سال جاری مصرف گاز در بخش خانگی رکورد تازه ای به نام خود ثبت کرد و ناترازی گاز دامن گیر استانهای شمالی شد با این وجود هیچ یک از استانها برخلاف سالهای گذشته خاموشی گسترده را تجربه نکردند.
به گزارش خبرنگار مهر، در سال جاری مصرف گاز در بخش خانگی رکورد تازه ای به نام خود ثبت کرد و ناترازی گاز دامن گیر استانهای شمالی شد با این وجود هیچ یک از استانها برخلاف سالهای گذشته خاموشی برق را به طور گسترده تجربه نکردند به طوری که تمامی نیروگاههای کشور به صورت پایدار به فعالیت خود ادامه دادند و بر خلاف انتظارها مشکلی در تأمین برق وجود نداشت.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق چندی پیش در رابطه با این موضوع به مهر گفت: شبکه برق در شهر تهران پایدار است اما مدیریت مصرف باید مورد توجه قرار گیرد تا با مشکلات قطعی برق مواجه نشویم.
وی ادامه داد: تا کنون قطعی برق در بخش خانگی گزارش نشده است ضمن آنکه تا کنون سوخت نیروگاهها به صورت مستمر در حال تأمین است و مشکلی از این حیث وجود ندارد و امید میرود در روزهای سرد مردم نیز با صرفه جویی که دارند مشکلی در تأمین برق نداشته باشیم
به گفته این مقام مسئول مصرف سوخت نیروگاهها در تابستان یک و نیم برابر فصل زمستان است به طوری که مصرف فعلی ما اکنون به ۱۹۵ میلیون لیتر است در صورتی که این عدد در تابستان به ۳۰۰ میلیون متر مکعب میرسد.
تجربه تلخی که تکرار نشد
سالهای ۹۸ و ۹۹ یاد آور خاموشیهای پیاپی زمستانه است که منجر به اعتراض بخش عظیمی از جامعه شده بود چرا که بسیاری از وسایل گرمایشی برقی استفاده میکردند و جدا از آن این خاموشیها قطعیهای مکرر به وسایل الکتریکی منازل نیز آسیب جدی وارد کرد.
اما با تدابیر صورت گرفته توسط وزارت نفت و وزارت نیرو با وجود رسیدن مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به رقم بی سابقه ۶۶۰ میلیون مترمکعب در روز، سوخت مورد نیاز نیروگاهها به طور کامل تأمین شد و شاهد قطع برق در این حوزه نبودیم.
تأمین انرژی کشور، در دو بخش گاز و برق با افزایش ۲۵ درصدی مصرف نسبت به سال ۹۸، در سال ۹۹ دو بخش بحرانی و چالش برانگیز بودند که بیشتر این رشد مصرف را در کنار عدم پیاده سازی اصول بهینه سازی مصرف انرژی در کشور در تمامی ابعاد، میتوان ناشی از شیوع ویروس کرونا دانست.
برخی از کارشناسان علت قطعی برق را در آن بازه زمانی افزایش مصرف میدانستند و بر این باور بودند که ارزان بودن حاملهای انرژی در ایران باعث شده تا نه تنها مردم بلکه مسئولان بی توجه بوده و تدبیر جدی در نظر نمیگیرند و راهکارهایی مبنی بر تعرفه پلکانی باید در نظر گرفته شود، تا شاید گره گشای قطعی برق باشد.
خبرنگار مهر در انتها اضافه میکند، با تمامی مقولاتی که گفته شد به نظر میرسد شرکت ملی گاز با همراهی مردم در این مورد توانست با تأمین به موقع سوخت نیروگاهها به پایداری شبکه برق کمک کرده و در این زمینه عملکردی نسبتاً قابل قبول داشته است.