وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت اجرای طرحهای توسعهای آب شرب تهران تا پایان دولت سیزدهم گفت: باتوجه به میزان بالای مصرف، شرایط اقلیمی و نوسانات بارشی که در کشور به ویژه شهر تهران وجود دارد، باید نسبت به متنوع سازی منابع آب اقدام کنیم
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در مراسم افتتاح بخشی از طرح جامع آبرسانی تهران گفت: پروژههایی که امروز به مرحله بهرهبرداری رسید، نقش بسیار مهمی در تأمین آب پایدار و گوارا برای شهر تهران دارد.
وزیر نیرو ادامه داد: اجرای رینگ مواصلاتی و اتصال تمام منابع آب شرب تهران به یکدیگر از آن جهت اهمیت دارد که امکان تبادل و چرخش آب شرب تهران را از سامانههای مختلف به نقاط مورد نیاز فراهم خواهد کرد و در نتیجه این اقدام امکان انعطاف و مانور ما را در نحوه مدیریت منابع آبی افزایش میدهد.
وی افزود: یکی از پروژههای ارزشمندی که امروز به بهرهبرداری رسید، تکمیل و بهرهبرداری از مخزن 140 هزار مترمکعبی آب شرب در تهران است که این مخزن معادل 5 درصد از مخازن کل تاریخ تهران است و امیدواریم با همین سرعت در آینده نزدیک شاهد افتتاح و بهره برداری از سایر طرحهای مهم آبی شهر تهران نیز باشیم.
محرابیان با تأکید بر لزوم جلوگیری از اتلاف آب شرب در طول مسیر انتقال و شبکههای آبرسانی بیان کرد: به منظور جلوگیری از اتلاف منابع آب شرب تهران باید نسبت به نوسازی و اصلاح شبکه آبرسانی اقدام کنیم.
وی گفت: یکی از واقعیتهای مهمی که درباره منابع آب شرب تهران وجود دارد، این است که در طول سالهای گذشته به منابع آبی شهر افزوده نشده است و این در حالی است که در 30 سال گذشته جمعیت شهر تهران چند برابر شده است.
محرابیان با تأکید بر ضرورت اجرای سایر طرحهای توسعهای آب شرب تهران تا پایان دولت سیزدهم اضافه کرد: باتوجه به میزان بالای مصرف، شرایط اقلیمی و نوسانات بارشی که در کشور به ویژه شهر تهران وجود دارد، باید نسبت به متنوع سازی منابع آب اقدام کنیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه بررسی فرایند توسعه کشور نشان میدهد که در حوزه آب و انرژی در دهههای اخیر توسعه شتابانی داشته ایم، گفت: به طور نمونه 45 سال پیش تعداد واحدهای مسکونی کشور 5.7 میلیون واحد بود، اما اکنون بیش از 30 میلیون واحد مسکونی دارای اشتراک آب و برق در کشور داریم که حکایت از افزایش قابل توجه نیاز به آب شرب در کشور است.
وی افزود: در صنایع نیز در طول دهههای گذشته رشد قابل ملاحظهای داشتهایم؛ به عنوان نمونه در حالی که 45 سال قبل ظرفیت تولید فولاد کشور سالانه 380 هزار تن بود، اکنون این ظرفیت به بیش از 48 میلیون تن رسیده است.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به وضعیت تولید سیمان در سالهای گذشته نیز افزود: همچنین در صنعت سیمان نیز در حالی که 45 سال پیش سالانه 3 میلیون تن سیمان تولید میکردیم، اکنون ظرفیت تولید سیمان کشور به بیش از 90 میلیون تن در سال رسیده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به افزایش نیاز مصرف آب کشور در حوزه شرب به واسطه بهبود شاخصهای بهداشتی نسبت به دهههای گذشته افزود: افزایش تقاضای آب در شهر تهران به مراتب از سایر نقاط کشور بیشتر بوده و همین مسئله نیز بر پیچیدهتر شدن مدیریت منابع آب در پایتخت کشور افزوده است.
وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت صرفهجویی در مصرف آب به واسطه افزایش اهمیت آن اضافه کرد: علاوه بر لزوم توجه به مقوله صرفهجویی همچنین باید به دنبال اجرای طرحهای توسعه و نیز بهرهبرداری بهینه از منابع آب نامتعارف با هدف کاهش مشکلات آبی باشیم.
محرابیان در ادامه با اشاره به موضوع مهم پساب بهداشتی و بازچرخانی آب گفت: امروزه استفاده از پساب بهداشتی و بازچرخانی آب به یکی از ارکان مهم مدیریتی در جهان در حوزه آب تبدیل شده است و ما نیز در ایران باید به صورت جدی بر روی این موضوع متمرکز شویم و ضمن استفاده از پساب بهداشتی در حوزه کشاورزی پربازده و صنعت، آبهای سطحی و زیرزمینی را برای شرب و بهداشت به مصرف برسانیم.
وزیر در بخش پایانی سخنان خود نیز با اشاره به توجه ویژه دولت و مجلس به طرحهای آبرسانی به مناطق دارای تنش آبی در نقاط مختلف کشور افزود: در طرح جهاد آبرسانی که از سال 1401 آغاز شده و تاکنون 40 درصد پیشرفت داشته است، بنا داریم تا پایان دولت سیزدهم به 10 هزار روستا آب شرب پایدار برسانیم.
وزیر نیرو در ادامه گفت: ایران در حوزه آب و علوم مهندسی و نیز اجرا جزو کشورهای پیشرفته و پیشرو به شمار میرود و در صدر جدول 5 کشور بزرگ جهان در علوم مهندسی آب برای علوم داخلی و صدور خدمات فنی و مهندسی قرار دارد.
محرابیان افزود: همچنین ایران در تولیدات و مواد اولیه به خودکفایی رسیده است و مطلوب است در تبادلات بینالمللی از این ظرفیت استفاده شود و تلاش شود از ظرفیت بخش خصوصی و NGOها بهره لازم برده شود.
انتهای پیام/