ارزش معاملات بورس تهران با افزایش 59 درصدی همراه شد. سال گذشته تعطیلی یا کاهش ساعات کاری صنایع بورسی به افت قیمت سهام منجر شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی امروز نیز با رشد مواجه شد که خروج پول از بورس باز هم کاهش چشمگیری داشت و همین مساله میتواند در کنار کاهش نرخ سود بانکی، هفته آینده را براس سهامداران صعودی کند، اما در این بین قطعی برق برخی صنایع بورسی به دلیل افزایش مصرف برق ریسک جدید بورس در روزهایی است که سهامداران به دنبال اخبار مثبت برای وارد کردن پول خود به بازار سهام هستند.
به عبارت دیگر، یکی از چالشهای صنایع بورسی در تابستان سال گذشته تأمین انرژی بوده است. کشور در سال 1400 با شروع فصل گرما کشور با مشکل تأمین برق مواجه شد که به کاهش ساعات کاری و بعضا تعطیلی برخی واحدهای صنعتی منجر شد. امسال نیز با شروع فصل گرما قرار است برخی واحدهای صنعتی تعطیل شوند که ریسک بزرگی برای این شرکتها و سهامداران آنهاست.
* قطعی برق ریسک جدید بازار سهام
* قطعی برق ریسک جدید بازار سهام* قطعی برق ریسک جدید بازار سهامرضا گلستانی خواه، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: تعطیلی شرکتهای حاضر در بازار سرمایه بعد از تعطیلی صنایع، به سرعت بر قیمت سهام این شرکتها اثر گذاشت و موجب ضرر و زیان سهامداران نیز شد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد در ماههای پیش رو نیز صنایع بورسی با این مشکل روبرو شوند که به تبع یکی از ریسکهای بورس در تابستان 1401 خواهد بود.
* رشد شاخصهای عملکردی بورس
* رشد شاخصهای عملکردی بورس* رشد شاخصهای عملکردی بورسدر جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با افزایش 4 هزار و 911 واحدی نسبت به روز سه شنبه به رقم یک میلیون و 520 هزار و 298 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 32 صدم درصد بوده است.
شاخص کلهم وزن بورس نیز با رشد 2 هزار و 335 واحدی در سطح 421 هزار و 401 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 56 صدم درصد بوده است. شاخص کل فرابورس نیز 108 واحد بالا آمد و در سطح 20 هزار و 946 واحد قرار گرفت.
* کاهش خروج پول حقیقی از بورس
* کاهش خروج پول حقیقی از بورس* کاهش خروج پول حقیقی از بورسامروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی برای چهارمین روز متوالی منفی شد؛ البته جریان خروج پول با افت 44 درصدی نسبت به روز گذشته مواجه شده است و رقم خارج شده 249 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس بوده است.
گروههای بانکها و مؤسسات اعتباری، «محصولات شیمیایی و فراوردههای نفتی و کک بیشترین سهم را از خروج سرمایه حقیقی داشتند و گروه سایر محصولات کانی غیرفلزی نیز بیشترین ورود پول را به نام خود ثبت کرده است.
در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وبملت (بانک ملت)، فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و سامان (بانک سامان) اختصاص داشت و نمادهای کایزد (فرانسوز یزد)، فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) و ددانا (داروسازی دانا) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
* رشد ارزش کل معاملات بازار سرمایه
* رشد ارزش کل معاملات بازار سرمایه* رشد ارزش کل معاملات بازار سرمایهامروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 14 هزار و 90 میلیارد تومان افزایش یافت که رشد 59 درصدی را نسبت به روز سه شنبه نشان می دهد. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه پنج هزار و 561 میلیارد تومان بود که 40 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
در پایان معاملات امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 13 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 252 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در سال جاری است. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سرمایه 23 درصد بوده است.
* کاهش صف های فروش بازار سهام
* کاهش صف های فروش بازار سهام* کاهش صف های فروش بازار سهامدر جریان معاملات روز چهارشنبه، 211 سهم در بورس و 74 نماد در فرابورس رشد قیمت داشته و سهام 49 شرکت نیز در صف خرید باقی ماندند. در دیگر سوی بازار، 133 نماد در بورس و 71 سهم در فرابورس کاهش ارزش را تجربه کردند و 9 سهم نیز در صف فروش قرار گرفتند.
در پایان معاملات امروز ارزش صف های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 20 درصد کاهش یافت و 70 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 58 درصد رشد کرد و در رقم 177 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای آسیاتک (شرکت انتقال داده آسیاتک)، ددانا (شرکت داروسازی دانا) و فاذر (شرکت صنایع آذر آب) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد انرژی1 (نهادهای مالی بورس انرژی)، وآذر (سرمایهگذاری توسعه آذربایجان)، فسازان (غلتک سازان سپاهان)، میهن (بیمه میهن) و نمرینو (ایران مرینوس) تعلق داشت.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 368713