معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سیاست شفافسازی مراودات و قراردادهای دولتی در دومین اطلاعیه خود، فهرست منتخبین و اولویتدهی تخصیص ارز کالاهای کشاورزی را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، معاونت توسعه بازرگانی در راستای سیاست شفافسازی و عدم سرگردانی بازرگانان و شرکتهای بخش خصوصی، در اطلاعیه شماره ۲، به انتشار فهرست ثبت سفارشهای ارسال شده به بانک مرکزی اقدام کرد و در این راستا "فهرست منتخبین و اولویتدهی (نظر دستگاه) تخصیص ارز کالاهای کشاورزی" مورخ ۱۴۰۲.۰۲.۱۹ را برای استفاده عموم بخصوص شرکتهای بخش خصوصی منتشر کرد.
پیرو بند ۴ شیوهنامه اولویتدهی (نظر دستگاه) تخصیص ارز کالاهای کشاورزی، به پیوست فهرست ثبت سفارشهای منتخب و اولویتدهی شده با در نظر گرفتن موارد ذیل اعلام میشود:
- در فهرست منتخبین؛ نتیجه بررسی تمام ثبت سفارشهای دارای درخواست فیش فعال تا انتهای روز ۱۷ اردیبهشت ماه که از سامانه بانک مرکزی دریافت شده است از نظر احراز شرایط مندرج در شیوهنامه اولویتدهی تخصیص ارز کالاهای کشاورزی قرار داده شده است.
- به جهت ایجاد شفافیت و نیز راهنمایی بازرگانان جهت رفع مسائل، دلیل عدم احراز شرایط در فهرست منتخبین نمایش داده شده است. در این فهرست عدم تطابق به معنی بیشتر بودن مجموع ارزش درخواستهای فعال از مجموع ارزش کالاهای وارد شده (کوتاژ) شده یا وجود تأمین و تخصیص معتبر به میزان کالای وارد شده (کوتاژ) میباشد، در این صورت لازم است بازرگانان با اصلاح فیش و ایجاد تناسب میان ارزش درخواست و ارزش کالای وارد شده (فاقد تأمین و تخصیص) این مسئله را مرتفع کنند تا امکان قرارگیری درخواست در فهرست منتخب آتی ایجاد شود.
- در فهرست نظر دستگاه؛ ثبت سفارشهای حائز شرایط، متناسب با نیاز کالایی و منابع ارزی کشور اولویتدهی شده و این فهرست در سامانه بانک مرکزی بارگذاری شده است.
- در فهرست درخواستهای نیازمند اصلاح، ثبت سفارشهایی که با وجود ارسال نظر دستگاه ممکن است در مرحله تخصیص دچار مشکل شده باشند اعلام شده است. در صورت بروز مشکل و عدم ایجاد تخصیص برای این موارد، لازم است بازرگانان در اولین فرصت اقدام به ایجاد فیش مجدد به میزان فیش قبلی کنند تا در ابتدای هفته مجدداً برای این موارد نظر دستگاه ارسال و مشکل آنان مرتفع شود.
لازم به ذکر است اطلاعات مورد نیاز برای اجرای این فرایند از سامانه سایر دستگاهها دریافت میشود و همانگونه که پیش از این نیز اعلام شده است وزارت جهاد کشاورزی هیچگونه مسئولیتی در قبال نقص اطلاعات نخواهد داشت، هرچند این وزارتخانه به جهت رفع نواقص و تکمیل، به شکل دورهای اقدام به دریافت و بروزرسانی اطلاعات میکند.