۸ هزار هکتار زمین در شهرکهای کشاورزی برای سرمایهگذاری و ساخت گلخانه در مدت 4 سال اخیر به مردم واگذار شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عضو هیأت مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی گفت: نزدیک به ۲۵ هزار هکتار از اراضی شهرکهای کشاورزی را به کار مطالعاتی توسعه گلخانهها اختصاص دادهایم که حدود ۸ هزار هکتار آن برای سرمایهگذاری طی ۴ سال به مردم واگذار شده و از این سطح تاکنون ۱۲۶۰ هکتار گلخانه به بهرهبرداری رسیده است.
فرزاد زلقی اظهار داشت: نزدیک به ۴۰ هزار هکتار زمین در سطح کشور در تملک شرکت شهرکهای کشاورزی است که در قالب ۳۲۲ شهرک ساماندهی شدهاند و بالغ بر ۵۰ درصد از این سطوح را به گلخانهها اختصاص دادهایم.
وی تصریح کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی با توجه به محدودیت آب، افزایش سطح گلخانههای کشور به ۱۵۰ هزار هکتار و انتقال بخش عمدهای از کشت سبزی و صیفی به محیطهای گلخانهای است که بخش مهمی از آن برعهده شرکت شهرکهای گلخانهای است.
وی افزود: ایجاد هر هکتار گلخانه حداقل برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم و برای تعداد زیادی اشتغال غیرمستقیم فراهم میکند.
زلقی درباره اعتبار مورد نیاز احداث گلخانه گفت: احداث و بهرهبرداری از هر هکتار گلخانه مدرن به طور متوسط حداقل ۱۵ میلیارد تومان پول نیاز دارد.
وی کمبود اعتبارات و تسهیلات بانکی را از مشکلات توسعه گلخانهها در کشور عنوان و اظهار کرد: کشاورزان یا سرمایهگذاران حدود ۳۰ درصد سرمایه مورد نیاز برای احداث و بهرهبرداری از گلخانه را میتوانند تأمین کنند و باقی باید از طریق تسهیلات بانکی فراهم شود.
عضو هیأت مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی درباره وسعت گلخانهها نیز اذعان داشت: ما معتقدیم وسعت اراضی هر یک از شهرکهای کشاورزی باید ۵۰ هکتار به بالا و سطح هر گلخانه حداقل باید یک هکتار باشد تا فعالیت اقتصادی صورت گیرد.
وی با اشاره به سازههای گلخانهای تصریح کرد: سازندههای خوبی در کشور در زمینه گلخانهها داریم که توانستهاند حتی تکنولوژی هلندی گلخانههای شیشهای را مهندسی معکوس کنند.
زلقی ادامه داد: عمده گلخانهها با پوشش پلاستیکی هستند و ما به سمت گلخانههای شیشهای و مدرن و هیدروپونیک پیش میرویم.
وی در همین حال گفت: نوع سازه گلخانهها در هر استانی بستگی به شرایط اقلیمی، میزان باران و وزش باد دارد.