معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: هماکنون سالانه حدود ۸۷ میلیون مترمکعب پساب به فروش میرسد و نیز حدود ۳۱۲ میلیون مترمکعب در قالب بیع متقابل با صنایع قرارداد منعقد شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مسعود علویان صدر، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به ابلاغ قانون بند "ع" تبصره 8 در سال 1402، گفت: در سال 1403 نیز در بند "ث" و بند "ب" ماده 39 قانون برنامه هفتم توسعه تاکید شده است که استفاده از آب متعارف در صنعت ممنوع شود.
وی در این زمینه تاکید کرد: در مصوبه برنامه هفتم توسعه تاکید شده است که صنایع حتما از آب غیرمتعارف بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه هم اکنون صنایع به میزان 3 میلیارد و 700 میلیون متر مکعب از آب متعارف استفاده میکنند، اظهار کرد: بر این اساس تلاش شد در فاز نخست، صنایع به میزان یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب از خروجی پساب استفاده کنند.
رئیس هیئت مدیره و معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه تصفیهخانههای فاضلاب میتوانند جایگزین آبهای متعارف باشند، اضافه کرد: هماکنون سالانه حدود 87 میلیون مترمکعب پساب به فروش میرسد و نیز حدود 312 میلیون مترمکعب در قالب بیع متقابل با صنایع قرارداد منعقد شده است.
علویان صدر با بیان اینکه بخشنامه بازتخصیص آب به همه صنایع استانها ابلاغ شده است، تصریح کرد: بر این اساس قرار است صنایع در استانهای کشور آب متعارف خود را با پساب جایگزین کنند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اجرای این مهم را در سایه برنامه زمانبندی دانست و گفت: اولویت اول در این بازتخصیص، ظرفیتهایی است که به جهت مکانی امکان استفاده از آب نامتعارف را دارند.
وی یادآور شد: هماکنون مطالعات این مهم انجام شده است و در کنار مشخص شدن صنایعی که میتوانند از این امکان استفاده کنند، فرصتی برای ایجاد ظرفیت و ایجاد شبکه تصفیهخانه فراهم میشود.
علویان صدر با بیان اینکه همه صنایع جامعه هدف برای پیشبرد این مهم هستند، ابراز داشت: در این زمینه صنایع فولاد، پتروشیمی، معادن و پالایشگاهها بیشترین مصرف آب را دارند که برای بازتخصیص آب با این صنایع قرارداد منعقد شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پایان خاطرنشان کرد: در این میان صنایعی چون صنایع غذایی، بهداشتی و ... امکان بازتخصیص ندارند و از آب متعارف بهرهمند میشوند.
انتهای پیام/