در هفته گذشته بندر بزرگ فاو استان بصره در جنوب شرقی عراق در ۵ سال به بهره برداری خواهد رسید از طرف دیگر هفته گذشته ابلاغیه نوسازی بافت فرسوده ابلاغ شد.
به گزارش خبرنگار مهر ازگرانی مصالح تأثیر مستقیم در افزایش قیمت مسکن دارد و کارشناسان این موضوع را دلیل رشد قیمت مسکن میدانند تا ابلاغیه نوسازی بافتهای فرسوده و حتی در هفته گذشته کمبود پروازهای داخلی مورد بررسی قرار گرفت.
نوسان قیمت مصالح و تأثیر مستقیم بر گرانی مسکن
گرانی مصالح تأثیر مستقیم در افزایش قیمت مسکن دارد و کارشناسان این موضوع را دلیل رشد قیمت مسکن میدانند.
به گزارش خبرنگار مهر، نوسانات قیمتی مصالح ساختمانی به ظاهر قرار نیست توقفی داشته باشد در این میان دلالان بازار مسکن که همیشه به دنبال افزایش قیمت مسکن بودهاند این وضعیت بازار مصالح را بهانه گرانی مسکن کردهاند.
با توجه به اینکه در طول ماههای گذشته قیمت سیمان، فولاد و میلگرد چندین برابر شده است و این قیمت تمام شده مسکن را نیز تحت تأثیر قرار داده است و امروزه در قراردادهای پیش فروش این موضوع ذکر میشود که سازنده در این بازار پر نوسان ضرر نکند.
بازار مسکن به دلیل افزایش قیمتهای مصالح با نوسان زیادی رو به رو است که مسؤولان وزارت صمت و وزارت راه و شهرسازی باید اقدامی کنند چرا که بازار مسکن این روزها به دلایل اقتصادی با مشکلات زیادی رو به رو شده است که گرانی مصالح ساختمانی هم به آن اضافه گردید.
وزارت راه و شهرسازی پیش از این به سازندگان وعدههایی از قبیل کارت اعتباری خرید مصالح و خرید از کارخانهها داده بود اما هیچکدام از آنها اجرایی نشد. در حال حاضر هم مصالح ساختمانی روز به روز با قیمت جدید روبه روست.
به گزارش خبرنگار مهر، نوسانات قیمتی مصالح ساختمانی به ظاهر قرار نیست توقفی داشته باشد در این میان دلالان بازار مسکن که همیشه به دنبال افزایش قیمت مسکن بودهاند این وضعیت بازار مصالح را بهانه گرانی مسکن کردهاند.
وام خرید خانه برای مجردها
مجردهای پایتخت برای خرید اوراق تسه باید بیش از ۷۰ میلیون تومان پرداخت کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن حاکی از این است که هر برگ اوراق وام مسکن (تسه) در فروردین سال گذشته ۱۲۵ هزار و ۵۰۰ و در اردیبهشت و خرداد سال گذشته نیز سال گذشته ۱۲۵ هزار و ۷۰۰ قیمت دارد.
هر برگ اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن در تیر سال گذشته ۱۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان، در مرداد سال گذشته ۱۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان و در شهریور سال گذشته نیز ۱۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان داد و ستد میشود.
این اوراق در ماه مهر سال گذشته ۱۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان، در آبان ماه ۱۲۵ هزار و ۶۰۰ تومان و آذر ماه ۱۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان قیمت دارد. اوراق تسهیلات مسکن در دی و بهمن سال گذشته نیز با قیمتهای ۱۲۵ هزار و ۷۰۰ و ۱۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان معامله میشود. این اوراق در سال جاری ۱۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت دارد که این گزارش بر اساس همین قیمت نوشته شده است.
چرایی کمبود بلیت هواپیما؟
این روزها بلیت هواپیما در برخی از مسیرها مانند تهران- مشهد، تهران- شیراز و …به سختی پیدا میشود. در این مورد شائبههایی مبنی بر عدم فروش بلیت به دلیل افزایش قیمت بلیتها مطرح است.
به گزارش خبرنگار مهر، جنجال بر سر موضوع افزایش قیمت بلیت هواپیما به نتیجه نرسید؛ از طرفی ایرلاینها اصرار دارند که به دلیل افزایش هزینههای موجود در یک سال گذشته، ناچار به افزایش قیمت بلیت هواپیما هستند، از طرفی در مقابل دو دیدگاه وجود دارد، از سویی سازمان هواپیمایی کشوری که اگرچه با افزایش نرخ بلیت موافق است اما این کار را ملزم به ابلاغ ستاد تنظیم بازار میداند و از سوی دیگر برخی از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی که با گران شدن بلیت از اساس ابراز مخالفت کردهاند.
در این میان اما موضوع دیگری که منجر به ایجاد سوال شده، کمبود بلیت هواپیما در برخی از مسیرهاست. در حالی که بلیت هواپیما برای سفرهای نوروزی در وبسایت شرکتهای هواپیمایی برای فروش گذاشته شده، اما برای برخی تاریخها نمیتوان بلیتی پیدا کرد. این موضوع این شائبه را ایجاد کرده که ایرلاینها بهعمد و با هدف فشار به سازمان هواپیمایی و ستاد تنظیم بازار، از فروش بلیت خودداری میکنند.
رقابت بنادر عراق و ایران در اتصال شرق به غرب
بندر بزرگ فاو استان بصره در جنوب شرقی عراق در ۵ سال به بهره برداری خواهد رسید که به نظر میرسد با این شرایط ایران و عراق در حال رقابت برای اتصال شرق به غرب هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، بندر بزرگ فاو در افق چشمانداز ۲۰۳۸ قرار است با ۹۰ پست اسکله و ۹۹ میلیون تن ظرفیت تخلیه و بارگیری کشتیها در سال، به عنوان دهمین بندر جهان، در جایگاه بزرگترین بندر خاورمیانه قرار گیرد، اگر چه تردیدهایی در مورد تحقق وجود دارد.
در حال حاضر بزرگترین و فعالترین پایانه کانتینری عراق در بندر تجاری ام القصر در استان بصره قرار دارد که عملکرد آن در سال ۲۰۲۲ با حدود یک میلیون و دویست هزار تی ای یو در حدود ۸ برابر مجموع عملکرد کانتینری بنادر امام خمینی (ره) و خرمشهر بوده است.
بندر ام القصر با حمایت دولت و وزارت حمل و نقل عراق، توانسته کانونی امن و کارآمد را برای سرمایهگذاری خارجی بلند مدت ترمینال اپراتورهای بزرگی نظیر CMA CGM, MSC, ICTSI, Gulftainer فراهم آورد.
جزئیات توافقات حملی نقلی ایران با چین
وزیر راه و شهرسازی همراه با برخی از اعضای کابینه به چین سفر کرده است؛ از جمله موضوعاتی که قرار است در این سفر مورد توافق قرار گیرد احیای راه ابریشم است.
به گزارش خبرنگار مهر؛ ایران از لحاظ جغرافیایی در اتصال شرق و غرب از موهبت طبیعی برخوردار است . ایران مستقیم یا با واسطه بین کشورهای چین، هند، پاکستان، دریای مدیترانه، دریای سیاه، ترکیه، اروپا، روسیه، کشورهای CIS و کشورهای جنوب خلیج فارس قرار دارد. بعضی از این کشورها مثل ترکیه و عربستان رقبای منطقهای ایران و بعضی دیگر مثل چین و هند و پاکستان دارای تنشهای تاریخی با هم هستند
ایران میتواند مرکز مهم تبادل کالا؛ انرژی و خدمات بین کشورها باشد اما پیش نیاز آن خروج از انزوای تحمیل شده و خود خواسته توسط توسط دشمنان، رقبای منطقهای و کاسبان تحریم و تنش زدایی با کشورهای منطقه و جهان است.
در حال حاضر سه راه ریلی اصلی بین چین و اروپا وجود دارد: راه شمالی که از چین شروع شده و با گذر از مغولستان و روسیه به اروپا میرسد (مسیر قهوهای)؛ راه میانی که از چین شروع شده و پس از گذر از قزاقستان و روسیه به اروپا میرسد (مسیر زرد رنگ)؛ راه جنوبی که از چین شروع شده و پس از گذر از کشورهای آسیای میانه به ایران میرسد و به سوی ترکیه و اروپا ادامی مییابد (مسیر قرمز تیره)
بهبود حمل و نقل دریایی کشور در صورت تأمین سوخت کمسولفور
دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران گفت: سازمان بنادر و دریانوردی و اتحادیه مالکان کشتی ایران با جدیت پیگیر تأمین سوخت کمسولفور از طریق دولت و مجلس شورای اسلامی هستند.
یحیی ضیایی مهرجردی در گفتوگو با خبرنگار مهر، در مورد اهمیت و ضرورت تأمین سوخت کمسولفور برای شناورهای ایرانی و خارجی متردد در بنادر کشور، اظهار داشت: سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) کنوانسیونی را مصوب کرد که بر اساس آن از سال ۲۰۲۰ میلادی استفاده از سوخت کمسولفور برای شناورهای اقیانوسپیما که به بنادر بزرگ دنیا تردد میکنند، الزامآور شد.
وی ادامه داد: این کنوانسیون از سال ۲۰۲۱ میلادی اجرایی و قرار شد بنادر دنیا شناورهایی را که از سوخت کمسولفور استفاده نمیکنند پذیرش نکرده و در عین حال از شرایط لازم برای تأمین سوخت کمسولفور برای شناورهایی که به این بنادر تردد میکنند، برخوردار باشند.
دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران با اشاره به اینکه پیگیریهای بسیاری از سوی سازمان بنادر و دریانوردی و اتحادیه مالکان کشتی ایران در راستای تأمین سوخت کمسولفور برای شناورهای ایرانی و حتی شناورهای خارجی متردد در بنادر ایران مدنظر قرار گرفته است، عنوان کرد: پیگیریهای مختلف از طریق دولت، کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، معاون اول رئیس جمهور و وزات نفت صورت گرفته است
قطعات ریز دانه بدون تجمیع میتوانند وارد ساخت و ساز شوند
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی گفت: قطعات ریز دانهای که توانایی تجمیع با پلاکهای دیگر را ندارند میتوانند به تنهایی وارد ساخت و ساز شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راه و شهرسازی، فرزانه صادق مالواجرد معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی با حضور در برنامه رادیویی ایران امروز با بیان اینکه بسته تشویقی ابلاغی توسط وزیر راه و شهرسازی مصوبه شورایعالی شهرسازی و معاری ایران است اظهار داشت: شورایعالی شهرسازی بالاترین نهاد سیاستگذار در حوزه شهر و آمایش است طبق ماده هفت تأسیس شورایعالی مصوبات آن لازم الجرا است.
وی با اشاره به اینکه ضوابط و مقررات جاری در بافتهای تاریخی با بافت فرسوده اساساً متفاوت است افزود: محدوه بافت تاریخی در ۱۶۸ شهر مشخص است لذا بافت تاریخی شناسنامه و هویت ما است.
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: نوع ضوابط در ساخت و ساز در محدوه شهری متفاوت است لذا در بافت تاریخی احیا و مرمت و در بافت فرسوده نوسازی است.
صادق مالواجرد با بیان اینکه در دهههای گذشته یک دیدگاه غالبی دربافتهای فرسوده وجود داشته که با دخالت شهرداری و دولت این بافتها خریداری و تجمیع شود اذعان داشت: بادخالت ندادن افراد ساکن در بافتهای فرسوده در ساخت و ساز تاکنون نتوانستیم نتیجه مورد دلخواه را به دست بیاوریم فلذا با مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در چندبخش مشارکت دادن مردم مد نظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه اگر مردم بخواهند سرمایه گذار بافت فرسوده آنها را نوسازی کند تشویقاتی برای آن در نظر گرفته شده است اعلام کرد: سرمایه گذار با تجمیع بافتهای فرسوده و رساندن آن به بلوک شهری از تشویق تراکم دوطبقه ای برخوردار خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه حدنصاب تفکیک در شهرهای مختلف متفاوت است بیان داشت: در برخی شهرها ممکن است حدنصاب تفکیک ۳۰۰ و در شهری دیگر ۲۰۰ متر باشد.
همکاری بنیاد مسکن با شهرداری تهران در ساخت مترو به ۱۵ سال رسید
اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: عملیات اجرایی ادامه خط ۴ با قراردادی به مبلغ ۴ هزار و۵۰۰ میلیارد تومان ظرف ۲۴ ماه آینده انجام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به موجب تفاهم نامهای که عصر روز سه شنبه ۲۵ بهمن بین شهرداری تهران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد گردید، فاز دوم پروژه مسیر توسعه شرقی خط ۴ از شمال تقاطع بزرگراههای شهید سلیمانی و شهید باقری تا میدان رهبر وارد مرحله اجرایی گردید. طول این مسیر ۵ کیلومتر بوده و ۵ ایستگاه را شامل خواهد شد.
علیرضا زاکانی نیز در این مراسم، با ابراز خشنودی از انعقاد این تفاهم نامه ضمن تشکر از اقدامات بنیاد مسکن در حوزههای مختلف در نوسازی بافتهای فرسوده شهر تهران اظهار داشت: موضوع حمل و نقل موضوعی جدی برای مدیریت شهری است و مدیریت شهری بیشترین بخش اعتبارات سال آینده را به حمل و نقل عمومی اختصاص داده است و قطعاً در حوزه حمل و نقل، ستون فقرات مترو خواهد بود.
شایان ذکر است توسعه شرقی خط ۴ یکی از پرتقاضاترین درخواستهای شهروندان از مدیریت شهری پایتخت طی سالهای اخیر بوده و پیش بینی شده در افق ۲۰ سال آینده، حدود ۲۵ درصد از کل مسافران خط ۴ مترو مراجعانی باشند که از ایستگاههای بخش توسعه شرقی آن استفاده خواهند کرد.
خانه دار شدن در کلانشهرها با یک میلیارد تومان
قیمت مسکن در همه شهرها به عواملی چون قیمت زمین، مصالح ساختمانی و هزینه دستمزد نیروی کار است با این حال این سوال مطرح است با یک میلیارد تومان پول در کدام شهرها میتوان خانه خرید؟
به گزارش خبرنگار مهر، به دلیل وجود تورم قیمت زمین و نیروی کار نیز به صورت افسار گسیخته افزایش قیمت پیدا کردند. از سوی دیگر، قیمت مصالح که یکی از مؤلفههای اصلی ساخت مسکن است، در یک بازه زمانی کوتاه به یکباره رشد زیادی را تجربه کرد.
کلانشهرهای تبریز، اصفهان و مشهد نسبت به تهران مورد بررسی قرار گرفت و در حال حاضر سرمایه گذاری در بخش مسکن کاهش چشمگیری داشته است و این باعث شده تا مسکن در برخی از شهرها افزایش داشته باشد.
ضرورت مقاومسازی واحدهای مسکونی شهری در برنامهای منظم
محمد آئینی گفت: بر اساس آمار بیش از ۹۰ درصد سطح کشور در خط زلزله قرار دارد و نزدیک به ۴۳ درصد واحدهای مسکونی کشور فاقد اسکلت و غیرمقاوم است که این میزان در محلات هدف بازآفرینی بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران چهارشنبه ۲۶ بهمن در نخستین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱ در باغ موزه دفاع مقدس گفت: بر اساس آمار بیش از ۹۰ درصد سطح کشور در خط زلزله قرار دارد و نزدیک به ۴۳ درصد واحدهای مسکونی کشور فاقد اسکلت و غیرمقاوم است که این میزان در محلات هدف بازآفرینی بیشتر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در محدودههای هدف بازآفرینی شهری حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد و در این واحدها حدود ۱۰ میلیون نفر زندگی میکنند که در معرض خطر قرار دارند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه با تلاشهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم اکنون بیش از ۵۰ درصد روستاهای کشور با ارائه تسهیلات ارزان قیمت طبق برنامه منظم مقاوم سازی شدند بر ضرورت مقاوم سازی واحدهای مسکونی شهری تاکید کرد.
ابلاغیه تشویقی راه حل قدیمی برای افزایش نوسازی در بافتهای فرسوده
کارشناس مسکن گفت: ابلاغیه تشویقی بافتهای فرسوده از گذشته تا به امروز بوده است و این باعث افزایش ساخت و ساز در بافتهای فرسوده نخواهد شد.
حسن محتشم، کارشناس مسکن در خصوص ابلاغیه تشویقی بافتهای فرسوده به خبرنگار مهر گفت: ابلاغیه جدید نیست این ابلاغیه چندسالی است که داده شده است البته کمی تفاوت دارد به طور مثال تجمیع در بافت فرسوده یک طبقه تشویقی بود در این ابلاغیه دو طبقه تشویقی است.
وی در ادامه بیان کرد: بافت فرسوده با تشویق حل نخواهد شد مشکلات فراتر است تسهیلات و ابلاغیه است مجوز و وصل کردن سازندگان و مالکین بافتهای فرسوده با مشکل رو به رو است با توجه به اینکه مشکل بافتهای فرسوده ساکنین هستند چرا که محل کار ساکنین هم در همین خانه است و اگر خانه را تغییر دهند کار و درآمد خود را از دست میدهند و این مانع عدم استقبال ساکنین برای نوسازی خواهد بود.
این کارشناس مسکن در ادامه در خصوص نوسازی بافت فرسوده به مهر گفت: واقعیت این است که وزارت راه و شهرسازی با شرکت بازآفرینی شهری علی رغم اینکه مجلس در ۱۷ سال گذشته مصوب کرده بود که هر سال ۱۰ درصد بافت فرسوده را نوسازی کنند و اگر این مصوب اجرایی میشد در ۷ سال گذشته تمامی بافتهای فرسوده نوسازی شده بود.