دو راهی ورود به رشته کامپیوتر از طریق هنرستان یا دبیرستان سوال خیلی از دانشآموزان بههنگام انتخاب رشته است؛ برای مقایسه مزایا و معایب هر کدام و شفافیت بیشتر، این مطلب را بخوانید.
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، رشته کامپیوتر را شاید بتوان یکی از محبوبترین رشتهها در میان دانشآموزان دبیرستان و هنرستان دانست. محبوبیت این رشته ریشه در پیشرفت علم و تکنولوژی دارد. در این میان تردیدهای موجود در باب تحصیل در هنرستان یا دبیرستان انتخاب و تصمیمگیری را برای دانشآموزان دشوار میکند. گروهی معتقدند بهترین راه تحصیل در رشته کامپیوتر هنرستان است و در مقابل عدهای بر این باور هستند که راه رسیدن به پیشرفت و تعالی در رشته کامپیوتر از مسیر دبیرستان میسر میشود. قاعدتاً تحصیل در هر یک از این نوع مدارس، مزایا و معایب خاص خودش را دارد که با کنار هم نهادن این مزایا و معایب انتخابی بهتر و دقیقتر را میتوان برای خود رقم زد. شما نیز اگر از آن دسته دانشآموزانی هستید که بر سر دوراهی تحصیل در هنرستان و دبیرستان باقی ماندهاید پیشنهاد میکنیم فرصت مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
از رشته ریاضی وارد رشته کامپیوتر بشوم یا هنرستان؟
از دغدغههای بزرگ بسیاری از دانشآموزان انتخاب میان بهترین هنرستانهای تهران و دبیرستان است. این تردید و نگرانی در انتخاب رشته کامپیوتر با میزان بیشتری خود را نشان میدهد. قبل از مقایسه مزایا و معایب تحصیل در هنرستان و دبیرستان، نگاهی کوتاه به مزیتهای تحصیل در رشته کامپیوتر خواهیم داشت. تحصیل در رشته کامپیوتر مزایای خاص خودش را دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
ورود سریع این رشته به بازار کار
نرخ پایین بیکاری در این رشته
تنوع بالای مشاغل در رشته کامپیوتر
بهرهمندی از درآمد بالا
پذیرش سریعتر و راحتتر این رشته در دانشگاههای خارج از کشور
همگام بودن این رشته با تکنولوژی
آن دسته از دانشآموزانی که تحصیل در رشته ریاضی فیزیک و ورود به دبیرستان را انتخاب کرده باشند، میبایستی در کنکور سراسری شرکت کرده و با کسب رتبه قابل قبول یکی از گرایشهای رشته کامپیوتر در مقطع لیسانس را برگزینند. خلاصهای از مزایا و معایب تحصیل در رشته کامپیوتر از طریق دبیرستان را در ادامه میخوانید:
انتخاب رشته ریاضی فیزیک امکان تحصیل در بهترین دانشگاههای دولتی را برای داوطلبان فراهم میکند.
آن دسته از داوطلبانی که از دبیرستان وارد رشته کامپیوتر شوند، امکان انتخاب طیف وسیع و متنوعی از گرایشهای کامپیوتر را دارند.
از آنجایی که حجم دروس تئوری در دبیرستان بیشتر از هنرستان است، دانشآموزان بعد از ورود به دانشگاه آمادگی بیشتری دارند.
رقابت در کنکور سراسری در رشته ریاضی فیزیک بسیار زیاد است؛ بنابراین قبولی در این رشته مستلزم داشتن پشتکار و تلاش بیشتری است.
دبیرستان تمرکز عمده خود را به ارائه دروس تئوری اختصاص میدهد. بنابراین دانشآموزانی که مسیر دبیرستان را برای تحصیل در رشته کامپیوتر برگزیدهاند، از یادگیری مهارتهای عملی محروم خواهند بود.
دومین مسیر تحصیلی برای انتخاب رشته کامپیوتر ورود به هنرستان است. هنرستان از دو بخش فنی حرفهای و کار و دانش تشکیل شده است. دانشآموزانی که وارد هنرستان شدهاند، بعد از سه سال تحصیل در آن موفق به دریافت مدرک دیپلم میشوند و بعد از آن میتوانند در کنکور کاردانی کامپیوتر شرکت کرده و در صورت قبولی در دوره کاردانی کامپیوتر تحصیل کنند. بعد از اتمام دوره کاردانی در رشته علوم کامپیوتر و مهندسی در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دهند. آن دسته از دانشآموزانی که مسیر هنرستان را جهت تحصیل در رشته کامپیوتر انتخاب کرده باشند، از مزایای زیر بهرهمند خواهند شد:
تمرکز هنرستان بر ارتقای مهارتهای عملی دانشآموزان است. بنابراین دانشآموزان فارغالتحصیلشده از هنرستان بدون نیاز به شرکت در کنکور و تحصیل در دانشگاه آمادگی ورود به بازار کار را خواهند داشت.
رقابت در کنکور کاردانی کامپیوتر در مقایسه با رشته ریاضی فیزیک بسیار کمتر است؛ بنابراین درصد قبولی داوطلبان در این کنکور به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
دروس ارائهشده در هنرستان در مقایسه با دبیرستان، راحتتر است.
تحصیل در هنرستان معایبی هم دارد که مهمترین آنها عدم وجود تنوع در گرایشهای رشته کامپیوتر و محروم ماندن از تحصیل در دانشگاههای برتر کشور است.
بهصورت خلاصهتر:
شرایط تحصیل در رشته کامپیوتر از طریق هنرستان
همانطور که گفته شد هنرستان از دو بخش فنی و کاردانش تشکیل شده است که عمدۀ تفاوت این دو در ارائه رشتهها و دروس مختلف است. دانشآموزان با ورود به هنرستان و انتخاب رشته نرمافزار و شبکه میتوانند شرایط تحصیل در رشته کامپیوتر را برای خود فراهم نمایند. از شرایط ورود به هنرستان جهت تحصیل در رشته کامپیوتر باید به موارد زیر اشاره کرد:
کارنامه قبولی پایه نهم
نمرۀ قابل قبول در درس کار و فناوری و تربیت بدنی
قبولی در درس ریاضی و عدم تبصره
دارا بودن شرایط فنی حرفهای مندرج در فرم هدایت تحصیلی
از جمله دروس مهمی که در هنرستان طی سه سال تحصیلی به دانشآموزان ارائه میشود، فهرستی از موارد زیر خواهد بود:
نصب، راهاندازی و نگهداری سیستم عامل و نرمافزارهای کاربردی
تولید محتوای الکترونیک و برنامهسازی
دانش فنی
نقشهکشی فنی رایانه
کارگاه نوآوری و کارآفرینی
فناوری و تولید
اخلاق حرفهای
برنامهسازی و تولید نرمافزارهای کاربردی
نصب و راهاندازی و نگهداری تجهیزات شبکه و سختافزار
طراحی و پیادهسازی شبکههای کامپیوتری
طراحی و پیادهسازی پایگاه دادهها و وب
تولید و پیادهسازی سیستمهای اطلاعاتی
دانش فنی
شرایط تحصیل در رشته کامپیوتر از طریق دبیرستان
اگر شما جز آن دسته از دانشآموزانی باشید که تمایل دارند از طریق دبیرستان و شرکت در کنکور سراسری وارد رشته کامپیوتر شوند، میبایستی از شرایط لازم جهت ورود به رشته ریاضی فیزیک اطلاعات کافی داشته باشید. این شرایط عبارتند از:
مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه اول کمتر از ضریب ۴۲ نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب ۳ محاسبه میشود.
شرط معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته ریاضی فیزیک نمره بالای ۱۴ است.
از جمله دروس تخصصی که دانشآموزان رشته ریاضی فیزیک در سه سال تحصیلی متوسطه ملزم به گذراندن آن هستند، باید به فهرستی از موارد زیر اشاره کرد:
ریاضیات
هندسه ۱، ۲ و ۳
فیزیک ۱، ۲ و ۳
شیمی ۱ و ۲
آزمایشگاه علوم تجربی ۱
حسابان ۱ و ۲
آمار و احتمال
زمینشناسی
آزمایشگاه علوم تجربی ۲
ریاضیات گسسته
بازار کار رشته کامپیوتر
برای بسیاری از داوطلبان کنکور اهمیت دارد که بدانند بر مبنای رشتهای که در آن تحصیل میکنند و در آن متخصص میشوند، در کدام موقعیتها امکان کار کردن را خواهند داشت و چه شرایطی انتظارشان را میکشد. لازم به ذکر است که در رسانۀ دیجیتال تیزلند با نام سرزمین تیزهوشها اطلاعات جامعی در مورد بازار کار رشتههای مختلف وجود دارد. از مشاغل رایج رشته کامپیوتر در ایران بنا به سایت تیزلند، میتوان به طراحی و توسعه نرمافزار، مدیر پروژههای نرمافزار، مدیریت پایگاه داده، برنامهنویسی اپلیکیشنهای موبایل، مدیر و پشتیبان شبکه، طراحی صفحات وب، تولید محتوا، برنامهنویسی بکاند و فرانتاند، کارشناس سئو، مهندسی امنیت اطلاعات، مدرس دانشگاه، عضو هیئت علمی و… اشاره کرد. از طرفی بسیاری از کسبوکارهای خارجی از توان کامپیوتر بهره گرفتهاند و به تجارتشان روحی تازه دمیدهاند، ازاینرو در خارج از کشور نیز فرصتهای شغلی مناسبی با شرایط و درآمد خوب برای متخصصان حوزه کامپیوتر وجود دارد.
جمعبندی
در عصر جدید که تکنولوژی و فناوری با سرعتی باورنکردنی در حال رشد و پیشرفت است، تحصیل در رشته کامپیوتر علاقهمندان خاص خودش را دارد. برای علاقهمندان این رشته دو مسیر تحصیلی هنرستان و دبیرستان وجود دارد که دانشآموزان میتوانند با توجه به شرایط فردی خود یکی از این دو مسیر را انتخاب نمایند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.