اکونومیک 24
03 اسفند 1403 - 17:33

بحران زنجیره تأمین، ایرباس را زمین‌گیر کرد

غول صنعت هوانوردی اروپا یعنی ایرباس اگرچه هنوز از نظر مالی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، اما بحران زنجیره تامین باعث شده است که این شرکت هواپیماسازی اهدافی محتاطانه برای تحویل محصولات خود تعیین کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، غول صنعت هوانوردی اروپا یعنی ایرباس اگرچه هنوز از نظر مالی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، اما بحران زنجیره تامین باعث شده است که این شرکت هواپیماسازی اهدافی محتاطانه برای تحویل محصولات خود تعیین کند.

ایرباس روز پنجشنبه در به‌روزرسانی گزارش مالی سالانه خود از رشد چشمگیر سفارش‌ها در تمامی بخش‌ها خبر داد و بار دیگر از رقیب بحران‌زده خود یعنی بوئینگ، پیشی گرفت.

درآمد این شرکت در سال 2024 به 69.23 میلیارد یورو رسید که نسبت به 65.45 میلیارد یوروی ثبت شده در سال قبل افزایش نشان می‌دهد.

سود عملیاتی تعدیل‌شده (EBIT) در این شرکت به 5.35 میلیارد یورو کاهش یافت که نسبت به 5.84 میلیارد یورو در سال 2023، افتی 8 درصدی را نشان می‌دهد.

این کاهش اندکی پایین‌تر از پیش‌بینی‌ها بود که علت اصلی آن هزینه‌های بخش فضایی ایرباس عنوان شده است؛ بخشی که در حال طی کردن یک روند اصلاح ساختاری است.

آنیتا مندیراتا، کارشناس هوانوردی و گردشگری، در این باره گفت: نتایج مالی سال 2024 نشان‌دهنده تمرکز شدید مدیریت ایرباس بر اصول بنیادین آن است.

وی افزود: رشد چشمگیر سفارش‌ها در تمامی بخش‌ها حاکی از تداوم اعتماد بازار است که این موضوع در سال 2024 بسیار حیاتی بود؛ این نخستین سالی پس از پایان همه‌گیری جهانی کرونا بود که تجارت نه‌تنها بهبود یافت، بلکه رشدی قابل‌توجه را تجربه کرد.

ایرباس در سال 2024، پس از تلاش‌های متمرکز در پایان سال، 766 هواپیمای تجاری تحویل داد که نسبت به 735 هواپیما در سال 2023 افزایش نشان داد.

سفارش‌های ناخالص هواپیماهای تجاری این شرکت در سال 2024 به 878 فروند رسید و پس از کسر لغو سفارش‌ها، تعداد 826 فروند به‌عنوان سفارش نهایی ثبت شد.

برای سال 2025، ایرباس هدف‌گذاری محتاطانه‌ای برای تحویل 820 هواپیمای تجاری اعلام کرد که کمتر از رکورد 863 فروندی در سال 2019 است.

مت دورست، تحلیلگر بازار سهام در این زمینه گفت: این هدف‌گذاری اندکی محافظه‌کارانه به نظر می‌رسد اما با توجه به مشکلات زنجیره تأمین، منطقی است.

وی افزود: این شرکت تمایل دارد از کاهش مجدد پیش‌بینی‌ها، مانند آنچه در سال 2024 رخ داد، جلوگیری کند.

ایرباس در ژوئن سال گذشته پیش‌بینی خود برای درآمد و تحویل هواپیماها را کاهش داد که موجب کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران شد.

این شرکت دلیل این بازبینی را «تداوم مشکلات خاص زنجیره تأمین، به‌ویژه در زمینه موتورهای هواپیما، سازه‌های بدنه هواپیما و تجهیزات کابین» اعلام کرد و همچنین به افزایش هزینه‌ها در بخش سامانه‌های فضایی خود اشاره داشت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1848678

مهمترین اخبار اقتصادی: