در حاشیه افتتاح واحد جدید ۱۶۰ مگاواتی نیروگاه چابهار، عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی از تصمیم برای ورود این صندوق به سهامداری پروژههای اقتصادی و رئیس بنیاد مستضعفان از آمادگی بنیاد برای توسعه بخش نیروگاهی خبر داد.
- اخبار اقتصادی -به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تابستان 1401 آغاز شده و دولت تلاش مجدانهای برای جلوگیری از خاموشی و قطع برق بهخصوص در بخش خانگی در دستور کار خود قرار داده است. در این بین، در کنار اجرای برنامههای پیکسایی (جابهجایی بار) در بخش صنعت و کشاورزی و تشویق مشترکان خانگی به مدیریت مصرف برق در ساعات پیک، تلاش برای تکمیل و بهمدار بهرهبرداری وارد شدن واحدهای جدید نیروگاهی در تمامی بخشهای دولتی و حاکمیتی کشور دیده میشود.
خبرگزاری تسنیمدر روزهای پایانی هفته جاری شاهد افتتاح واحد جدیدی در بخش نیروگاهی کشور بودیم. با حضور سیدپرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار به مدار بهرهبرداری وارد شد و با بهرهبرداری از این واحد، 160 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور در جنوب شرقی ایران افزوده شد.
نیروگاه چابهار در زمینی به مساحت 100 هکتار در پانزده کیلومتری جاده ایرانشهر – چابهار واقع شده که ظرفیت این نیروگاه در حالت سیکل ساده گازی به میزان 415 مگاوات، شامل دو واحد گازی V94.2 به مجموع 315 مگاوات و 4 واحد گازی تیپ GE-F5 به ظرفیت 100 مگاوات ( هر یک به ظرفیت نامی 25 مگاوات ) است که از طریق پست 230 کیلوولت مربوطه که شامل 2 فیدر ورودی و 8 فیدر خروجی به طرف ایرانشهر و چابهار بوده، انرژی تولیدی را به شبکه سراسری برق در این دو شهر و همچنین روستاهای اطراف انتقال میدهد.
با بهرهبرداری از واحد بخار این نیروگاه، ظرفیت تولید برق آن به 575 مگاوات رسیده که این ظرفیت، کمک موثری به پایداری شبکه برق کشور در منطقه جنوب شرق خواهد کرد.
* نقش موثر واحد 160 مگاواتی بخار نیروگاه چابهار در جلوگیری از بروز خاموشیها و افزایش پایداری شبکه برق کشور
* نقش موثر واحد 160 مگاواتی بخار نیروگاه چابهار در جلوگیری از بروز خاموشیها و افزایش پایداری شبکه برق کشور* نقش موثر واحد 160 مگاواتی بخار نیروگاه چابهار در جلوگیری از بروز خاموشیها و افزایش پایداری شبکه برق کشورمحسن امیری، مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی صبا در مراسم افتتاح این واحد نیروگاهی اظهار داشت: امروز که کشور ما در شدیدترین فشارهای اقتصادی تحت تحریمهای ظالمانه غرب است، با نگاهی جهادی توانستهایم یک به یک پروژههای بزرگ و مهمی را با توان متخصصان داخلی تکمیل کرده و بهمدار بهرهبرداری وارد کنیم.
وی افزود: این واحد 160 مگاواتی که توسط متخصصان ایرانی ساخته شده و در ابتدای تابستان وارد مدار شده است، کمک شایان توجهی به تأمین برق مورد نیاز مردم در بخش های خانگی و صنعتی خواهد داشت و نقش موثری در جلوگیری از بروز خاموشیها و افزایش پایداری شبکه برق کشور دارد.
امیری یکی از چالشهای مهم و سختیهای بزرگ در راه توسعه این نیروگاه را فاصله بسیار زیاد چابهار از مرکز استان و دیگر نقاط کشور دانست و گفت: با وجود تمامی محدودیتها و مشکلات، این واحد نیروگاهی در منطقهای به بهرهبرداری رسیده که هم اشتغالزایی آن و هم تولید برق آن به محرومیتزدایی در این منطقه کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: این مهم در بخش توسعه نیروگاهی بنیاد مستضعفان در دستور کار بوده و هست که اقداماتی را اجرایی کنیم که کمک به محرومیت زدایی میکند و برای بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار هم از طریق آزمون سراسری، همه نیروهای بومی را جذب کردیم.
* ورود صندوق توسعه ملی به سهامداری در پروژههای اقتصادی
* ورود صندوق توسعه ملی به سهامداری در پروژههای اقتصادی* ورود صندوق توسعه ملی به سهامداری در پروژههای اقتصادیدر ادامه این مراسم، علیرضا میرمحمدصادقی، عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی با تأکید بر حمایت این صندوق از طرحهای ملی گفت: در رویکرد جدید صندوق، منابع صندوق را به 3 بخش تقسیم کردهایم؛ از 100 واحد، 20 واحد را برای منابع تثبیتی خواهیم گذاشت که دولت معرفی خواهد کرد، 30 درصد را برای منابع توسعهای مثل ساخت نیروگاه قرار میدهیم و 50 درصد از منابع را منابع صیانتی قرار میدهیم چرا که منابع صندوق باید فزاینده باشد و برای نسلهای آینده بماند.
وی افزود: این صندوق باید هر روز بزرگ و بزرگتر شود و پروژهها باید سودآور و درآمدزا باشند.
میرمحمد صادقی تصریح کرد: نیروگاه هایی که از صندوق توسعه ملی تسهیلات دریافت کردهاند 7200 مگاوات در مجموع به ظرفیت تولید برق کشور اضافه میکنند، اما متأسفانه سیکل بازگشت منابع دچار مشکل شده است.
وی ادامه داد: ما تصمیم گرفتیم هرچه منابع از محل تسهیلاتی که به نیروگاهها دادهایم بازگردد، باز هم در نیروگاهها سرمایهگذاری شود.
عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه "منابع تسهیلاتی صندوق باید بچرخد، نه آنکه رسوب کند"، گفت: پرداخت تسهیلات ریالی به نیروگاههای کوچک نیز در دستور کار قرار گرفته است.
میرمحمد صادقی از تصمیم صندوق توسعه ملی برای ورود به سرمایهگذاری در طرحهای اقتصادی، در کنار ارائه تسهیلات خبر داد و گفت: صندوق توسعه ملی در طرحهایی که توجیهپذیر باشد، سهامدار خواهد شد؛ چرا که اینکار ارزش صندوق را نیز بالا میبرد.
وی افزود: زمان پرداخت اقساط تسهیلات ارائه شده به طرح واحد بخار نیروگاه چابهار نیز از یکسال آینده آغاز خواهد شد که امیدواریم این طرح، در بازپرداخت تسهیلات به خوبی در زمان مناسب عمل کند.
* افزایش ظرفیت تولید برق همراه با محرومیتزدایی
* افزایش ظرفیت تولید برق همراه با محرومیتزدایی* افزایش ظرفیت تولید برق همراه با محرومیتزداییدر ادامه این مراسم، معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آغاز بهرهبرداری از واحد جدید نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار در آغاز تابستان گفت: برگ زرینی از نظام در سواحل مکران رقم خورده و این واحد جدید با ظرفیت 160 مگاواتی خود می تواند در تأمین برق مورد نیاز منطقه در تابستان امسال موثر واقع شود.
وی افزود: در ادوار گذشته نگاه به صندوق توسعه ملی، مثل گوشت قربانی بود که برداشتهایی بینتیجه از این صندوق صورت گرفته که به طور مثال برای استان ما نیز حدود 750 میلیون دلار برداشت شده بود که نتیجهای نداشت.
سعیدی با بیان اینکه "این شرایط به درستی در مسیر اصلاح قرار گرفته"، گفت: در این دولت اتفاقات خوبی در حال وقوع است؛ بنیاد مستضعفان نیز به عنوان یک خدمتگذار صدیق نظام، اقدامات ملی و مهمی در حال انجام دارد.
وی ادامه داد: در اطراف نیروگاه چابهار روستاهایی هستند که سابقه آنها از خود چابهار بیشتر است و هر سرمایهگذاری در منطقه، به خصوص توسعه زیرساختهایی مثل نیروگاه، میتواند به محرومیتزدایی از این روستاها و افزایش رفاه این مردم شریف منجر شود.
* 16 سال پیش باور نمیکردند این بیابان به نیروگاهی مجهز تبدیل شود
* 16 سال پیش باور نمیکردند این بیابان به نیروگاهی مجهز تبدیل شود* 16 سال پیش باور نمیکردند این بیابان به نیروگاهی مجهز تبدیل شوددر ادامه این مراسم، سید پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی اظهار داشت: اول صبح 28 فروردین سال 85 کلنگ احداث نیروگاه چابهار را به عنوان وزیر نیرو بر زمین زدم؛ در جایی که امروز نیروگاه قرار دارد در آن زمان بیابان بود و برخی باور نمیکردند که این بیابان رونق بگیرد.
وی افزود: 16 سال از آن تاریخ گذشته و در طول این سالها، به قدر و منزلت این نیروگاه افزوده شده و اکنون واحد بخار آن به مدار آمده و این نیروگاه از حالت سیکل ساده به سیکل ترکیبی تبدیل شده است.
فتاح با بیان اینکه "راندمان این نیروگاه از 35 درصد به 51 درصد افزایش یافته"، گفت: مصرف برق چابهار 400 مگاوات است و با وجود این نیروگاه تمامی این نیاز بهطور پایدار تأمین میشود و از نظر نیاز برق خانگی، صنعتی و کشاورزی در این منطفه، محدودیتی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: سد مخزنی زیردان در استان سیستان و بلوچستان که در بالادست چابهار قرار گرفته و جلوی سیلابهای این منطقه را خواهد گرفت و در تأمین آب، یک منبع مهم خواهد بود، جزو سدهای استثنایی کشور است که از نظر فنی جزو پروژههای نادر ایران محسوب میشود.
رئیس بنیان مستضعفان همچنین در خصوص آبشیرین کن کنارک گفت: این آب شیرینکن متروکه شده بود و میخواستند آنرا جمع کنند که ما دستور بازسازی آن را دادیم و منبعی برای تأمین آب منطقه شده است.
وی افزود: سد تغذیهای برای نیکشهر افتتاح کردیم که از آن سدهای موثر است و در مجموع حواسمان بوده که این منطقه نیازمند زیرساخت است و توسعه این منطقه بر لاساس زیرساختهای آن شکل میگیرد.
* فتاح: از نیروگاهداری صندوق توسعه ملی استقبال میکنیم
* فتاح: از نیروگاهداری صندوق توسعه ملی استقبال میکنیم* فتاح: از نیروگاهداری صندوق توسعه ملی استقبال میکنیمفتاح با بیان اینکه "بندر چابهار برای ایران و نظام یک نقطه استراتژیک اقتصادی محسوب میشود"، گفت: توسعه زیرساختها از جمله افزایش ظرفیت تولید برق در این منطقه می تواند علاوه بر تأمین برق پایدار جمعیت ساکن، به رونق صنعتی این منطقه کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: هر مگاوات افزایش ظرفیت تولید برق، از بروز خاموشی در نقطهای از کشور و یا افت تولید یک صنعت جلوگیری میکند که بهرهبرداری از واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار در ابتدای تابستان، میتواند کمک موثری برای تأمین پایدار برق باشد.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به سخنان عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی در خصوص عقبماندگی بازگشت تسهیلاتی که در بخش نیروگاهی اعطا شده، گفت: صندوق توسعه ملی باید در موضع نظام باشد و درآمد در بخش تولید را بفهمد و خودش را در موضع تولیدکننده قرار دهد.
وی افزود: اینکه صندوق توسعه ملی به سهامداری در بخش نیروگاهی ورود کند، اتفاق خوبی است و ما حتی آمادگی داریم سهم خودمان را به این صندوق واگذار کنیم؛ چرا که وقتی صندوق نیروگاهداری کند بیشتر با مشکلات این حوزه آشنا میشود و در نهایت آنچه مهم است این است که نسخهای شفابخش برای حل مشکلات ارائه شود.
* بازگشت دو ساله سرمایهگذاری واحد بخار نیروگاه چابهار فقط از محل صرفهجویی در مصرف گازوئیل
* بازگشت دو ساله سرمایهگذاری واحد بخار نیروگاه چابهار فقط از محل صرفهجویی در مصرف گازوئیل* بازگشت دو ساله سرمایهگذاری واحد بخار نیروگاه چابهار فقط از محل صرفهجویی در مصرف گازوئیلفتاح با بیان اینکه "ما صندوق را در نیاز به بازپرداخت به موقع تسهیلات درک میکنیم اما صندوق هم باید درک متقابلی از شرایط نیروگاهها داشته باشد"، گفت: این واحد بخار نیروگاه چابهار، در طول یکسال 300 میلیون لیتر گازوئیل در بخش تولید برق صرفهجویی میکند و اگر در پایینترین قیمت منطقه، گازوئیل را نیم دلار در لیتر در نظر بگیریم، دو ساله تمام سرمایه گذاری احداث این واحد بازمیگردد.
وی افزود: بالای 4000 میلیارد تومان در این پروژه سرمایه گذاری صورت گرفته اما این هزینه سنگین در 2 یا 3 سال کاملا بازمی گردد و ما با احداث واحد بخار، حرارت اتلافی با دمای حدود 530 تا 540 درجه را که وارد محیط میشد، برای گرداندن توربینها بازیابی کردهایم که اینکار ضمن ارتقای راندمان نیروگاه، دستاوردهای زیست محیطی و اقتصادی سرشاری بهدنبال دارد.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه "تکمیل و بهرهبرداری از واحد بخار نیروگاه چابهار نماد اقتصاد مقاومتی است"، گفت: زمانی در احداث واحدهای نیروگاهی وابستگی 100 درصدی به شرکتهای خارجی داشتیم اما امروز خودکفایی 100 درصدی داریم و در این پروژه، حتی یک کارشناس خارجی نیز حضور نداشته است.
* طلب 1000 میلیارد تومانی بنیاد از وزارت نیرو و ضرورت اصلاح اقتصاد برق
* طلب 1000 میلیارد تومانی بنیاد از وزارت نیرو و ضرورت اصلاح اقتصاد برق* طلب 1000 میلیارد تومانی بنیاد از وزارت نیرو و ضرورت اصلاح اقتصاد برقفتاح یکی از مشکلات توسعه صنعت نیروگاهی را بحث اقتصاد برق دانست و گفت: باید در قیمت برق و نحوه پول دادن وزارت نیرو اصلاحاتی صورت گیرد، چرا که امروز دخل و خرج صنعت برق تراز نیست و برای اصلاح این رویه باید همه کمک کنیم.
وی ادامه داد: 1000 میلیارد تومان از وزارت نیرو طلبکاریم و اگر به ما اجازه دهند برقمان را در زمانی که شبکه داخلی نیاز ندارد صادر کنیم، بخشی از مشکلات حل میشود.
فتاح با اشاره به افزایش تقاضای مصرف برق به بیش از 60 هزار مگاوات در روزهای اخیر گفت: نیروگاههای بنیاد 3400 مگاوات از این نیاز را تأمین کردهاند و در حالی که مصرف خود بنیاد با همه کارخانجات آن به 700 مگاوات نمیرسد؛ یعنی ما 2700 مگاوات بیش از نیاز مصرف خودمان به شبکه تزریق کردهایم؛ در چنین شرایطی که ما خودمان تولیدکننده برق هستیم، نباید مشمول محدودیت شویم و باید بتوانیم از برق تولیدی خودمان، برق کارخانجات فولاد، سیمان و ... مجموعه بنیاد را بدون محدودیت تأمین کنیم و این یک درخواست منصفانه است.
* گازرسانی به نیروگاه چابهار چه شد؟
* گازرسانی به نیروگاه چابهار چه شد؟* گازرسانی به نیروگاه چابهار چه شد؟رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به قول چندین باره و چندین ساله گازرسانی به نیروگاه چابهار گفت: یک لیتر گازوئیل و یک مترمکعب گاز طبیعی، به یک میزان برق تولید میکنند؛ اما میزان آلایندگی و قیمت گازوئیل و گاز با هم قابل مقایسه نیست.
وی افزود: اگر هرچه زودتر گازرسانی به نیروگاه چابهار صورت بگیرد، هم در عملکرد نیروگاه تأثیر مثبت خواهد داشت، هم گازوئیل با قیمت بالاتر را به جای گاز نمیسوزانیم و هم در کاهش اثرات زیستمحیطی نیروگاه موثر است.
* تجهیز روستاهای اطراف نیروگاه چابهار به 300 ترانس توزیع برای بهرهمندی از برق پایدار
* تجهیز روستاهای اطراف نیروگاه چابهار به 300 ترانس توزیع برای بهرهمندی از برق پایدار* تجهیز روستاهای اطراف نیروگاه چابهار به 300 ترانس توزیع برای بهرهمندی از برق پایدارفتاح با بیان اینکه "اعلام کردهایم که هرجا کارگاه تولیدی داریم باید در شعاع آن به مردم رسیدگی کنیم و این حق مردم است"، گفت: در توسعه نیروگاه چابهار نیز 300 دستگاه ترانس توزیع در روستاهای اطراف خریداری و نصب کردهایم که مردم روستاهای اطراف بتوانند از برق تولیدی این نیروگاه برای داشتن برق پایدار بهرهمند شوند.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به قابل توسعه بودن نیروگاه چابهار گفت: ما آمادگی داریم که یک نیروگاه 500 مگاواتی جدید در کنار نیروگاه فعلی چابهار احداث کنیم و اگر به بنیاد کمک شود و مطالبات نیروگاهی پرداخت شود، آنرا در بخش افزایش ظرفیت نیروگاهی صرف خواهیم کرد.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 401629