یک کارشناس ژئوفیزیک گفت: ۳۶ درصد از مخزن سد روی سازند گچساران قرار گرفته اما ممبر نمکی این سازند در محل سد نه تنها هیچ رخنمونی ندارد، بلکه تا عمق بالای ۳۰۰ متری نیز خبری از نمک نبوده و شور شدن آب مخزن مسئلهای منتفی است.
رحمتاله شرافت، کارشناس ژئوفیزیک در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در بیان جزئیات مرتبط با سد چمشیر گفت: وقتی از یک سد بزرگ با هزینهای نزدیک به 300 میلیون یورو صحبت میکنیم، یعنی این سد باید بر مبنای مطالعات و توجیهات گسترده ساخته شود.
این کارشناس ژئوفیزیک با اشاره به مطالعات انجام شده برای ساخت سد چمشیر گفت: مطالعات گستردهای در خصوص ساخت سد چمشیر وجود دارد و پژوهشگران نیز به این مطالعاتی که عمده آن در نهادهای پژوهشی بیطرف انجام شده دسترسی دارند و تک تک مسائل مهندسی با بحث وکار علمی تکمیل شده است.
وی افزود: همزمان با ساخت این سد، دیگر در پایین دست سد سیلابی رخ نداده و از سوی دیگر کیفیت آب نیز در کل سال تعدیل و ارتقا پیدا خواهد کرد.
این کارشناس تاکید کرد: 36 درصد از مخزن سد روی سازند گچساران قرار گرفته اما ممبر نمکی این سازند در محل سد نه تنها هیچ رخنمونی ندارد بلکه تا عمق بالای 300 متری نیز خبری از نمک نبوده و شور شدن آب مخزن مسئلهای منتفی است که منتقدان هم اخیرا به آن اشاره کردهاند.
شرافت تاکید کرد: مطالعات زیست محیطی سد با دقت قابل توجهی انجام پذیرفت و همین مسئله سبب شده تا مجوز احداث سد بر اساس این مطالعات صادر شود و از سوی دیگر بازدیدهای دورهای نیز منتهی به 25 جلد گزارش اقدامات انجام شده برای محیط زیست است.
این کارشناس ژئوفیزیک گفت: متاسفانه در روزهای اخیر حجم وسیعی اطلاعات غلط به پروژه منتقل شده که بخشی از آن توهین به شعور مخاطبان است. برای مثال یک فعال محیط زیست ادعا کرد، تالاب شادگان بر اثر این رودخانه دچار مسئله میشود، در حالیکه هیچ ارتباطی بین رودخانه زهره و تالاب شادگان وجود ندارد.
وی ادامه داد: این حجم از اطلاعات غلط به معنای آن است که مخالفان احتمالا از روند جمعآوری مستندات در زمان احداث بی اطلاع هستند و آگاهی کافی راجع به سد ندارند.
شرافت در پایان گفت: بر اساس برنامه بهرهبرداری به روز شده سد که به مراجع پژوهشی هم ارائه شده، حیات رودخانه زهره پس از آبگیری متحول خواهد شد.
انتهای پیام/