تجارت خارجی ایران از مرز ۸۰ میلیارد دلار فراتر رفته و طبق پیشبینیهای گمرک، تا پایان امسال به ۹۸ میلیارد دلار خواهد رسید.
باشگاه خبرنگاران جوان - هجدهم بهمن، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از افزایش حجم ترانزیت کشور و شکسته شدن سد پنجاه ساله ترانزیتی میان ایران و ترکمنستان خبر داد.
باشگاه خبرنگاران جوانباشگاه خبرنگاران جوانهجدهم بهمن، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از افزایش حجم ترانزیت کشور و شکسته شدن سد پنجاه ساله ترانزیتی میان ایران و ترکمنستان خبر داد.این صحبت وزیر راه، تنها یک بخش از افزایش تجارت ایران را نشان میدهد که از مرز ۸۰ میلیارد دلار فراتر رفته است.
مقدسی رییس کل گمرک ایران میگوید، تجارت خارجی کشور در ده ماهه ابتدایی امسال، به ۱۳۳ میلیون تن به ارزش ۸۰ میلیارد و ۲۳۶ میلیون دلار رسیده که ۳۳ میلیون تن کالا به ارزش ۴۱ میلیارد و ۴۷۳ میلیون دلار مربوط به واردات و ۱۰۰ میلیون تن کالا به ارزش ۳۸ میلیارد و ۷۶۳ میلیون دلار، مربوط به صادرات است.
آمارهای گمرک نشان میدهد که تجارت ایران، در واردات به لحاظ وزن، ۱۷ درصد و از لحاظ ارزش، ۳۴ درصد افزایش داشته؛ در صادرات نیز به لحاظ وزن، ۷ درصد و به لحاظ ارزش، ۳۸ درصد رشد داشته است.
پیمان پاک رییس سازمان توسعه تجارت نیز گفته، از شرق و جنوب شرق و حتی کشورهای مختلف آفریقایی، جهش قابل توجهی در صادرات داشته ایم و این رشد در مورد برخی کشورهای جنوب شرق آسیا، حتی به ۱۰۰ درصد رسیده است.
افزایش ۱۰۰ درصدی در صادرات به برخی کشورها، موضوعی است که به گفته خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، با تغییر رویکرد ایران نسبت به همسایگانش در حال رخ دادن است؛ تغییر راهبردی که از عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا و عضویت دائم در سازمان همکاریهای شانگهای آغاز شد.
صحبت وزیر اقتصاد را همسایههای ایران هم تایید میکنند؛ مانند علیزاده سفیر جمهوری آذربایجان در ایران که جزئیات ۱۵ طرح بزرگ مشترک میان دو کشور را اینطور توضیح میدهد: این طرح ها شامل پروژههای حمل و نقل و ارتباطات میشود؛ اما تعدادی از حوزههای دیگر را نیز پوشش میدهد. در مناطق از اشغال آزاد شده آذربایجان، ایجاد تاسیسات تولیدی، احداث کارخانه قطعات خودرو و کارخانه داروسازی در شهرکهای صنعتی آذربایجان، پروژههای نفت، گاز، انرژی برق و پروژههای سه جانبه و تعدادی پروژه دیگر از جمله این موارد است.
ولادیمیر اوبیدنوف رییس شورای تجاری روسیه و ایران نیز گفته، برای افزایش تجارت با ایران، مسیرهای دریایی جدیدی در حال ایجاد است.
از بین ۱۵ کشور دارای مرز آبی و خشکی با ایران، بیشترین حجم تجارت، با عراق انجام میشود که به گفته نجات نیا رایزن سابق اقتصادی در این کشور، یک چهارم کل صادرات ایران را به خود اختصاص میدهد.
شافعی رییس کل اتاق بازرگانی ایران نیز، عراق را دومین شریک تجاری بزرگ ایران بعد از چین معرفی میکند.
سیدعلی حسینی رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران هم گفته، قرار است مسیر ترانزیتی از عراق ایجاد شود تا مرزهای تجاری ایران با کمک این کشور همسایه، تا کشورهایی مانند سوریه، اردن و لبنان نیز گسترش یابد.
آن طور که پور ابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید، قانونگذاران هم با رفع موانع توسعه تجارت، به کمک بیاثر کردن تحریمها آمدهاند. او میگوید، پیشبینی میشود که حجم مبادلات ما با رشد تقریبا ۳۰ درصدی، به حدود ۱۰ میلیارد دلار با کشور عراق برسد.
طبق پیشبینیهای گمرک، ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان امسال ۱۸ میلیارد دلار دیگر افرایش خواهد یافت و به ۹۸ میلیارد دلار میرسد.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 64422