بیستوچهارمین نمایشگاه مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، از روز شنبه دوم دیماه آغاز و تا روز سهشنبه پنجم دیماه ادامه داشت. شرکت مخابرات نیز حضور پرشوری در این نمایشگاه که پس از یک وقفه چند ساله بار دیگر برگزار شده، داشته است.
در همین راستا با مدیران و فعالان حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات گفتوگو کردیم و نظر آنها را درباره تلکام ۲۰۲۳ پرسیدیم.
عبدالله بیان، مدیر شرکت مخابرات البرز و مسئول دبیرخانه دائمی انقلاب صنعتی چهارم یکی از افرادی است که ما در حاشیه تلکام با او گفتوگو کردهایم. در ادامه این گفتوگو را میخوانید.
آقای بیان، از آنجا که شما مسئول دبیرخانه انقلاب صنعتی چهارم هستید، لطفا از دستاوردها و فعالیتهایتان در این دبیرخانه بگویید.
آقای مهندس سلطانی، رئیس شرکت مخابرات ایران در تیرماه امسال مسئولیت دبیرخانه انقلاب صنعتی چهارم مخابرات را به استان البرز واگذار کرده است. از آنجا که در ابتدا شناخت اولیهمان نسبت به این حوزه زیاد نبود، تلاش کردیم با برگزاری جلسات آموزشی با همکاران و افراد متخصص، آگاهیمان را در این زمینه افزایش دهیم.
دو ماه پس از محول شدن این مسئولیت به ما در استان البرز، رویدادی را با موضوع «انقلاب صنعتی چهارم و نقش آن در مخابرات» برگزار کردیم. هدف از برگزاری این رویداد، شناسایی کسبوکارهای نوینی بود که در زمینههای مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم فعالیت میکنند؛ ما با برگزاری این رویداد تلاش کردیم تا این کسبوکارهای فناورانه که امکان همکاری آنها با مخابرات وجود داشت را شناسایی کنیم و پس از آن به مرحله مذاکره و انعقاد قرارداد با آنها برسیم.
کسبوکارهای هدف ما در چهار حوزه اینترنت اشیا، پردازش ابری (کلاود کامپیوتینگ)، هوش مصنوعی و کلان داده یا پردازش دادهها فعالیت میکردند. در نمایشگاه تلکام نیز شرکت کردیم تا این موضوع را گسترش دهیم و با محصولات نوآورانهای که در این زمینه راهاندازی شدهاند، آشنا شویم.
در یک سال اخیر چه دستاوردهایی را در مخابرات استان البرز داشتهاید؟
استان البرز در چند سال اخیر همواره در ارزیابیهای شرکت مخابرات جزو سه شرکت برتر بوده است و در ارزیابی اخیری که انجام شده، شرکت مخابرات استان البرز رتبه اول را در فیبر نوری و FTTH دارد. در این مدت سعی کردیم زمینههایی که مربوط به انقلاب صنعتی چهارم میشود و روی آینده اقتصاد دیجیتال تاثیر دارد را مورد بررسی قرار دهیم.
همانطور که ممکن است بدانید، استان البرز در حوزه کشاورزی یکی از استانهای برتر است و ما در تلاش هستیم تا به زودی همایش صنعت غذا و کشاورزی که در خصوص پیشرفتهای این حوزه در انقلاب صنعتی چهارم است را برگزار کنیم.
مخابرات استان البرز چه تعداد کاربر دارد؟
مخابرات استان البرز ۲۰۰ هزار مشترک اینترنت باند پهن و ۱۵۰۰۰ مشترک فیبر نوری دارد که امیدواریم تا پایان سال آن را افزایش دهیم.
نمایشگاه تلکام امسال را در این چند روز چگونه دیدهاید؟
نمایشگاه تلکام امسال نسبت به سالهای گذشته بسیار عالی بوده است. به نظرم این صنعت میتواند یک صنعت پیشرو باشد و مخابرات به عنوان بزرگترین اپراتور کشور و منطقه توانایی آن را دارد که نقش تاثیرگذاری در اقتصاد دیجیتال ایفا کند. ما به دنبال آن هستیم که ارتباطات تمام مردم را به سمت بستر فیبر نوری ببریم و نمایشگاه تلکام امسال خیلی خوب و عالی بود چون مخابرات توانست خدماتش را به کاربران معرفی کند.
محصول یا خدمت جدیدی را در نمایشگاه امسال ارائه کردهاید؟
از آنجا که کل کشور در حال توسعه در بخش فیبر نوری است. امیدواریم بر اساس سیاستهای دولت پوشش ۲۰ میلیونی فیبرنوری را داشته باشیم.
فکر میکنید حضور مخابرات در نمایشگاه تلکام چطور میتواند بین کسبوکارهای دولتی و خصوصی پیوند ایجاد کند؟
شرکتهای دانشبنیان به حامی نیاز دارند و شرکت مخابرات در زمینه اقتصاد دیجیتال و تلکام میتواند بزرگترین حامی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی باشد. برخی از این شرکتها ایدههای خوبی را دارند اما نمیتوانند ایدههایشان را اجرایی کنند و مخابرات در صورتی که امکان همکاری با این شرکتها را داشته باشد ابتدا با آنها تفاهمنامه امضا میکند. در ادامه این تفاهمنامهها میتواند به قرارداد تبدیل شود.
ما در مخابرات البرز با چند شرکت در حوزه اینترنت اشیا همکاری کردهایم. در حوزه محاسبات ابری هم در حال راهاندازی یک دیتاسنتر هستیم. در بخشهای دیگری که مربوط به انقلاب صنعتی چهارم میشود نیز با چند شرکت مذاکره کردهایم و به توسعه میاندیشیم.
چه آیندهای را برای نمایشگاه تلکام متصور هستید؟
به نظر من این نمایشگاه فرصت خوبی برای شرکتهای بزرگ تلکامی و شرکتهای کوچک در این زمینه است. با ادامه یافتن این نمایشگاه میتوانیم با یک نگاه توسعهای، اقتصاد دیجیتال را به بهترین جایگاه برسانیم.