رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به مبارزه علمی با واردات قاچاق، گفت: با بهرهگیری از همفکری دانشگاهیان موضوع رجیستری تلفن همراه شکل گرفت به طوری که امروز هیچ گوشی تلفن همراهی بدون پرداخت حقوق دولتی امکان فعال شدن در کشور را ندارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس علی مویدی خرمآبادی امروز در همایش علمی - پژوهشی اقتصاد پنهان که در وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: پدیده اقتصاد پنهان، تجارت و بخشی از امنیت ما را متاثر کرده است و این پدیده که یک پنجم و به تعبیر برخی یک چهارم تجارت کشور را به خود اختصاص داده دغدغه فکر و اندیشه همه مسئولان نظام است لذا برگزاری رویدادی مانند این همایش بسیار در ارتقای نظام بهرهوری و پیگیری اهداف مبارزه با اقتصاد پنهان موثر است.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه با یک رویکرد جامع نگر میتواند در جهت کاهش قاچاق گام برداشت گفت: با مشورتی که با دانشگاهیان در این راستا صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که با اتخاذ رویکرد جامع نگر و یک ارتباط بسیار هدفمند و عمیق و با تامل با دانشگاهیان و فرهیختگان اقتصادی میتوان به موضوع مبارزه با پدیده اقتصاد پنهان پرداخت.
مویدی خرمآبادی بیان داشت: با توجه به اقدامات انجام شده، امروز هر برنامه، هر سیاست و هر تصمیمی در ستاد مبارزه با قاچاق به عنوان سیاستگذار، برنامهریز و ناظر حتما متاثر از فکر و اندیشه دانش بنیان و صاحبنظران خواهد بود و لذا هر برنامهای نیز ابلاغ شود متاثر از این افراد، سیاستها خواهد بود.
وی گفت: بعد از 4 دهه مبارزه فیزیکی با قاچاق به این موضوع رسیدیم که برای مقابله با پدیده مخفوف قاچاق حتما باید به کار دانشگاهی تکیه کرد. لذا خروجی کار را در حوزههای پیشگیری و مقابله مشاهده میکنیم بطوری که امروز مرزبان ما نیز با تمرکز بر روی دانش و فناوری روز به مبارزه میپردازد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: تا چند سال گذشته بیش از 90 درصد از واردات تلفن همراه به کشور از طریق قاچاق انجام میشد و با توجه به اینکه سالانه بیش از 12 میلیون گوشی همراه مورد نیاز کشور است لذا بیش از 90 درصد از این تعداد به صورت قاچاق به کشور وارد میشد و براین اساس میلیاردها تومان از سرمایه ملت در دست مافیا بود و آنها از این واردات بهرهمند میشدند اما با انجام بررسیهای علمی به این نتیجه رسیدیم که واردات موبایل رجیستر شود و لذا امروز قاطعانه میتوانیم بگوییم که هیچ فردی در هیچ جایگاهی نمیتواند گوشی همراه خود را فعال کند بدون اینکه حقوق دولت را پرداخت کند.
مویدی خرمآبادی در ادامه به موضوع رتبهبندی کارتهای بازرگانی اشاره کرد و گفت: امروز با سیاستهای انجام شده باید 20 دستگاه اهلیت و شایستگی فعال اقتصادی را تایید کنند و لذا بر همین اساس هر بازرگان هویت، اعتبار و جایگاه مشخصی دارد.
در ادامه این مراسم غلامحسین شافعی، با اشاره به مسائلی که سبب رشد اقتصاد پنهان میشود، گفت: اصولا در اقتصاد کشور شفافیت جریمه دارد و غیرشفاف مصون هستند و جایزه اصلی را میبرند. تولید کننده با خطر بزرگی در امنیت اقتصادی مواجه است زیرا از فردای خود در اقتصاد شفاف خبر ندارد و هیچ تولیدکنندهای نمیتواند ادعا کند که در ادامه کارش قیمت ارز چقدر است و هیچ تولیدکننده نمیداند نرخ بهرهبانکی در آینده چقدر است در حالی که فردی در گوشه خیابان ارز میخرد سود تضمین شده پولش را دریافت میکند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: در مورد اقتصاد پنهان به معافیتهای وارداتی کولهبری و ملوانی در جلسه امروز اشاره شد اما به نکته مهمتری اشاره میکنم که بازارچههای مرزی چه نقشی در این مساله دارد. صادرات و واردات رسمی در مقابل مساله چه وضعی دارد؟ چند سال پیش یک حمایتی از صادرات کالا تحت عنوان صادرات چمدانی آغاز شد و پس از مدتی شاهد بودیم که صادرات چمدانی به کانتینر چمدانی و واگن چمدانی تبدیل شد و تاجر اصلی در مقابل آن زانو زد.
وی اظهار داشت: قاچاق کالا با اقداماتی پلیسی حل نمیشود و با وجود تلفات جانی دائما به قاچاق اضافه شده است لذا اگر میخواهیم قاچاق کم شود این مقوله باید از مزیت اقتصادی بیفتد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: اگرچه ما در شرایط سخت اقتصادی قرار داریم و در تحریم اقتصادی قرار داریم و نمیتوانیم واردات کالا را آزاد کنیم اما تصمیم گرفتن در مورد تعرفههای وارداتی تیغ دو لبه است و لذا باید در این شرایط مناسبترین راه را انتخاب کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: قاچاق برخی از کالاها سلامت جامعه را به خطر میاندازد بنابراین در این مساله نباید یک طرفه تصمی گرفت و باید در مسائل اقتصادی واقعیتها مشاهده شود. درخت اقتصاد ما گرفتار کرم ریشهخوار است، بنابراین نمیتوان با بریدن شاخص و برگ آن مسائل و مشکلات را حل کرد بلکه باید در سیستم اقتصادی کشور تحول ایجاد کرد.
وی بیان داشت: وقتی براساس آمار رسمی کشور نرخ استهلاک از نرخ سرمایهگذاری بالاتر است نمیتواند اقتصاد را نجات داد بلکه باید فکر اساستری برای آن انجام داد و میتوان این کار را نیز انجام داد.
شافعی با بیان اینکه در راستای مبارزه با مساله قاچاق کالا و ارز باید شکلگیری دولت الکترونیک باید به جدیت پیگیری و به نتیجه برسد، گفت: علاوه بر این باید وضعیت مرزها را بدرستی سنجید و این در حالی است که در مرزها مدیریت واحد وجود ندارد، همچنین نیاز به نوسازی و بهسازی در مساله گمرکات کشور داریم.
پایان پیام/