سود ریالی صنایع به استثنای شرکتهای سرمایهگذاری استانی در پایان سال ۱۴۰۲ با ۱۲۰ درصد افزایش به ۱۲۹۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از مهمترین نماگرهای بازارسهام محاسبه وضع سود آوری صنایع است که می تواند مبنایی برای ترغیب سرمایهگذاری در بازار سرمایه باشد. تحلیل سودآوری صنایع مختلف همچنین میتواند به سیاستگذاران کمک کند تا روندهای اقتصادی را بهتر درک کنند و خطمشیهای مناسبی را برای حمایت از صنایع کلیدی تدوین کنند.
در چنین شرایطی تازه ترین گزارش اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار که به بررسی میزان سود خالص صنایع در بازار سرمایه در سالهای 1399تا 1402 پرداخته نشان می دهد؛ جمع کل سود ریالی صنایع فعال در بورس، به استثنای شرکتهای سرمایهگذاری استانی از سال 1399 تا پایان سال 1402 با 120 درصد افزایش به 1292 هزار میلیارد تومان رسیده است. در این دوره چهار ساله سود خالص صنایع به صورت ریالی دست کم 706 هزار میلیارد تومان افزایش یافته، البته در این محاسبات صرفا سود خالص مثبت صنایع در نظر گرفته شده است.
در این گزارش در مجموع 544 نماد مورد بررسی قرار گرفته است. 60 درصد از شرکتهای مورد بررسی در این گزارش مربوط به شرکتهای تولیدی است و 66 درصد از شرکتها در بورس اوراق بهادار تهران پذیرش شدهاند.
سود کدام صنایع بیشتر از همه رشد کرده است؟
دادههای آماری اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس نشان میدهد بیشترین رشد سود در میان صنایع بزرگ بورس مربوط به گروه بانکداری بوده است. طبق این اطلاعات سود بانک ها و موسسات اعتباری که در سال 1399 بالغ بر 59 هزار میلیارد تومان بوده، با 200 درصد افزایش، در سال 1402 به 177 هزار میلیارد تومان رسیده، در این دوره سود خالص این صنعت 177 همت رشد کرده است.
در همین دوره میانگین رشد سایر صنایع نیز بیش از 140 درصد افزایش یافته و به 395 هزار میلیارد تومان رسیده و از این میزان در رده دوم قرار گرفته اند.
صنعت فرآوردههای نفتی، کک و سوخته هستهای سومین گروهی است که با بیشترین رشد سود مواجه شده است. مهمترین شرکتهای این گروه را پالایشگاهها تشکیل میدهند.
جمع کل سود این صنعت از سال 1399 تا سال 1402 با 67 هزار میلیارد تومان افزایش به 129 همت رسیده که نشان می دهد، سود خالص این صنعت 108 درصد افزایش یافته است.
بعد از گروه فرآوردههای نفتی، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، و استخراج کانههای فلزی به ترتیب در ردههای بعدی قرار میگیرند.
آمارها نشان میدهد سود خالص گروه فلزات اساسی در این دوره چهار ساله 100 درصد، محصولات شیمیایی 95.7 درصد و استخراج کانه های فلزی90.6 درصد افزایش یافته است.
از نظر پایداری سود نیز آمارها نشان میدهد نمادهای فعال در صنایع استخراج کانههای فلزی و فرآوردههای نفتی دارای پایداری کامل سود در طی چهار سال و نمادهای صنعت بانکها و موسسات اعتباری دارای کمترین نسبت پایداری سود در طی چهار سال هستند. منظور از تداوم پایداری سود، کسب سود خالص مثبت به طور پیوسته در طی چهار سال است.
انتهای پیام/