تهران – ایرنا- مدیرکل دفتر ارزیابی فنی، اقتصادی و زیستمحیطی و رئیس کارگروه توسعه نیروگاههای زیستتوده سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران گفت: احداث نیروگاههای جدید زیست توده به ظرفیت حداقل ۴۰۰ مگاوات ساعت را در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «رضا صمدی» افزود: در ایران هفت نیروگاه زیستتوده با فنّاوریهای متفاوت و با ظرفیت حدود ۱۴ مگاوات فعالیت میکنند که به دلیل مشکلات فنی، قانونی یا اقتصادی نمیتوانند از تمام ظرفیت خود بهره ببرند.
وی ادامه داد: این سازمان برنامهای را بهمنظور شناسایی و رفع مشکلات نیروگاههای موجود و همچنین احداث نیروگاههای جدید به ظرفیت حداقل ۴۰۰ مگاوات ساعت در دستور کار قرار داده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی فنی، اقتصادی و زیستمحیطی و رئیس کارگروه توسعه نیروگاههای زیستتوده ساتبا گفت: در کلانشهرهای کشو، ۶۵ درصد از پسماندها تر هستند که ۶۰ درصد آن قابل تبدیل به کمپوست یا انرژی هستند. پسماندهای خشک نیز ۳۵ درصد از پسماندهای عادی را تشکیل میدهند و بازیافت آنها توجیه اقتصادی بالایی دارد که هماکنون حدود ۱۰ درصد آن نیز بازیافت میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از زنجیرههای اصلی، صحیح و پایدار برای عبور از بحرانهای زیستمحیطی موجود، تولید انرژی از طریق منابع زیستتوده است که روشی بهینه و اقتصادی برای ایجاد انرژی در جهان به شمار میرود و باعث کاهش حجم زباله و اثرات مخرب آن و همچنین تولید کالای مفید مانند برق و حرارت میشود.
صمدی افزود: استحصال انرژی از منابع زیستتوده به روشهای مختلفی امکانپذیر است که میتوان به روشهای حرارتی، بیوشیمیایی و فیزیک و شیمیایی اشاره کرد.
مراحل و نحوه اجرای پویش تبدیل زباله به انرژی
مراحل و نحوه اجرای پویش تبدیل زباله به انرژیاین مقام مسئول خاطرنشان کرد: باهدف توسعه زیرساختهای لازم برای افزایش سهم نیروگاههای زیستتوده در سبد حامل انرژی کشور، ابتدا باید نسبت به رفع موانع، ایجاد انسجام و هماهنگی با سازمانها و نهادهای ذینفع اقدام شود که البته فعالیتهایی از جمله امضای تفاهمنامه با استانداریها، شهرداریها و سازمان حفاظت محیطزیست برای استفاده از توان مدیریتی استانها بهمنظور جلب مشارکت بخش خصوصی و دستگاهها و نهادهای حمایتی، تسهیل در امر سرمایهگذاری، شناسایی سرمایهگذاران و شرکتهای توانمند داخلی و خارجی، ترغیب صنایع به ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر در دست انجام است.
وی گفت: مراحل و نحوه اجرای پویش تبدیل زباله به انرژی شامل "پیگیری وضعیت تولید نیروگاههای احداث شده و رفع موانع و مشکلات موجود"، "پیگیری وضعیت اجرای پروژههای نیروگاههای در حال احداث و رفع موانع موجود و توسعه نیروگاههای زیستتوده و به طور خاص در استانهای شمالی کشور"، "توسعه نیروگاههای زیستتوده در کلانشهرها" و "توسعه نیروگاههای زیستتوده در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر" است.
اولویت احداث نیروگاههای زیستتوده در استانهای شمالی کشور
اولویت احداث نیروگاههای زیستتوده در استانهای شمالی کشورصمدی درباره پویش تبدیل زباله به انرژی، گفت: برنامهریزی شده تا در این پویش ساخت نیروگاههای جدید مخصوصاً در شهرهای شمالی کشور و کلانشهرها در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: ازآنجاییکه تولید برق از پسماند بدون درنظرگرفتن مزایای زیستمحیطی و صرفاً با دید اقتصادی مقرونبهصرفه نیست، بنابراین احداث، تأمین خوراک نیروگاهی، خرید برق و رعایت ملاحظات زیستمحیطی یک نیروگاه زیستتوده با همکاری تنگاتنگ وزارتخانههای نیرو، کشور و سازمان حفاظت محیطزیست میسر میشود.
صمدی گفت: به همین منظور در حال حاضر وزارت نیرو تفاهمنامهای سهجانبه با وزارت کشور و سازمان محیطزیست را در دستور کار قرار دارد که امضای آن ارتقای ظرفیت نیروگاههای زیستتوده کشور را با سرعت بیشتری جلو خواهد برد.
نتایج حاصل از اجرای پویش تبدیل زباله به انرژی
نتایج حاصل از اجرای پویش تبدیل زباله به انرژیوی افزود: در صورت محقق شدن اهداف این پویش و رسیدن به ظرفیت جدید نیروگاهی زیستتوده حداقل به میزان ۴۰۰ مگاوات و تولید خالص سالیانه انرژی الکتریکی پس از اتمام طرح به میزان ۳ میلیارد کیلوواتساعت میتوان بهرهوری انرژی و کاهش تلفات شبکه انتقال و توزیع به میزان ۲۵۰ میلیون کیلوواتساعت، صرفهجویی سالیانه سوخت «گاز طبیعی» به میزان ۸۵۰ میلیون مترمکعب را پیشبینی کرد.
صمدی خاطرنشان کرد: همچنین اجرای این طرح نهتنها از انتشار آلایندههای زیستمحیطی و آلودگی آب، خاک و هوا جلوگیری میکند، بلکه باعث اشتغال ۷ هزار نفر نیز در سطح کشور میشود.
به گزارش ایرنا، پویش تبدیل زباله به انرژی باهدف حفظ محیطزیست و توسعه نیروگاههای زیستتوده توسط سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، آغاز و در دستور کار این سازمان قرار گرفت.
محدودیت منابع انرژی و مشکلات ناشی از مصرف سوختهای فسیلی، رشد فزاینده جمعیت شهری، تغییر سبک زندگی، تمایل روزافزون شهروندان به مصرف «مصرفگرایی»، تنوع محصولات و کالای تجاری و به دنبال آن تحولات پدیدآمده در میزان و کیفیت مواد مصرفی و تولید زباله بیش از اندازه و غیرمنطقی، جامعه بشری را با مشکلات زیستمحیطی زیادی روبهرو کرده و ادامه حیات انسان و جانداران را تحتتأثیر قرار داده است.
در ایران روزانه بیش از ۵۸ هزار تن پسماند عادی تولید میشود که فقط ۲۰ درصد آن بازیافت شده و حجم بسیار زیادی از آن در اطراف شهرها و روستاها یا حتی دریاها و جنگلها دفن میشوند؛ بیتوجهی به این موضوع معضلاتی جدی از جمله آلودگی هوا، خاک و آبهای سطحی و زیرزمینی را در کشور به وجود آورده است.
شناسه خبر: 381934