در معاملات امروز بازار سرمایه، ورود حقوقیها به بخش تقاضا منجر به رشد شاخصهای عملکردی بورس شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سهام امروز یک روز متفاوت نسبت به روز گذشته داشت و تقاضای روز گذشته در بورس امروز با ضعف همراه بود.
امروز نمادهای شاخصساز بورس تهران با ورود پول حقوقی مواجه بودند و شاخص با تقاضای حقوقی رشد کرد.
تحلیلگران معتقدند برای شکل گیری یک روند صعودی یا نزولی باید دست کم برای 4 روز معاملاتی متوالی شاخص رشد یا نزول کند.
* بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس تهران
بسیاری از اهالی تکنیکالیست در بازار اوراق بهادار تهران از هفته پیش در انتظار شکست خط روند نزولی در اندیکاتور RSI بودند و این اتفاق طی معاملات روز گذشته رخ داد. تا سطح حمایتی محدوده 2 میلیون واحدی (البته با کمی اغماض و شکستهای غلط) که از سویی با خط میانی کانال صعودی فرضی در یک راستا قرار داشت، باید بهعنوان حمایت شاخص کل شناخته شود و شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران از این حوالی روند خود را تغییر دهد.
از طرفی افراد بدبین همچنان بر طبل عدم برگشت شاخص کل به اعداد و ارقام بالاتر میکوبند و عدهای نیز بر این باور هستند که موجهای اصلاحی در قالب 3 موج شدید نزولی و دو موجکوتاه صعودی (5 موجی) به پایان رسیده است و باید به اعداد و ارقام بالاتری برای شاخص فکر کرد.
در صورتی که شاخص روند صعودی را برای روزهای آتی انتخاب کرده باشد اعداد 2.1 و 2.2 میلیون واحدی را بهعنوان مقاومتهای کوتاهمدت خود پیشِ رو دارد، همچنین مقاومت میانگین 55 روزه که از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است.
* روند صعودی بورس با ارزش معاملات پایین
راضیه آرمند، تحلیگر بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره روند بورس طی هفته جاری گفت: با توجه به روند مثبت خرید و فروشها، بهبود معاملات حقیقی طی دیروز و امروز، همچنین نبود اخبار مهم سیاسی و اقتصادی منفی، پیشبینی میشود شاخص کل و شاخص کل هم وزن روند مثبتی داشته باشند و سمت تقاضای بازار در معاملات روزهای اینده قویتر از عرضهها عمل کند.
وی افزود: اکنون نکتهای که باید بدان توجه کرد، نه ارزنده نبودن کلیت بازار، بلکه سرمایههای ترسیده از ریسکهای سیستماتیک است. اگر به جزئیات معاملات چند روز گذشته دقت کنیم، متوجه خواهیم شد که سهامداران همچنان از ورود کامل به بورس واهمه دارند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مقاومت روانی دو میلیون واحدی همواره پیش روی بازار است و پیشبینی میشود بازار در همین محدوده نوسان داشته باشد.
آرمند تصریح کرد: با توجه به حجم پایین معاملات در روزهای اخیر، کندل روزهای آینده کم قدرت و به نوعی نشاندهنده اصلاح زمانی بازار خواهد بود.
وی ادامه داد: در مجموع با توجه به آرامش نسبی دلار و حوزه سیاست خارجی در روزهای اخیر، میتوان امیدوار بود هفته معاملاتی آتی مثبت اما با حجم معاملاتی پایین دنبال شود.
* رشد بی رمق شاخص های بورس
در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس 6 هزار و 993 واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 40 هزار و 41 واحد رسید.
شاخص کل هم وزن بورس نیز با ریزش 765 واحدی در رقم 717 هزار و 13 واحدی ایستاد.
شاخص کل فرابورس نیز با افت 103 واحدی به رقم 26 هزار و 541 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش 686 واحد به سطح 131 هزار و 104 واحد رسید.
* حمایت حقوقی از شاخص بازار سرمایه
امروز نمادهای شاخص ساز بورس تهران با ورود پول حقوقی مواجه بودند و شاخص با تقاضای حقوقی رشد کرد. خساپا (سایپا)، خودرو (ایران خودرو) و فملی ( ملی صنایع مس ایران) بیشترین ورود پول حقوقی را در معاملات یکشنبه داشتند.
در مجموع معاملات امروز، ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار 574 میلیارد تومان بود.
* ریزش ارزش معاملات بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 9 هزار و 881 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 614 میلیارد تومان بود که 6 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 23 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 743 میلیارد تومان رسید.
* ارزش صفهای خرید و فروش بورس
در پایان معاملات امروز، ۲۹۶ نماد با رشد قیمت و ۵۰۴ سهم با کاهش قیمت مواجه شدند.
در معاملات روز یکشنبه، 57 نماد صف خرید داشتند و 56 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 36 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 294 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 39 درصدی به 354 میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در انتهای معاملات امروز به ۲۴.۸ میلیون تومان و سرانه فروش حقیقیها به ۲۲.۲ میلیون تومان رسید.
پایان پیام/