جهانی انرژی که پیش از این به دلیل ادامه قرنطینه ناشی از کووید-19 در چین و جنگ روسیه و اوکراین شاهد افزایش چشمگیری بوده است، انتظار می رود 50.5 درصد در سال 2022 افزایش یابد.
ایندرمیت گیل، معاون بانک جهانی، در بیانیهای که همراه با این گزارش منتشر شد، گفت: این بزرگترین شوک کالایی است که ما از دهه 1970 تجربه کرده ایم. همانطور که در آن زمان رخ داد، شوک با افزایش محدودیتها در تجارت غذا، سوخت و کودها تشدید میشود.
بانک جهانی دورنمای رشد اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی را کاهش داد
بانک جهانی دورنمای رشد اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی را کاهش دادپیشبینی بانک جهانی از سقوط آزاد اقتصاد اوکراین و روسیه
پیشبینی بانک جهانی از سقوط آزاد اقتصاد اوکراین و روسیهاین گزارش تأکید می کند که تحریم های اعمال شده علیه روسیه تجارت جهانی کالاها را تضعیف کرده و باعث افزایش شدید قیمت انرژی شده است.
پیشبینی میشود که قیمت مواد غذایی امسال نیز 22.9 درصد افزایش یابد، که بیشترین افزایش از سال 2008 محسوب میشود چرا که قیمت گندم با جهش 40 درصدی به بالاترین سطح خود رسیده است.
بانک جهانی گفت: این امر بر اقتصادهای در حال توسعه که متکی به واردات گندم به ویژه از روسیه و اوکراین هستند، فشار وارد خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، انتظار میرفت که اوکراین 10 درصد گندم جهان را در سال 2022 تولید کند، اما این بانک میگوید که بین 25 تا 50 درصد این تولید تحت تأثیر درگیری قرار گرفته است.
در عین حال، انتظار میرود قیمت فلزات قبل از کاهش در سال آینده 16 درصد رشد کند، اما طبق گزارشها در سطوح بالا باقی خواهد ماند.
بر اساس این گزارش، افزایش قیمت کالاها به نرخ تورمی که در بیش از 40 سال گذشته در ایالات متحده مشاهده نشده است، و جهش بی سابقه 7.5 درصدی قیمت مصرف کننده در اروپا کمک کرده است.
گیل گفت: این تحولات کم کم در حال ایجاد سایه شوم رکود تورمی بوده است. سیاست گذاران باید از هر فرصتی برای افزایش رشد اقتصادی در داخل کشور خود استفاده کنند و از اقداماتی که به اقتصاد جهانی آسیب می زند اجتناب کنند.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 290427