تهران- ایرنا- دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت: خواستار اتخاذ تصمیمات مناسبی هستیم تا ضمن حمایت از مردم و جلوگیری از افزایش هزینههای سبد خانوار، مانع از تعطیلی نانواییها شویم، در همین راستا ریز هزینههای قیمت تمام شده انواع نان را احصاء و به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شده است.
به گزارش ایرنا از اتاق اصناف، نشست کارگروه کارشناسی «بررسی هزینه تمام شده انواع نان» اتاق اصناف ایران، با حضور «محمد باقر مجتبایی» دبیر کل اتاق اصناف ایران، «بهنام نیک منش» معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران، «اصغرپابرجا» رئیس اتحادیه سنگکی تهران، «بیژن نوروز مقدم» رئیس اتحادیه نانوایان تهران، «قاسم زراعتکار» رئیس تعاونی نانوایان سنتی تهران، «عین الله بهرامی»، رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهریار و نائب رئیس اتاق اصناف شهریار و ایمان بهرامی رئیس اتحادیه نانوایان ملارد و نائب رئیس اتاق اصناف ملارد برگزار شد.
دبیر کل اتاق اصناف ایران در این جلسه گفت: یکی از مشکلاتی که در بازار ایران داریم قیمتگذاری دولتی در برخی از رستههای صنفی است و نان و نانوایی نیز از آن جمله است. واضح است که قیمتگذاریهای دستوری بدون در نظر گرفتن هزینههای نانوایان منطقی نیست. از سوی دیگر قوت غالب مردم ایران است و این مورد به ویژه در قشر کم درآمد حساسیت بالایی دارد. بر این اساس ستاد تنظیم بازار جلساتی به منظور بررسی هزینههای تامین نان داشته است.
مجتبایی افزود: اتاق اصناف ایران در این ستاد اعلام کرده است که هزینه های نانوایان طی یک سال گذشته افزایش یافته است و تنها قیمت آرد ثابت مانده است. این در حالی است که نرخ آرد تنها ۲۵ درصد هزینه نانوایان را شامل میشود. به عنوان مثال اجاره مغازه ها بیش از ۴۰ درصد، دستمزد کارگر طبق قانون کار ۳۹ درصد و هزینه انرژی که مربوط به خود دولت است افزایش یافتهاند.
وی ادامه داد: لذا در نشستی با حضور اعضای کارگروه نانوایان اتاق اصناف ایران ریز هزینههای نانوایان را در جدولی تدوین و احصا کردیم و بر این اساس مشخص شد حتی با وجود نادیده گرفتن برخی از موارد، باز هم ۷۰- ۸۰ درصد هزینه های نانوایان در نرخ مصوب نان دیده نشده است و از این رو نانوایان ضررده شدهاند. این در حالی است که نانوایان از زحمت کشترین افراد جامعه هستند و در گرمای شدید کار میکنند.
مجتبایی گفت: لذا اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم بازار خواستار اتخاذ تصمیمات مناسبی شده است تا ضمن حمایت از مردم و جلوگیری از افزایش هزینههای سبد خانوار، مانع از تعطیلی نانواییها شویم. در همین راستا و بنابر صورتجلسه آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار و طبق پیشنهاد اتاق اصناف ایران مقرر شد تا ریز هزینههای قیمت تمام شده انواع نان در سطح کشور را احصاء کرده و به وزارت جهاد کشاورزی ارائه کنیم و در نهایت در ستاد تنظیم بازار جمع بندی شود.
دبیر کل اتاق اصناف ایران اظهار کرد: لذا در جلسهای با همین محوریت ریز هزینههای نانوایان از جمله نان های سنگک، لواش و بربری مورد بررسی قرار گرفت و به زودی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت.
شناسه خبر: 120713