اکونومیک 24
23 فروردین 1403 - 08:28

جهش تولید با مشارکت مردم چگونه؟ |سبزعلی‌پور

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به الزامات تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم گفت: بخشی از این الزامات این است که دولت و بانک‌ها رفع موانع کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا سبزعلی‌پور کارشناس اقتصادی در خصوص شعار سال 1403 مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: مقام معظم رهبری چند سالی است به این نتیجه رسیدند که رفع مشکلات کشور در گرو شکوفایی تولید و به دنبال آن اقتصاد است.

اگر بتوانیم تولید را شکوفا کنیم، بسیاری از مشکلات کشور مرتفع خواهد شد. مطمئناً با این اتفاق سطح اشتغال و کیفیت تولید نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به این ترتیب نه تنها می‌توانیم نیاز داخل را تامین کنیم بلکه کالا صادر خواهیم کرد که منبع درآمد ارزی خواهد شد. تولید می‌تواند معضلات اجتماعی که به واسطه نبود شغل در جامعه وجود دارد را نیز مرتفع کند.

 

.

 

ضرورت تبدیل شعار سال به یک برنامه اجرایی مدون

وی در خصوص الزامات تحقق شعار سال گفت: مقام معظم رهبری نام‌گذاری هر سال انجام می‌دهند. برخی مسئولین تصور می‌کنند این نامگذاری تنها یک شعار است و عملی کردن آن چندان برای آنها اهمیتی ندارد. این نام‌گذاری در حقیقت یک نقشه‌راه است که باید در قالب یک برنامه مدون در دستور کار دستگا‌ه‌های اجرایی قرار بگیرد.

اگر شعاری که مقام معظم رهبری تعیین کردند محقق شود، بخش زیادی از مشکلات کشور و مردم از بُعد اقتصادی و اجتماعی حل خواهد شد. بنابراین نباید در به بیلبرد و سربرگ نامه‌های اداری در خصوص شعار سال بسنده کرد.

در شرایط کنونی نه دولت و نه بانک‌ها تولیدکننده خوبی نیستند و اساساً کار اقتصادی بلد نیستند. بعضاً به این نتیجه رسیده‌ایم که دولت و بانک‌ها نه تنها تولیدکننده خوبی نیستند بلکه برای تولید موانعی را نیز ایجاد کردند. در دنیا نیز شاهد هستیم که اکثر شرکت‌های بزرگ اقتصادی دنیا ارتباطی با دولت ندارند.

ضرورت رفع موانع از سوی دولت/ بانک‌ها دست از بنگاه‌داری بکشند

سوالی که وجود دارد این است که چه باید کنیم که جهش تولید محقق شود. ما یک بار شعار جهش تولید را داشتیم که مقام معظم رهبری در پایان آن سال ابراز کردند که جهش محسوسی در تولید رخ نداده است. برای تحقق این شعار نیاز به الزاماتی داریم. بخشی از این الزامات این است که دولت و بانک‌ها رفع موانع کنند.

بخش دیگر این است که با فعالان اقتصادی با دیدگاه منفی و یک دزد برخورد کنیم. یک فعال اقتصادی شخصی است که وقت و سرمایه خود را می‌گذارد و ارزش افزوده ایجاد می‌کند. در کنار آن سود خود را نیز می‌برد. بنابراین نباید تنها به سودی که فعال اقتصادی می‌کند فکر کنیم بلکه باید به سودی که می‌رساند هم توجه کنیم.

از طرف دیگر بانک‌ها تفکر تولیدی پیدا کنند و تفکر بازرگانی و پول فروشی را از دهن خود خارج کنند. بانک‌ها با این تصور عمل می‌کنند که تنها باید وام بدهند و سود خود را دریافت کنند. این تفکر برای امیدواری به آینده جهش تولید باید تغییر کند.

بارها رئیس جمهور اعلام کرده است که هیچ بانکی حق ندارد به دلیل بدهی کارخانه‌ای را تعطیل کند. رئیس قوه قضائیه نیز بر این موضوع تاکید کرده است. بارها تاکید شده که بانک‌ها نباید بنگاه‌داری کنند. با این وجود شاهد هستیم که بانک‌ها همچنان این کار را انجام می‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1697571

مهمترین اخبار اقتصادی: