تهران- ایرنا- دبیر شورایعالی فضای مجازی بر ضرورت ایجاد جنبوجوشی متناسب با وضعیت فعلی در توجه به فضای مجازی تاکید کرد.
به گزارش ایرنا از پژوهشگاه فضای مجازی، «سید ابوالحسن فیروزآبادی»، دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در آیین رونمایی از یکصدمین گزارش عصر فضای مجازی که به همت پژوهشگاه فضای مجازی برگزار شد، افزود: باید از دوران ادراک فضای مجازی وارد دوران فهم این فضا شویم چرا که دوران ادراک مبتنی بر فرد بوده اما دوران فهم دستیابی به فهم مشترک و در نهایت پیشرفت و پارادایم را به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به این که به دلیل ماندن در مرحله ادراک، با مشکلاتی دستبهگریبان هستیم، تصریح کرد: گزارشهای عصر فضای مجازی، به دنبال آسیبشناسی صورتگرفته در این حوزه در پژوهشگاه فضای مجازی آغاز شد و توانست در جهت رفع این آسیب تا حدودی گام مناسبی بردارد.
فیروزآبادی گفت: در این میان آسیبی که مورد شناسایی قرار گرفت فقر مفرط در حوزه مطالب و مباحث عصر فضای مجازی با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب و مسئولان مبنی بر تحولات این فضا بود.
وی با تاکید بر تغییر نگاه مرکز ملی فضای مجازی از نگاه تقلیلگرایانه به فضای مجازی به تحولی تمدنساز افزود: باید این فضا بهعنوان یک تحول و عصری تمدنساز و یک دوره متمایز از بشریت شناخته شده و یک زیستبوم در تمام حوزههای انسانی شامل علوم و فناوری و شئون حقوقی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی باشد چرا که در تمامی این شئون شاهد تحولی عمیق هستیم.
فیروزآبادی اظهار کرد: این تحول عمیق در حوزه فنّاورانه که جنبه مادی دارد قابل رویت بوده و مظاهر آن دیده و مدلهای جدید درک و تفاوتهای آن بررسی میشود اما در تحولات چشمگیر اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ساختارهای موضوعی به ساختار شبکهای تبدیل میشوند بهطوریکه در تحولات سیاسی شاهد تغییر روابط دولتها و ملتها، جهانیشدن و تغییر قواعد بینالمللی هستیم.
به گفته وی در حوزه اقتصادی تحول خدمات بهصورت عمیقی ایجاد شده و در حوزه اجتماعی نیز شاهد زندگی و ساختارهای شبکهای هستیم.
دبیر شورایعالی فضای مجازی با اشاره به تحولات عمیق و پیچیده این حوزهها تصریح کرد: با وجود چنین تحولاتی و به دنبال عصر فضای مجازی به لحاظ فلسفی و پیادهسازی، تئوری پیچیدهای موردتوجه است که همه این موارد از شتاب گیری تحولات در تمامی حوزهها حکایت دارد بهطوریکه در این شرایط آثار چاپی دیگر پاسخگو نیست.
وی با تاکید بر این که هنوز در چیستی فضای مجازی با مشکلاتی دست به گریبان هستیم، افزود: باید با مفهومسازی به مفهوم مشترکی دستیابیم تا مورد قبول عقلاً، نخبگان و لایههای مختلف اجتماعی جامعه قرار گیرد چرا که معتقدیم فضای مجازی پیش از هر چیزی یک فضای اجتماعی است و هرچند انتشار جزوه و کتاب بهعنوان نخستین گام موردتوجه قرار میگیرد اما نباید به آن بسنده کرد.
ضرورت افزایش تعاملات بینالمللی از سوی پژوهشگاه
ضرورت افزایش تعاملات بینالمللی از سوی پژوهشگاهعبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در ادامه این مراسم با تاکید بر این که آنچه امروز اتفاق افتاده اتفاق بزرگی است که در پژوهشگاه رخداده است، گفت: در مدت حضور بنده اقدامات و گامهای اولیه برخی از موارد برداشته شد که با جابهجایی صورتگرفته به نتیجه نرسید که یکی از این موارد، افزایش تعاملات بینالمللی از سوی پژوهشگاه فضای مجازی بود.
وی افزود: در حال حاضر ظرفیت بالایی در حوزه آموزشی، پژوهشی و شکلگیری توافق هاب بینالملل پژوهشگاه فضای مجازی وجود دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود.
کلانتری با تاکید بهضرورت عمقبخشی به ادراک از فضای مجازی تصریح کرد: باید ضمن واردشدن پژوهشگاه فضای مجازی به عرصههای اجرایی، دورههای ترویجی و آموزشی برای دستگاهها افزایشیافته و بستههای آموزشی برای مخاطبان خاص پیشبینی شود.
معاون وزیر علوم بر شکلدهی به اجماع بین ذینفعان فضای مجازی تاکید و اظهار کرد: پوشش همه حوزهها در پژوهشگاه فضای مجازی، داشتن هویت مستقل پژوهشگاه و شکلگیری تدریجی سایر ارکان در پژوهشگاه از اولویتهایی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
منشورات پژوهشگاه فضای مجازی
منشورات پژوهشگاه فضای مجازیحسین مطلبی، رییس پژوهشگاه فضای مجازی نیز در آیین رونمایی از یکصدمین گزارش عصر فضای مجازی با اشاره به منشورات مختلف پژوهشگاه اظهار کرد: اصلیترین گزارشهای منتشر شده، گزارشهای عصر فضای مجازی است که در حوزه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تلاش شد درک عمیقی از تحولات حوزه فضای مجازی برای سیاستگذاران، محققان و برنامهریزان ایجاد کند.
وی با اشاره به انتشار یکصد عنوان گزارش اظهار کرد: نوع دوم گزارشهای منتشر شده از سوی پژوهشگاه، گزارشهای سریع هستند که در آنها بهجای پرداختن به عمق مسایل، نگاهی سریع به موضوعات ویژه در برهه زمانی خاص برای مخاطب ایجاد میشود.
نوع سوم نیز گزارش اسناد هستند که متون و سندهای سیاستی ملی و جهانی که از سوی سازمانهای بینالمللی منتشر میشوند را بیان میکند که در ابتدا به ترجمه این سیاستها و سپس به نقد و بررسی آنها میپردازیم.
مطلبی ادامه داد: نوع دیگر منشورات پژوهشگاه، کتابها هستند که تاکنون ۳۸ عنوان کتاب آماده که برخی از این عناوین هنوز منتشر نشده و در صف انتشار قرار دارند. در این میان برخی کتابها خلاصه شده که ۱۱ عنوان کتاب نیز منتشر شده است.
رئیس پژوهشگاه فضای مجازی تصریح کرد: ظهور و بسط فضای مجازی در زندگی بشر باعث پدید آمدن مسایل مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی برای بشر امروز شده که ما در این مجموعه گزارشهای عصر فضای مجازی تلاش کردیم به بررسی این مسائل و راهکارهای مواجهه با آن بپردازیم.
مطلبی افزود: حجم این تحولات به حدی بوده که ما معتقدیم زندگی بشر امروز را وارد بحران جدیدی از تحولات کرده که میتوان آن را عصر فضای مجازی نامید.
شناسه خبر: 368866