تهران - ایرنا - مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: با توجه به افزایش تولید، گوشت مرغ مورد نیاز ماه مبارک رمضان تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
«حبیب اسدالله نژاد» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید گوشت مرغ در ماه مبارک رمضان افزود: امسال برای شب عید و ایام نوروز میزان جوجه ریزی در سطح کشور بین ۱۳۵ تا ۱۴۰ میلیون قطعه بوده است و برای ماه مبارک رمضان جوجه ریزی لازم انجام شده تاجایی که وزارت جهاد کشاورزی متعهد شده است که نهادههای مورد نیاز را تامین کند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور تصریح کرد: بنابراین برای ماه مبارک رمضان مشکلی در تامین نداریم و ذخایر خوبی وجود دارد.
وی با بیان اینکه مرغ با نرخ مصوب دولتی به کشتارگاه عرضه میشود اظهارداشت: علت بالا بودن قیمت گوشت مرغ در بازار به دلیل کمبود گوشت مرغ در برخی استانها و تراکم بالا در استانهای تولیدکننده و معین است.
اسدالله نژاد گفت: ما اعلام آمادگی کردیم که در صورت موافقت دولت مرغ زنده از استان های معین به استان های دیگر از سوی اتحادیه های استان های مقصد و مبدا صورت گیرد و نظارت توسط وزارت جهاد کشاورزی و صمت انجام شود. به طور مثال استان قزوین به عنوان یک استان معین هر کیلوگرم مرغ را ۱۵۰۰ تومان کمتر از نرخ مصوب می فروشند و خواستار انتقال مرغ زنده به استان تهران هستند زیرا به دلیل فاصله کم استانی مشکلی پیش نمی آید.
وی ادامه داد: استان های شمالی کشور قطب تولید مرغ زنده هستند. یعنی مصرف روزانه استان گیلان ۲۰۰ تن است اما تولید روزانه این استان ۵۰۰ تن است بنابراین نیاز این استان در تعطیلات نوروز تامین است حتی جوجه ریزی در استان های خراسان رضوی، فارس و اصفهان نیز بیش از نیاز استانی است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: البته سرانه مصرف گوشت مرغ به دلیل گرانی گوشت قرمز و ماهی افزایش یافته اما میزان تولید نیز متناسب با مصرف رشد داشته است.
وی اظهارداشت: دولت ذخایر خوبی در گوشت مرغ منجمد دارد که با نرخ های مصوب عرضه می شود اما به دلیل تولید فراوان در ماه مبارک رمضان نگران مازاد تولید هستیم زیرا به دلیل تکمیل ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام امکان عدم خرید مازاد مرغ از سوی این شرکت احتمال دارد.
افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی هزینه های تولید مرغ زنده
افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی هزینه های تولید مرغ زندهاسدالله نژاد افزود: با توجه به افزایش قیمت جوجه یکروزه بین ۱۰ تا ۱۱ هزارتومان،حمل و نقل، دارو و واکسن هزینه های تمام شده تولید بین ۱۵ تا ۲۰ درصد نسبت به قیمت مصوب ۳۱ هزارتومانی دولت افزایش یافته است اما تولیدکنندگان مرغ را با قیمت مصوب عرضه می کنند.
به گزارش ایرنا، طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سالانه حدود ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و عرضه می شود.
سازمان دامپزشکی کشور نیز برای تامین گوشت مرغ استان های کشور و جلوگیری از گران فروشی در سطح بازار اعلام کرد که در ایام تعطیل نوروز نیز در هر استان یک تا دو کشتارگاه فعالیت خواهند داشت.
این درحالیست که در برخی استان های کشور از جمله استان های گیلان، مازندران ، تهران و البرز گفته ها حاکی از آن است که در روزهای پایانی سال از ۲۵ اسفندماه تاکنون گوشت مرغ با کاهش عرضه می شود و فروشگاه ها با کمبود روبرو هستند به طوری که برخی شهروندان گوشت مرغ را با قیمت هایی بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزارتومان خریداری می کنند.
در حالی که نرخ مصوب گوشت مرغ برای مصرف کنندگان کیلویی ۳۱ هزارتومان است.
شناسه خبر: 196857