رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: موضوع استفاده از IPv۶ در دستور کار اپراتورهاست و به زودی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مطرح خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نسخه 6 آی پی (IPv6) آخرین نسخه از پروتکل اینترنت بوده و با نسخه رایج 4 (IPv4) تفاوت بسیاری دارد؛ در ورژن 6، طول آدرسها 128 بیت بوده و دامنه بسیار گستردهای را پشتیبانی میکند و در سطح بینالمللی طی سالهای گذشته تلاشهای متعددی در حوزه گذر به IPV6 صورت گرفته است.
در واقع IPv4 یک بستر برای آدرسهای اینترنتی است که کشورهای جهان از آن استفاده میکنند اما کمبود این آدرس باعث مشکلاتی برای شرکتهای دولتی و خصوصی در کشورها شده که برای رفع آن ورژن جدیدی به نام IPV6 در بیشتر کشورهای جهان پیادهسازی شده و یا در حال پیادهسازی است.
از جمله مزایای نظام آدرس دهی ورژن 6 در سند راهبردی گذر به این نظام می توان به افزایش فضای آدرس دهی، پیگر بندی خودکار، امنیت بالاتر، مسیریابی کاراکتر، سهولت در ارتباطات چندگانه و پشتیبانی قوی از امکانات چندبخشی اشاره کرد.
در همین راستا «امیر محمد زاده لاجوردی»، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در پاسخ به درخواست کاربری مبنی بر فعال شدن پروتکل IPV6 در یک اپراتور ارتباطی برای رفع مشکل پکت لاست و کندی سرعت اینترنت اپراتور گفته شده، اظهار کرد: موضوع استفاده از IPv6 در دستور کار اپراتورهاست و به زودی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مطرح خواهد شد.
بنابر اظهار نظرهای مسئولان در حال حاضر یک سوم آدرسهای IPv4 در انحصار آمریکا قرار دارد و به عبارتی به ازای هر آمریکایی چهار IPv4 وجود دارد؛ اما در ایران، سرانه هر کاربر از آدرسهای IPv4 میزان 0/25 و ما رتبه 34 دنیا از لحاظ تخصیص آدرسهای IPv4 داریم.
بیش از 12 میلیون آدرس IP در کشور وجود دارد که 0.33 درصد از سهم کل IPv4 در دنیا را تشکیل میدهد، این در حالی است که نبود تعداد کافی از IPv4 مشکلات عدیدهای را در راستای توسعه شبکه و فعالیت اپراتورها و کسب و کارها ایجاد میکند.
تاکنون 20 درصد از کاربران نهایی ایران به IPv6 مهاجرت کردهاند و شبکههای دولتی و سازمانی در حال اخذ مجوزهای لازم برای گذار به IPv6 هستند. همچنین اقداماتی در خصوص رزرو IPv6 توسط ایران انجام شده است؛ به طوری که هم اکنون ایران از منظر رزرو IPv6 در جهان دارای رتبه 23 است.
انتهای پیام/