یک فعال اقتصادی با تاکید بر این که در کشور به نوعی دچار خودتحریمی علاوه بر تحریمهای بینالمللی هستیم، گفت: متاسفانه سایه قیمتگذاری دستوری بالای سر صنایع مختلف از جمله صنعت چینی کشور است.
- اخبار اقتصادی -به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی ایمانی در جریان بازدید اهالی رسانه از خط تولید یک کارخانه در مشهد در جمع خبرنگاران با بیان این که در برخی موارد روش تامین مالی منابع مورد نیاز شرکتها و بنگاههای تولیدی در کشور با مشکل مواجه است، گفت: این موضوع در خصوص صنعت شیشه و چینی نیز صدق میکند و متولیان امر باید از ظرفیتهای موجود برای رفع موانع تولید در کشور استفاده کنند.
خبرگزاری تسنیماین فعال اقتصادی با اشاره به این که صنعت شیشه و اپال در دنیا در اختیار کشور فرانسه است، افزود: به عنوان مثال در این کشور برای هر محصول چینی یک کوره وجود دارد و با توجه به ظرفیتهای موجود، این کشور بخش قابل توجهی از نیاز دنیا در این زمینه را تامین میکند؛ این در حالی است که این کشور نه نفت دارد و نه منابع معدنی.
وی اذعان داشت: در این زمینه یکی از ضعفهای موجود در کشور، عدم حمایت همه جانبه قانون از صنایع و بنگاهها تولیدی است که در این خصوص واردات و قاچاق محصولات یکی از مشکلات صنایع دخلی است که باید در این زمینه چارهاندیشی شود.
ایمانی ادامه داد: البته طی سالهای گذشته اقدامات درخور توجهی نیز صورت گرفته است. به عنوان مثال واردات کالاهای تزئینی به کشور ممنوع شده و این تصمیم اثر مثبت خود را بر برخی از صنایع از جمله شیشه و چینی نیز داشته است؛ هر چند که با وجود ممنوعیت قانونی و صفر شدن واردات رسمی در صنعت شیشه و چینی، هنوز هم شاهد قاچاق و واردات مسافری محصولات این صنعت هستیم.
مدیرعامل چینی مقصود با بیان این که در برخی موارد برای بهبود شرایط بنگاهها و صنایع سختگیریهایی لازم است که باید در این زمینه نیز دقت نظر بیشتری اعمال شود، گفت: مصداق این موضوع را میتوان در خصوص ارائه تسهیلات بانکی و نحوه تسویه بدهیها شرکتها عنوان کرد. به عنوان مثال 15 سال پیش از یکی از بانکها 50 میلیارد تومان وام برای راه اندازی یکی از پروژهها دریافت کردیم که با بهرهای که به آن تعلق گرفته، در حال حاضر این رقم به 370 میلیارد تمان رسیده است.
وی با بیان این که با وجود همه سختیها و مشکلاتی که صنایع دارند، طی یکسال گذشته تلاش کردیم از طریق پیش فروش و استقراض در کنار مواردی چون تغییر در ساختار فروش، بستهبندی مناسب و بهبود سیاستگذاریها بخش قابل توجهی از بدهیهای خود را پوشش دهیم، اذعان داشت: در این مدت 175 میلیارد تومان بدهی مالیاتی، 56 میلیارد تومان بدهی تامین اجتماعی، 26 میلیارد تومان آبونمان قبضها را پرداخت کردیم.
ایمانی در ادامه همچنین نوسانات ارزی را یکی دیگر از موانع موجود بر سر راه بهبود شرایط صنایع و شرکتها در کشور عنوان کرد و گفت: با وجود مشکلات و نوسانات ارزی خوشبختانه 3 میلیون و 935 هزار یورو صادرات به کشورهای مختلف از جمله رومانی، آلمان، ترکیه، عراق و افغانستان داشتیم.
وی گفت: البته با وجود مشکلات که افزایش نرخ ارز در کنار تحریم ها برای کشور ایجاد کرده، این موضوع موجب شده تا واردات در برخی محصولات از جمله شیشه و چینی توجیهی نداشته باشد و ورود قاچاقی محصولات نیز تا حدود قابل توجهی کاهش یافته است. از این رو با برنامهریزی مناسب میتوانیم تهدیدهای ناشی از نوسانات ارز و تحریمها را به نقاط قوت برای اقتصاد و صنایع کشور تبدیل کنیم.
نرخ ارزاین فعال اقتصادی در خصوص مشکلات صنعت چینی در کشور و انتظارات فعالان این حوزه از دولتمردان گفت: درد مشترک همه صنایع و حوزهها در برخی موارد دخالتهای دولت است، که بنظر میرسد در این زمینه بالاترین انتظار فعالان اقتصادی این است که دولت کاری به بخش خصوصی نداشته باشد.
ایمانی اضافه کرد: علاوه بر این باید زیرساختهای لازم برای حمایت از صنایع و فعالان اقتصادی در بخش خصوصی فراهم شود. به عنوان مثال بزرگترین معدن کائولن به عنوان مواد اصلی و اولیه تولید چینی در کشور، در دست دولت و تامین اجتماعی است که نشان از حکمرانی دولت در تامین مواد اولیه در صنایع از جمله صنعت چینی را نشان میدهد. البته پیشنهاد ما این است که دولت معادنی را که مورد نیاز صنایع است به بنگاهها واگذار کند و معادل ریالی آن را دلار ناشی از صادرت محصولات دریافت کند.
عضو انجمن تولیدکنندگان شیشه ایران در ادامه قطعی برق را یکی دیگر از مشکلات صنعت چینی در کشور عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال در یکی از قطعی برقهای صورت گرفته، شاهد ریزش یکی از کورههای خط تولید خود بودیم که زیان 47 میلیارد تومانی را برای ما رقم زد. بدین ترتیب باید گفت نگرانی از قطعی گاز و برق نه تنها برای صنعت ما بلکه برای همه صنایع یک تهدید جدی است که باید در این زمینه نیز تدبیر لازم در نظر گرفته شود.
این تولید کننده چینی در کشور با تاکید بر این که در کشور به نوعی دچار خودتحریمی نیز علاوه بر تحریمهای بینالمللی هستیم، گفت: با وجود همه مشکلات باید از مدلهای مختلف در دنیا نیز در تولید و اقتصاد کشور الگوبرداری کنیم. به عنوان نمونه جمعیت کشورهای اطراف ما حدد 800 میلیون نفر است که این جمعیت، بازار مصرف خوبی برای تمام صنایع تولیدی داخل کشور است که باید در این زمینه نبر تدبیر لازم اندیشیده شود.
ایمانی در پایان یادآور شد: متاسفانه سایه قیمتگذاری دستوری بالای سر صنایع مختلف از جمله صنعت چینی کشور است که در این زمینه نیز لازم است سیاست بلندمدتی برای کاهش دخالتهای دولت در اقتصاد و آزادسازی قیمتها درکنار فراهم آوردن زیرساختهای لازم تدبیر شود.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 6492