اکونومیک 24
25 آذر 1402 - 11:56

دانستنی های اسپیکر تحت شبکه

اسپیکر تحت شبکه (IP Speaker) شباهت ظاهری زیادی با بلندگوی آنالوگ دارد.

بلندگوی آنالوگ یک ماشین  الکترومکانیکی است که سیگنال الکتریکی را به صدا تبدیل می کند. صدای ایجاد شده از طریق لرزش مولکول های هوا منتقل و به گوش می رسد.

اسپیکر تحت شبکه از همه ی بخش های بلندگوی آنالوگ و به علاوه یک برد الکترونیکی تشکیل شده است. انتقال صدا به بلندگو از اتصال کابل شبکه به پورت RJ45 روی برد الترونیکی بلندگو انجام می شود. بلندگوی IP شامل پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) است که پکت های صدا را بعد از باز کردن تبدیل به سیگنال صدای آنالوگ می کند. سیگنال آنالوگ از طریق آمپلی فایر روی برد تقویت و به مگنت بلندگو برای بخش ارسال می شود.

لازم به ذکر است که بدانید اسپیکر تحت شبکه از PoE (برق ارسالی سوئیچ روی کابل شبکه)پشتیبانی می کند و نیاز به برق مستقل دیگری ندارد. در نسل جدید بلندگو های IP جای یک میکروفون روی برد تعبیه شده است تا در صورت نیاز مشتری نصب گردد.

هر بلندگوی شبکه را می توان به صورت جداگانه پیکربندی و مدیریت کرد تا صدا و برنامه ریزی آن مطابق با نیازهای محیط باشد. بلندگوهای تحت شبکه اتصال صوت از پروتکل SIP پشتیبانی می کنند و این ویژگی یکپارچگی با سیستم های تلفن IP را امکان پذیر می کند و به کاربران امکان پیجینگ از تلفن ها را ارائه می دهد.

مزایای استفاده از اسپیکر IP

از شکل های مختلف اسپیکر پیجینگ تحت شبکه برای انتقال صدا و پیام صوتی در محیط‌های مختلف، از جمله مکان‌های عمومی، ادارات، مراکز خرید و فضاهای صنعتی استفاده می شود. برخی از مزایای استفاده از اسپیکر تحت شبکه به شرح زیر است:

اتصال آسان به سیستم شبکه: این اسپیکرها به راحتی با سیستم‌های شبکه موجود ادغام می‌شوند و از طریق آنها مدیریت و کنترل می‌شوند. این امر امکان ارسال و مدیریت صدا و اطلاعات صوتی از طریق یک سرور پیجینگ و یا مرکز تلفن ویپ را فراهم می‌کند.

زون بندی انعطاف پذیر: با استفاده از اسپیکرهای تحت شبکه، می‌توان به راحتی از یک سرور پیجینگ، شیوه قرار گیری بلندگو در زون های مختلف را مدیریت کرد و به صورت همزمان از چند زون صدای منحصر به فردی برای هر زون پخش کرد.

امکانات پیشرفته: این اسپیکرها امکانات پیشرفته‌ای مانند تنظیمات نویز، کنترل حجم صدا، پخش موسیقی و اطلاعات صوتی زمانبندی شده بدون نیاز به سرور، پشتیبانی از پروتکل‌های مختلف ارتباطی و امکانات مدیریتی پیشرفته را فراهم می‌کنند.

امکان اتصال به سیستم اعلان حریق: با استفاده از اسپیکرهای تحت شبکه، می‌توان به راحتی تنظیمات مختلفی را برای تریگر هر اسپیکر یا گروه‌های اسپیکرها انجام داد و آن ها را به سیستم اعلان حریق و سیستم دوربین مدار بسته متصل کرد.

قابلیت اطمینان بالا: این اسپیکرها از طریق پروتکل های شبکه مدیریت و کنترل می‌شوند که این امر باعث افزایش قابلیت اطمینان و امنیت سیستم می‌شود.

تقسیم بندی بلندگوی تحت شبکه بر اساس شکل ظاهری و نصب :

1. اسپیکر سقفی تحت شبکه  (Ceiling IP Network Speaker)

این بلندگوها به طور معمول در سقف‌ها نصب می‌شوند و دارای 2 نوع توکار و روکار است.

2. بلندگوی ستونی تحت شبکه  (Column IP Network Speaker)

بلندگوی ستونی تحت شبکه برای استفاده در مکان‌هایی مانند سالن‌های بزرگ، مراکز خرید، فرودگاه‌ها و مکان‌های عمومی دیگر مناسب است.

3. اسپیکر شیپوری تحت شبکه (Horn IP Network Speaker) 

این بلندگوها دارای ویژگی‌های مقاومت در برابر شرایط محیطی سخت و قدرت پرتاب صدا و پوشش صوتی بیشتر نسبت به سایر بلندگو ها است.

خرید سیستم پیجینگ

سیستم پیجینگ (Paging System) یک سیستم ارتباطی است که برای ارسال پیام‌ها یا اطلاعیه‌ها به گروهی از افراد یا دستگاه‌ها استفاده می‌شود. این سیستم در مکان‌هایی مانند بیمارستان‌ها، هتل‌ها، فروشگاه‌ها، دانشگاه‌ها، کارخانه ها، فرودگاه ها، راه آهن، پارک ها و سایر مکان‌هایی که نیاز به ارسال پیام به گروه‌های مختلف افراد دارند، استفاده می‌شود.

قبل از خرید سیستم پیجینگ باید توجه داشت که:

نیازهای خود را مشخص کنید: قبل از خرید سیستم پیجینگ باید نیازهای خود را مشخص کنید. مثلا تعداد افراد یا دستگاه‌هایی که باید به آن‌ها پیام ارسال شود، محل استفاده (داخل ساختمان یا در فضای باز) را مشخص کنید.

محدودیت‌های فنی: باید محدودیت‌های فنی محیط مورد استفاده را در نظر بگیرید. اگر سیستم در یک محیط صنعتی استفاده می‌شود، باید به مقاومت در برابر گرد و خاک، رطوبت و دما توجه کنید.

امکانات امنیتی: امنیت ارتباطات و امکانات مرتبط با حفظ حریم خصوصی افراد نیز باید در نظر گرفته شود.

هزینه: بررسی هزینه‌های نصب، راه‌اندازی و نگهداری سیستم نیز بسیار مهم است.

سازگاری با سایر سیستم‌ها: اگر نیاز به ادغام سیستم پیجینگ با سایر سیستم‌ها مثل اعلان حریق و سیستم دوربین مدار بسته دارید، باید از سازگاری آن با سایر سیستم‌ها اطمینان حاصل کنید.

پشتیبانی و خدمات پس از فروش: اطمینان از وجود خدمات پس از فروش و پشتیبانی مناسب برای نصب، راه‌اندازی و نگهداری سیستم بسیار حیاتی است.         

اینترکام تحت شبکه  

اینترکام IP یا تحت شبکه یک ابزار ارتباطات صوتی است که از طریق شبکه‌های کامپیوتری کار می‌کند. این سیستم شامل ترمینال های اینترکام متصل به شبکه، نرم‌افزارهای مدیریت و دستگاه‌های کنترلی است که امکان ارتباط صوتی و تصویری بین افراد در مکان‌های مختلف را فراهم می‌کند.

مزایا و کاربردهای اینترکام تحت شبکه

امکان ارتباطات بدون محدودیت جغرافیایی: اینترکام تحت شبکه به افراد اجازه می‌دهد تا از راه دور و یا به صورت داخلی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، حتی اگر در مکان‌های جغرافیایی مختلفی باشند. این امر برای افرادی که در مکان‌های دوردست کار می‌کنند یا به دور از یکدیگر هستند بسیار مفید است.

امکانات مدیریتی پیشرفته: سیستم اینترکام صنعتی تحت شبکه امکانات مدیریتی پیشرفته‌ای مانند ضبط و مدیریت تماس‌ها، ایجاد تماس صوتی و تصویری، امکانات کنترل دسترسی امنیتی را فراهم می‌کند.

استاندارد ساخت متناسب با محیط: این سیستم به صورت اختصاصی برای محیط های مختلف تولید شده است و می‌تواند بنا به نیازهای مختلف در بخش های صنعتی و اداری تطبیق یابد.

کاهش هزینه: استفاده از شبکه‌های موجود برای ارتباطات صوتی می‌تواند هزینه‌های ارتباطات را کاهش دهد و از نیاز به زیر سیستم‌های اختصاصی و مجزا برای ارتباطات صوتی جلوگیری کند.

امکان ادغام با سیستم‌های مدیریتی دیگر: اینترکام تحت شبکه می‌تواند به راحتی با سیستم‌های مدیریتی دیگر مانند سیستم‌های مدیریت تصویر و سیستم‌های کنترل و تردد ادغام شود.

عملکرد اینترکام IP

عملکرد اینترکام تحت شبکه به صورت زیر است:

اتصال به شبکه: دستگاه‌های اینترکام تحت شبکه به نزدیکترین سوئیچ ، اکسس پوینت و یا روتر متصل می شود. این اتصال می‌تواند از طریق کابل‌های شبکه یا اتصالات بی‌سیم انجام شود.

ارسال و دریافت داده‌ها: دستگاه‌های اینترکام تحت شبکه می‌توانند داده‌های صوتی و تصویری را از طریق بسته های دیتا ارسال و دریافت کنند. این دیتا توسط کدک های صوتی پردازش می شوند و پروتکل SIP مسئول ایجاد ارتباطات صوتی از طریق بسته های دیتا است.

مدیریت تماس‌ها: نرم‌افزارهای مدیریتی مرتبط با اینترکام تحت شبکه مثل سرور اختصاصی پیجینگ و اینترکام و یا مرکز تلفن ویپ امکان ایجاد تماس‌ها را فراهم می‌کنند. امکانات تماس شامل برقراری و قطع تماس، مدیریت مکالمات چند نفره، ضبط تماس‌ها و مدیریت لیست مخاطبین می‌شود.

امنیت و کنترل دسترسی: اینترکام تحت شبکه (مانند اینترکام صنعتی 9 دکمه) می‌تواند امکانات امنیتی مانند رمزنگاری اطلاعات، کنترل دسترسی و احراز هویت را فراهم کند تا اطمینان از امنیت ارتباطات برقرار شده باشد.

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1606266

مهمترین اخبار اقتصادی: