اکونومیک 24
09 آذر 1402 - 14:18

رسانه‌های عبری زبان: اسرائیل زیر فشار مالی سنگین جنگ را پایان می‌دهد

رسانه‌های عبری زبان نوشتند، خسارات سنگین جنگ غزه بر اقتصاد رژیم صهیونیستی این رژیم را وادار می‌کند تمایلی برای ادامه جنگ پس از آتش‌بس موقت نداشته باشد.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، رسانه‎‌های عبری زبان می‌گویند، زیان‌هایی که اقتصاد رژیم صهیونیستی در کمتر از دو ماه از شروع جنگ در نوار غزه متحمل شد، تصویری تیره و تار را در مورد عملکرد بخش‌های مختلف این رژیم ترسیم می‌کند.

به گفته این رسانه‌ها، در حال حاضر این خسارت‌های هنگفت اقتصادی رژیم صهیونیستی، سوال‌های زیادی را در مورد دوره زمانی که اقتصاد این رژیم می‌تواند طول بکشد تا بهبود یابد، به وجود آورده است، زیرا اثرات اقتصادی جنگ غزه از خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا در ۲۰۲۲  در سرزمین‌های اشغالی هم فراتر رفته است.

 

رسانه‌های رژیم صهیونیستی معتقدند، زیان‌های مالی این رژیم فشار زیادی بر تصمیم کابینه نتانیاهو برای ادامه جنگ وارد کرده است و تصمیمات کابینه و صورت‌های مالی پیاپی نشان می‌دهد که جنگ به زودی پایان می‌یابد، به‌ویژه با توجه به  اینکه پرداخت غرامت به شرکت‌های آسیب‌دیده از جنگ برای ماه پس از نوامبر تمدید نشده است.

در همین حال قرارداد اسکان افراد تخلیه شده از مناطق نزدیک به محدوده شلیک موشک‌های مقاومت فلسطین در واحدهای مسکونی در چندین منطقه داخل سرزمین‌های اشغالی به پایان رسیده است.

 تعداد شهرک‌نشینان صهیونیستی که از مناطق مرزی سرزمین‌های اشغالی با نوار غزه گریخته‌اند به بیش از ۱۲۵ هزار نفر می‌رسند و کابینه رژیم صهیونیستی برنامه ریزی کرده است برخی از آنها به شهرک‌هایی که در هفت کیلومتری نوار غزه واقع است، بازگردند، علاوه بر اینکه کابینه رژیم صهیونیستی مذاکرات فشرده‌ای با خطوط هوایی بین المللی برای از سرگیری پروازهایشان به سرزمین‌های اشغالی داشته است.

اکثر شرکت‌ها غرامت نگرفتند

یدیعوت آحارونوت نوشت: خسارات اقتصادی فشار زیادی بر تصمیم اسرائیل برای ادامه جنگ وارد کرده است و نشانه‌هایی مبنی بر اینکه ممکن است  جنگ به زودی پایان یابد،ظاهر شده است، زیرا اسرائیل نمی‌تواند در ماه‌ها و شاید هفته‌های آینده خسارات بیشتری را متحمل شود.

 

بر اساس گزارش دیشب وبگاه یدیعوت آحارنوت، اکثر شرکت‌ها در اسرائیل هنوز هیچ غرامتی بابت خسارت شدید وارده به تجارت خود در دو ماه اول جنگ دریافت نکرده اند، در حالی که برنامه تصویب شده توسط کابینه و کنست برای جبران خسارت شرکت‌ها امروز پنجشنبه ۳۰ نوامبر به پایان می‌رسد و تصمیمی برای ادامه  این برنامه در ماه دسامبر اتخاذ نشده است.

این روزنامه صهیونیستی افزود: برنامه  اعطای مزایا به حدود ۳۶۰ هزار سرباز ذخیره که به ارتش فراخوانده شده اند نیز در پایان ماه جاری منقضی می‌شود و هنوز هیچ نشانه‌ای مبنی بر تمدید آن وجود ندارد.

یدیعوت آحارونوت تأکید کرد که حدود ۷۰ هزار صاحب کسب و کار و مغازه برای دریافت غرامت از خزانه دولت به دلیل تحمل خسارات وارده در دو ماه اول جنگ، درخواست داده‌اند و برآوردها نشان می‌دهد که ارزش غرامت آنها به حدود ۱۵ میلیارد شکل خواهد رسید. در حالی که تمدید این طرح تا دسامبر برای بودجه کابینه‌ای که در حال حاضر با کسری زیادی مواجه است، بین سه تا پنج میلیارد شکل دیگر هزینه خواهد داشت.

بر اساس گزارش اخیر روزنامه اقتصادی مارکر رژیم صهیونیستی، وزارت دارایی این رژیم همچنین در حال بررسی فسخ قرارداد خود با انجمن آپارتمان‌های اقامت کوتاه‌مدت اسرائیل (ISTRA) پس از ۳۰ نوامبر است و دلیلش را  نارضایتی از قیمت‌های تعیین شده برای اسکان ده‌ها هزار نفری عنوان کرده که از نزدیک نوار غزه و جنوب لبنان  تخلیه شدند.

 

داده‌های رسمی رژیم صهیونیستی نشان‌دهنده هزینه بالای جنگ است، زیرا برآوردهای وزارت دارایی نشان می‌دهد که هزینه جنگ به حدود یک میلیارد شکل در روز (۲۶۸.۸ میلیون دلار) می‌رسد.

رژیم اشغالگر زیر بار بدهی

بر اساس گزارش نشریه اقتصادی گلوبز رژیم صهیونیستی، طبق برآوردهای مختلف، هزینه کل جنگ برای این رژیم به حدود ۲۰۰ میلیارد شکل یا حدود ۴۰ درصد از بودجه ۲۰۲۳ خواهد رسید که هزینه بسیار سنگینی است و از دو منبع تامین می‌شود؛ نخست  یک بسته کمک سخاوتمندانه از ایالات متحده به ارزش ۱۴.۳ میلیارد دلار که به صورت قراردادهای مهمات و خرید از صادر کنندگان آمریکایی و نه به صورت کمک مالی مستقیم است و دومی که از طریق استقراض از بازارهای بدهی محسوب می‌شود.

اوایل نوامبر امسال در بحبوحه جنگ غزه روزنامه انگلیسی  فایننشال تایمز خبر داد که رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر از طریق معاملات خصوصی برای کمک به تامین مالی جنگ خود در غزه، شش میلیارد دلار وام گرفته است.

کاهش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در سرزمین‌های اشغالی

در پیش بینی‌های منتشر شده توسط بانک مرکزی رژیم صهیونیستی در این هفته، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این رژیم در سال جاری و در سال ۲۰۲۴ ، ۲ درصد کاهش یافت، در حالی که انتظارات رشد  برای امسال و سال آینده این رژیم به ترتیب ۲.۳ درصد و ۲.۸ درصد بود.

افزایش انتقادها از مدیریت نشدن بحران اقتصادی

روزنامه عبری زبان معاریو هم نوشت، کابینه جنگ به رهبری بنیامین نتانیاهو به دلیل شیوه تعامل با پیامدهای اقتصادی مورد انتقاد شدید قرار دارد.

 

به نوشته معاریو، ماتانیاهو انگلمن، بازرس صهیونیستی قرار است در  دسامبر آینده گزارش حسابرسی جامعی را درباره شکست کابینه در برخورد با جبهه داخلی و فقدان برنامه اقتصادی منتشر کنند.

رژیم صهیونیستی پس از قریب به 50 روز تجاوز نظامی به نوار غزه از جمعه گذشته تحت فشار میانجی‌ها و با هدف مبادله اسرا با آتش‌بس موقت موافقت کرده است.

مدت این آتش‌بس در ابتدا به مدت چهار روز بود و سپس دو روز دیگر تمدید شد.  امروز پنجشنبه در آستانه پایان مهلت آتش‌بس در ساعت هفت بامداد، حماس و رژیم صهیونیستی اعلام کرد که آتش‌بس برای ۲۴ ساعت دیگر تمدید شده است.

در این مدت اسرای غیرنظامی اسرائیل نزد گروه‌های مقاومت با ده‌ها نفر از اسرای فلسطینی مبادله شدند.

رژیم صهیونیستی هنوز به طور قطعی چیزی درباره مرحله پس از آتش‌بس موقت نگفته است، اما حضور دیروز چهارشنبه رئیس موساد در قطر احتمال‌ها درباره تلاش تل‌آویو برای آزاد کردن اسرای نظامی خود در قبال آزادی شمار بیشتری از اسرای فلسطینی و پایان دادن به جنگ قوت بخشیده است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1589578

مهمترین اخبار اقتصادی: