در این مقاله به ویژگیهای بلوک سبک سیمانی و موارد مصرف آن در سازه های ساختمانی و ... اشاره شده است.
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، مهندسان عمران و معماران برای دستیابی به ویژگیهای ایمن و جامع، ساختمانها را با بلوکهای بتنی طراحی میکنند. بلوکهای بتنی به دو دسته بلوک سبک و بلوک سنگین تقسیم میشوند. بلوکهای سبک این روزها کاربرد زیادی در پروژههای عمرانی دارند؛ که مهمترین دلیل گسترش مصرف آن در بازار ساختمان سازی، کاهش بار مرده و قویتر و مقرون به صرفه تر شدن سازه است.
خبرگزاری مهربلوک سبکاز جمله ویژگیهای مهم که مد نظر مهندسان سازه است، ظرفیت سازهای بالا در بلوک است. موارد دیگر که سبب ترجیح بلوک بتنی به سایر بلوکها میشود، مقاومت ساختمان در برابر آتش سوزی، رطوبت و شرایط سخت اقلیمی است. عایق صوتی و حرارتی بودن بلوک سیمانی نیز از دیگر موارد مهم است که مورد تاکید سازمانهای ناظر و نظام مهندسی کشور است.
بلوک سیمانیتفاوت ویژگیهای سازهای بلوک سیمانی و سفالی
تفاوت ویژگیهای سازهای بلوک سیمانی و سفالیتفاوت ویژگیهای سازهای بلوک سیمانی و سفالیبلوک سفالی از خاک رس درست شده و تراکم خوبی دارد. ولی نسبت به بلوک سیمانی که از بتن سبک درست میشود، مزیتهای کمتری در ساخت سازه دارد. شکننده و ترد بودن آن همچنین پایین بودن مقاومت فشاری و مکانیکی نسبت به وزن آن از دیگر معایب سفال است که آن را نسبت به بلوک سیمانی از محبوبیت کمتری برخوردار کرده است. قبل از رواج بلوکهای سبک بتنی، استفاده از بلوکهای سفالی رایج بود؛ اما به دلیل ضعف سازهای و پرت بالا در کار، اکثر افراد به خرید بلوک سبک بتنی روی آوردند.
بلوک سیمانیبلوک سیمانیبلوک سبکویژگی اصلی بلوکهای بتنی که خریداران، آن را با آن ویژگی میشناسند، مقاومت فشاری این بلوک است. برای ساخت آنها از استانداردهای خاص و روشهای آزمایش ۷ روزه و ۲۸ روزه استفاده میشود. که نتیجه آن کاهش نفوذپذیری و تخلخل بلوک در کنار وزن سبک و مقاومت مکانیکی بالای آن است. بلوک سبک سیمانی از ترکیب سنگدانه های سبک، آب سیمان پرتلند و مواد افزودنی ساخته میشود. همین ترکیب ملات باعث استفاده از آن در شرایط آب و هوایی مختلف شده است.
بلوک سبکسنگدانههایپرتلندملاتبا مقایسه بلوک سیمانی و سفالی میتوان به این نتیجه رسید که برای داشتن یک بلوک سفالی با مقاومت فشاری بالا نیاز به افزایش وزن بلوک است.
بلوک سیمانیبلوک سیمانیمقاومت بلوک سبک در برابر آب و رطوبت
مقاومت بلوک سبک در برابر آب و رطوبتمقاومت بلوک سبک در برابر آب و رطوبتترکیب ملات بتنی که در ساخت بلوک سبک سیمانی استفاده میشود، از انواع پوکههای معدنی یا صنعتی سیمان پرتلند و مواد افزودنی با خاصیتهای مختلف است. این ترکیب سبب ضد آب شدن بلوک و کاهش تخلخل و نفوذ آب در آن میشود. علاوه بر آن با استفاده از افزودنیهای شیمیایی در آن، هر چه میزان آب مصرفی در حین ساخت کمتر شود، ضریب جمع شدگی بلوک کاهش مییابد. در نتیجه در طول زمان بهره برداری در برابر گرما و حرارت زیاد هوا، دچار آسیب نمیگردد. برای مثال در ساخت بلوک سبک تک سامان ضریب جمع شدگی به کمتر از ۶۵ هزارم درصد رسیده است. که این موجب به صفر رسیدن میزان تبخیر آب بلوک شده است. در نهایت میزان ترک خوردگی بلوک بتنی صفر شده و در طول زمان بهره برداری تخریب سازه رخ نخواهد داد.
ملاتبلوک سبکبلوک سبکپرتلندشدگیبلوک سبک تک سامانشدگیدر نقطه مقابل، استفاده از خاک رس برای ساخت بلوک سفالی، آسیبهای زیست محیطی فراوانی به طبیعت میزند. به دلیل استفاده از خاک رس، حفاری خاک و آسیب به پوشش گیاهی افزایش یافته و موجبات فرسایش خاک این عنصر ارزشمند فراهم میشود. یکی از دلایل کاهش تولیدات و مصرف این بلوک ساختمانی، افزایش توجه سازمانهای ناظر بین المللی و کشورها به سلامت محیط زیست است.
بلوک ساختمانیالمللیتفاوت میزان مقاومت بلوک سفالی و سیمانی در برابر آتش
تفاوت میزان مقاومت بلوک سفالی و سیمانی در برابر آتشتفاوت میزان مقاومت بلوک سفالی و سیمانی در برابر آتشبلوک سبک سفالی که از خاک رس ساخته میشود، در کورههای آتش تحت حرارت بسیار بالا پخته شده و دارای بافتی منسجم میگردد. در نتیجه بلوک سفالی میتواند یکی از بهترین مصالح مقاوم در برابر آتش باشد. مهندسان با توجه به مجموع ویژگیهای بلوک بتنی که در پارت یک عنوان شد؛ اقدام به خرید بلوک سبک سیمانی به جای بلوک ترد سفالی، برای ساخت سازههای مهندسی خود مینمایند. که استفاده از این بلوک بتنی در طراحی ساختمان، به میزان قابل توجهی میتواند امتیاز کد آتش نشانی سازه را افزایش دهد.
بلوک سبکبلوک سبکپارتبلوک سبکخاصیت عایق حرارتی بلوکهای ساختمانی
خاصیت عایق حرارتی بلوکهای ساختمانیخاصیت عایق حرارتی بلوکهای ساختمانیطبق مستندات تصویب شده در آئین نامههای شماره ۱۸ و ۱۹ سازمان نظام مهندسی، پیمانکاران ساختمانی موظف به ساخت سازههایی عایق هستند. از آنجایی که سطح وسیعی از سازه را در مساحت و ارتفاعهای مختلف، دیوارهای پیرامونی سازه تشکیل میدهد؛ انتخاب مصالح عایق نظیر بلوک سبک چند جداره و پنجرههای دو جداره از جمله مهمترین گامهایی است که در راستای حفظ انرژی برداشته شده است. سوال بسیاری از افراد انتخاب مصالح مناسب بین دو دسته بلوک سفالی و بلوک سیمانی است. در پاسخ به این سوال باید ذکر کرد، مصالحی برای ساخت ساختمان باید انتخاب شود، که علاوه بر مقرون به صرفه بودن، تمامی ویژگیهای لازم برای ساخت یک سازه مهندسی و سبک را داشته باشند.
بلوک سبکبلوک سیمانیاستفاده از بلوک سفالی یا بتنی برای آکوستیک سازی سازه
استفاده از بلوک سفالی یا بتنی برای آکوستیک سازی سازهاستفاده از بلوک سفالی یا بتنی برای آکوستیک سازی سازهآکوستیک بودن سازه با توجه به شلوغی و آلودگی صوتی جوامع شهری، مورد دیگری است که برای انتخاب بلوک باید مورد توجه سازندگان قرار گیرد. بسته به عرض دیوار و بلوک، تفاوت جرم به کار رفته در مصالح و شکل اتصالات بین بلوکها در ساخت تیغه میزان عایق صوتی بودن دیوار متفاوت میشود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
خبرگزاری مهر
شناسه خبر: 362127