اکونومیک 24
19 فروردین 1402 - 13:35

رکورد شکنی ورشکستگی شرکت‌‌ها و هراس از تعطیلی ده‌ها بیمارستان در آلمان

ورشکستگی شرکت‌ها در آلمان در اسفند ماه گذشته به بالاترین سطح در سه سال اخیر رسید و در همین حال ده‌ها بیمارستان نیز به دلیل کمبود بودجه در معرض ورشکستگی هستند.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، با وجود بهبود نسبی چشم انداز اقتصادی پس از بحران کرونا، ورشکستگی شرکت‌های آلمانی به بالاترین سطح در سه سال اخیر رسیده است.

بر اساس مطالعه‌ای که توسط مؤسسه تحقیقات اقتصادی «لایب‌نیتز» منتشر شد ۹۵۹ پرونده ورشکستگی شرکت‌های آلمانی در ماه مارس ۲۰۲۳ (اسفند ماه۱۴۰۱) ثبت شده است که افزایش ۱۵ درصدی نسبت به ماه فوریه(بهمن ماه) را نشان می‌دهد.

در این مطالعه آمده است که این افزایش نسبت به مارس ۲۰۲۲ به ۲۴ درصد رسیده است و تعداد ورشکستگی‌ها تنها  چهار درصد کمتر از میانگین سال‌های قبل از همه گیری کرونا بوده است.

در همین راستا، استفان مولر، رئیس دپارتمان تغییرات ساختاری، بهره‌وری و تحقیقات ورشکستگی در موسسه تحقیقاتی مذکور گفت:  دوره آمار پایین ورشکستگی‌ها در آلمان به‌طور غیرمعمولی به پایان رسیده است و هزینه‌های تولید به دلیل قیمت انرژی و مواد اولیه، افزایش یافته  و این افزون بر هزینه‌های پرسنلی و افزایش نرخ بهره است که  در حال حاضر بر بسیاری از شرکت ها سنگینی می‌کند.

مولر افزود: با این حال، نشانه‌های اولیه حاکی از افزایش بیشتر تعداد ورشکستگی‌ها در ماه‌های آینده نیست و یکی از دلایل آن ممکن است نرسیدن به رکودی باشد که مدت‌ها در انتظار آلمان بود.

این موسسه تحقیقاتی در گزارش خود اشاره کرد که بیشتر پرونده‌های ورشکستگی در ماه مارس در ایالت‌های نوردراین-وستفالن (۲۱۳ مورد) و شلزویگ-هولشتاین بوده است.

به گفته محققان این موسسه، ۸۰۲۲ شغل تحت تأثیر پرونده‌های ورشکستگی قرار گرفتند، در حالی که مشاغل در معرض تهدید در ماه فوریه گذشته به ۱۱۵۸۵ شغل رسید که بالاترین رقم از ژوئن ۲۰۲۱ است.

همه کارکنان شرکت‌ها بلافاصله در نتیجه ورشکستگی شغل خود را از دست نمی‌دهند، و برخی از آنها اغلب می‌توانند حفظ شوند و برای مدت معینی به کار خود ادامه دهند.

روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه» تیز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که بر اساس اعلام دادگاه‌های ورشکستگی در ماه مارس گذشته در آلمان، با فروپاشی کسب و کارها در مقیاس بزرگ و گرایش مصرف‌کنندگان به خرید آنلاین مواردی از ورشکستگی تعدادی از شرکت‌های فعال در زمینه پوشاک، نساجی، کفش، آهن، و بخش‌های نمایشگاه خودرو و سایر بخش‌هایی که دور از شهرهای بزرگ و تراکم جمعیت واقع است، ثبت شده است؛ در حالی که سایر شرکت‌ها نیز مجبور شدند با بستن تعدادی از شعب خود، از ترس ورشکستگی، موقعیت‌های خود را با رویه‌های تجدید ساختار ترتیب دهند.

به گزارش مجله نساجی فریدشفت، ۱۰۲ شرکت خرده فروشی در سال ۲۰۲۲ پس از تحمل مشکلات اقتصادی گسترده اعلام ورشکستگی کردند.

«رولف بنگلز» مدیرکل اتحادیه تجارت منسوجات، کفش و کالاهای چرمی در آلمان گزارش داد که از هر ۱۰ فروشگاه کفش سال گذشته بیش از یک فروشگاه برای همیشه درهای خود را بسته است و طبق اعلام این اتحادیه، ۱۵۰۰ فروشگاه از جمع ده هزار فروشگاه کفش در آلمان تعطیل شده است که دلیل آن هم تأثیرات جنگ اوکراین، تورم بالا و قیمت بالای انرژی است که منجر به عدم تمایل بسیاری از مردم برای خرید است.

افزون بر بحران ورشکستگی مؤسسات و شرکت‌ها،در آلمان  اخیراً گزارشی از شبکه آلمانی  «SWR» اعلام کرد که شبح ورشکستگی بر بسیاری از بیمارستان‌های ایالت «بادن-وورتمبرگ» که درخواست کمک مالی سریع دارند، سایه افکنده است.

 مدیر اجرایی انجمن بیمارستان‌های دولتی «هاینرشیولد» نیز می‌گوید که اگر هیچ کاری به سرعت انجام نشود، بیمارستان‌های آنجا در معرض تعطیلی قرار دارند، به‌ویژه که در سال ۲۰۲۳ از کمبود حداقل ۸۰۰ میلیون یورو رنج می‌برند و همه آنها به تامین مالی بهتر برای هزینه‌های نگهداری و عملیاتی نیاز دارند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1135620

مهمترین اخبار اقتصادی: