وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر در بهترین شرایط ذخایر کشور هستیم و هیچ کمبودی وجود ندارد و ذخایر ۵۰ درصد از همهسالهای گذشته بیشتر است و با امنیت خاطر در تأمین غذا در کشور پیش می رویم.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی در سفر یک روزه به استان قم و دیدار با علما گفت: اهمیت غذا پس از جنگ اوکراین و روسیه نمود بیشتری پیدا کرد و دولتها در کنار اقتدار اقتصادی و نظامی به دنبال اقتدار غذایی نیز هستند.
خبرگزاری مهروی با اشاره به کاهش و افزایش عوارض گندم توسط روسیه پس از جنگ با اوکراین، افزود: در حال حاضر حوزه غذا در دنیای جایگاه بالایی پیدا کرده است.
ساداتینژاد با اشاره به ۴ مأموریت رئیس جمهور به وزارت جهاد کشاورزی، یادآور شد: تأمین غذای باکیفیت، سالم، ارزان با منشأ ایرانی مورد نظر رئیس جمهور بوده است.
وی با تاکید بر این که جنگ اوکراین و روسیه سبب سهمیهبندی و قحطی محصولات کشاورزی در بسیاری از کشورها شد، تصریح کرد: با این وجود به هیچ عنوان با کمبودی در کشور مواجه نشدیم اما در دولت قبل شاهد وجود صفهای طولانی برای خرید بودیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ابتدای سال و در خصوص خودکفایی و معیشت کشاورزان، افزود: در ابتدای سال قیمت گندم ۱۳۵ درصد رشد داشت و به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید و سبب شد تا کشاورزی در ایران به سمت اقتصادی شدن حرکت کرد.
مقام معظم رهبری۸۳ هزار میلیارد تومان پول گندم به کشاورزان پرداخت شد
۸۳ هزار میلیارد تومان پول گندم به کشاورزان پرداخت شد۸۳ هزار میلیارد تومان پول گندم به کشاورزان پرداخت شدساداتینژاد با بیان این که در سال جاری ۸۳ هزار میلیارد تومان پول گندم به کشاورزان پرداخت شده است، افزود: قیمت کود را کاهش دادیم در صورتی که قیمت جهانی آن اسفند پارسال ۳۰۰ یورو و در شهریور سال جاری به ۹۰۰ یورو افزایش یافت و ما همچنان به قیمت سال ۱۴۰۰ کود را برای کشاورزان تأمین میکنیم و برای یک کیسه کود یک و نیم میلیون تومانی ۷۰ درصد را یارانه دولتی پرداخت میشود.
به گفته وی، وضعیت ذخایر در کشور مطلوب است.
ساداتینژاد با اشاره به ابلاغ الگوی کشت در مهرماه سال جاری، افزود: الگوی کشت در سال ۱۳۵۱ کلید خورد اما اجرای آن انجام نشد و کشاورزی ما بر اساس اقلیم و آب انجام نشده است.
وی با بیان اینکه در این زمینه و برای اجرای الگوی کشت به حمایتهای مادی و معنوی نیاز داریم، تصریح کرد: اجرای الگوی کشت دارای اهمیت بسیاری است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان ما خردهمالک هستند، افزود: برای اینکه در زمان کشت این کشاورزان دچار مشکل نشوند کشاورزی قراردادی را راه اندازی کردیم و به طور نمونه در گندم و برای کشت با کشاورز قرارداد بسته میشود و کود، سم و بیمه در اختیار وی قرار میگیرد و در زمان برداشت محصول با او تسویه حساب میشود.
ساداتینژاد در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت سنددار کردن اراضی اشاره کرد و گفت: قبل از شروع دولت سیزدهم تنها ۴ درصد از اراضی کشاورزی دارای سند تکبرگ بودند و این مهم سبب افزایش تغییر کاربری شده بود و زمینهای کشاورزی تبدیل به باغ ویلا میشد.
وی با بیان این که سنددار کردن و مشخص بودن کاربری زراعی سبب عدمتغییر کاربری میشود، افزود: در ۱۰ ماهه گذشته سنددار کردن اراضی کشاورزی به ۱۰ درصد رسیده و تا پایان دولت تمامی اراضی کشاورزی صاحب سند میشود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تلاش میکنیم تا غذای سالم و پایدار برای مردم تأمین کنیم.
تولید محصولات کشاورزی برای رسیدن به خودکفایی را دنبال میکنیم
تولید محصولات کشاورزی برای رسیدن به خودکفایی را دنبال میکنیمتولید محصولات کشاورزی برای رسیدن به خودکفایی را دنبال میکنیمسید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: امروز واژه جدیدی در ادبیات جهان به نام حکمرانی غذا شکل گرفته که در گذشته وجود نداشته است.
وی ادامه داد: کشورها در حال حاضر در کنار اقتدار نظامی و اقتصادی به دنبال اقتدار غذایی نیز هستند.
ساداتینژاد با اشاره به اهمیت این موضوع و نگاه والاتر به کشاورز و دامدار بهعنوان تولیدکننده قدرت برای کشور، یادآور شد: شرایط کشور ما به دلیل ۴ فصل بودن در جنوب غرب آسیا با ظرفیتهای خدادادی بینظیرتر از سایر کشورها است و باید بتوانیم این مهم را شکوفا کنیم.
بینظیرتروی ضمن اشاره به تأکیدات رئیسجمهور در خصوص تأمین غذای باکیفیت، سالم و ارزان با استمرار تولید همراه با منشأ ایرانی، افزود: مقام معظم رهبری نیز در ابتدای سال بر خودکفایی و کمک بر معیشت کشاورز تاکید داشتند.
مقام معظم رهبریبه گفته وزیر جهاد کشاورزی، تولیدکنندگان بخش کشاورزی ۵ میلیون نفر بوده و با خانوار آنها حدود ۲۳ میلیون نفر است که نشان میدهد که حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور در بخش کشاورزی و دامپروری مشغول به فعالیت هستند.
خرید گندم ۵۵ درصد افزایش یافت
خرید گندم ۵۵ درصد افزایش یافتخرید گندم ۵۵ درصد افزایش یافتساداتینژاد گفت: در سوم فروردین امسال ۱۳۸ درصد قیمت گندم در دولت سیزدهم رشد داشته و به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید؛ دولت در گذشته قیمت گندم را پایین نگه میداشت لذا تولید برای کشاورزی صرفه اقتصادی نداشت، حرکت جسورانه دولت در تعیین قیمت گندم سبب شد تا ۷.۵ میلیون تن گندم خریداری شود درحالیکه در سال پیش از آن خرید این محصول ۴.۵ میلیون تن بوده و ما توانستیم به سمت خودکفایی گندم حرکت کنیم.
به گفته وی، کشاورزی به سمت اقتصادی شدن در حال حرکت است و تولید به سمت خودکفایی میرود.
ساداتی نژاد با اشاره به رشد محصولات کشاورزی در سال جاری، گفت: میزان تولید جو در سال جاری ۳۰ درصد افزایش یافته و همچنین خرید گندم نیز ۵۵ درصد رشد داشته است.
به گفته وی، در محصول ذرت خودکفا شدیم و در سایر محصولات باغی نیز رشد داشتهایم زیرا کشاورز به تولید به دلیل نگاه دولت به این بخش دلگرم شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که با قدرت تولید محصولات کشاورزی برای رسیدن به خودکفایی را دنبال میکنیم، گفت: این مهم دنبال میشود تا غذای ایرانی در داخل ایران تأمین شود؛ بنا است تا اقلامی مانند روغن را که وارد میکنیم با تولید دانههای روغنی در داخل از واردات آن بینیاز شویم.
تولید و بازار مصرف باید در دست وزارت جهاد کشاورزی باشد
تولید و بازار مصرف باید در دست وزارت جهاد کشاورزی باشدتولید و بازار مصرف باید در دست وزارت جهاد کشاورزی باشدساداتینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت سنددار کردن اراضی کشاورزی گفت: قبل از شروع دولت سیزدهم تنها ۴ درصد از اراضی کشاورزی دارای سند تکبرگ بودند.
وی با بیان این که مالکیت موضوع بسیار مهمی است، گفت: این مهم سبب افزایش تغییر کاربری شده بود و زمینهای کشاورزی تبدیل به باغ ویلا میشد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که سنددار کردن و مشخص بودن کاربری زراعی سبب عدم تغییر کاربری میشود، افزود: در ۱۰ ماهه گذشته سنددار کردن اراضی کشاورزی به ۱۰ درصد رسیده و امیدواریم تا پایان دولت تمامی اراضی کشاورزی صاحب سند شود تا از تغییر کاربری جلوگیری کنیم و شاهد افت تولید غذا نباشیم.
ساداتینژاد به واگذاری بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی با شروع دولت اشاره کرد و گفت: تولید و بازار مصرف باید در دست وزارت جهاد کشاورزی باشد، در حال حاضر در کنار تولید به مصرف نیز میاندیشیم و این دو در کنار هم قرار دارند و بزرگترین حمایت از مصرفکننده حمایت از تولید است.
وی با اشاره به این که فراوانی محصولات برای ما بسیار اهمیت دارد، افزود: پس از جنگ روسیه و اوکراین بسیاری از کشورهای جهان دچار سهمیهبندی و کمبود شدند و با برنامهریزی انجام شده کسری در حوزه غذا در کشور وجود نداشت.
پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت به دامداران و مرغداران
پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت به دامداران و مرغدارانپرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت به دامداران و مرغدارانوزیر جهاد کشاورزی با بیان این که از هفته گذشته بسته حمایتی برای دامداران تصویب شده است، افزود: ۱۰ هزار میلیارد تومان با دستور رئیسجمهور در ستاد اقتصادی تصویب شده و از هفته آینده اجرا میشود تا از دامدارهای کشور برای تولید دام حمایت شود.
وی با اشاره به برگزاری نشست با فعالان بخش و دامداران استان قم در صبح امروز، گفت: این استان از قطبهای تولید کننده پروتئین در کشور است و بنا شد تا هفته آینده تیمی برای حوزه دام سبک و دام حضور یابند تا به بررسی مشکلات و مسائل این استان بپردازد.
ساداتینژاد در مورد پرداخت تسهیلات نیز گفت: ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت به دامداران و مرغداران پرداخت میشود تا این حوزه بتواند پایداری تولید را حفظ کند و در کنار حفظ فراوانی، غذای سالم باقیمت مناسب را در اختیار مردم قرار دهیم.
وی افزود: خوشبختانه با تأکید رئیسجمهور در حال حاضر در بهترین شرایط ذخایر کشور هستیم و هیچ کمبودی در کشور وجود ندارد و ذخایر ۵۰ درصد از همهسالهای گذشته بیشتر است و با امنیت خاطر در تأمین غذا در کشور پیش میرویم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای الگوی کشت در کشور، گفت: امسال الگوی کشت به همه استانها ابلاغ و مشخص شده در هر استان با کمآبیهای موجود چه چیزی کشت شود که نیاز کشور رفع شود و بر اساس آب معیشت حفظ شود.
به گفته وی، حوزه فرهنگی و ترویج الگوی کشت نیز بر عهده نمایندگان ولیفقیه در جهاد کشاورزی استانها است تا این مهم رقم بخورد.
شناسه خبر: 853092