تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی مخابرات گفت: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تجهیزات مخابراتی در کشور نصب شده است و هفت درصد این مبلغ باید برای نگهداری تجهیزات صرف شود. شبکه ارتباطی کشور برای بهروزرسانی و بهبود فعالیت به این بودجه نیاز دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مجید سلطانی» در آیین رونمایی از ۲ هزار و ۸۰۰ طرح مخابراتی در کشور اظهار داشت: توسعه شبکه ارتباطی ثابت در سال جاری به سرمایهگذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومانی نیاز دارد. اگر این منابع تزریق نشود نمیتوان انتظار داشت که اینترنت آنطور که مورد انتظار است، سرعت بگیرد و به کیفیت آن افزوده شود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: برای افتتاح این پروژهها بیش از سههزار و ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است اما این سرمایهگذاری فقط در بخش ثابت و زیرساختی انجام شده و در بخش سیار و توسعه این بخش به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است.
وی بیانداشت: توسعه ارتباطات ثابت کشور در حوزه وویس و دیتا، نیاز به سرمایهگذاری بیشتر دارد و دولت و مجلس با سیاستگذاریهای مشخص از این مساله حمایت خواهند کرد. انتظار ما این است که در آینده نزدیک بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه زیرساختی و توسعه ثابت را افتتاح کنیم که این سرمایه گذاریها حوزه اینترنت ثابت کشور را دچار تحول خواهد کرد.
استفاده کاربران از پهنای باند روزانه ۳۳ درصد افزایش یافت سلطانی در ادامه گزارشی از ارتباطات ثابت در کشور ارائه داد و گفت: ترافیک روزانه استفاده کاربران از پهنای باند ۳۳ درصد شده داشته و رکورد ۱۵ هزار و ۵۰۷ ترابایت استفاده از پهنای باند را زده است.
استفاده کاربران از پهنای باند روزانه ۳۳ درصد افزایش یافتوی با تاکید بر اینکه سهم مخابرات از بازار ADSL و فیبرنوری (FTTH) در سال قبل ۳۰ درصد رشد داشته است، افزود: ۳۸ درصد رشد درآمد مخابرات از پهنای باند است و در این مدت ۴۰۷ هزار مشترک فعال به باند پهن ثابت پیوستهاند.
مدیرعامل شرکت ملی مخابرات با تاکید بر اینکه اصلاح تعرفه باید در این حوزه انجام شود، افزود: با وجود ثبات در تعرفهها، شرکت مخابرات در سال ۱۴۰۰ در بخش تلفن ثابت ۶۸۲ هزار و ۹۱۴ دایری داشته و در بخشADSL گذشته به یک میلیون و ۱۴۶ هزار و ۳۸۹ پورت رسیده است.
سلطانی با بیان اینکه هزینههای نگهداری از تجهیزات مخابراتی بسیار بالا است، تاکید کرد: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تجهیزات مخابراتی در کشور نصب شده و هفت درصد این مبلغ باید برای نگهداری تجهیزات صرف شود.
وی ادامهداد: شبکه ارتباطی کشور برای بهروزرسانی و بهبود فعالیت به هزینه کردن این مبلغ نیاز دارد. مخابرات تا حد ممکن در بخش توسعه و نگهداری از تجهیزات هزینه کرده است، اما برای بهبود در این فرایند و رشد در بهروزرسانی شبکهای که ۲۴ ساعته در هفت روز هفته کار میکند باید تعرفهها تغییر کند.
شناسه خبر: 322308