اکونومیک 24
20 اردیبهشت 1404 - 22:21

استقرار کامل سیستم‌های نوین آبیاری ۶۰ سال طول می‌کشد

وزیر جهاد کشاورزی گفت: استقرار سیستم‌های نوین آبیاری نیازمند تامین اعتبار ویژه است، که براساس روند عادی و طبیعی بودجه‌های سنواتی حدود ۵۰ تا ۶۰ سال طول می‌کشد تا همه مزارع به سیستم‌های نوین مجهز شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری روز شنبه ـ 20 اردیبهشت ـ در جلسه شورای مدیران این وزارتخانه که با حضور سرزده مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: برای توسعه ارتباط «صنعت، وزارتخانه و دانشگاه» برنامه‌ریزی‌ انجام شده است، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) با دانشگاه‌ها در ارتباط است و به زودی همایش‌های کاربردی متنوعی درباره چالش‌های بخش کشاورزی و نیاز به راهکار علمی و کارشناسی، برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به تحقیقات علمی درباره اصلاح بذور افزود: تحقیق و پژوهش درباره خودکفایی میوه‌های گرمسیری و برنج، گوشت و اصلاح نباتات در حال انجام است.

وزیر جهاد کشاورزی به اهمیت چالش‌های منابع آب و خاک اشاره کرد و گفت: طبق برنامه هفتم امسال باید 76 میلیارد مترمکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گرفت در حالی که آنچه وزارت نیرو اعلام کرده حدود 36 میلیارد مترمکعب است، که شرایط ویژه را نشان می‌دهد.

*استقرار سیستم نوین آبیاری 60 سال طول می‌کشد

نوری با بیان این که استقرار سیستم‌های نوین آبیاری در کشور نیازمند اراده فرادستگاهی و فراقوه‌ای است، اظهار داشت: استقرار سیستم‌های نوین آبیاری نیازمند تامین اعتبار ویژه است، که براساس روند عادی و طبیعی بودجه‌های سنواتی حدود 50 تا 60 سال طول می‌کشد تا همه مزارع به سیستم‌های نوین مجهز شود.

وی تاکید کرد: استقرار سیستم نوین آبیاری نیازمند سرمایه‌گذاری و نگاه ویژه حاکمیتی است تا سریع‌تر بتوانیم سیستم‌های هوشمند و بهره‌ور استفاده از آب در مزارع مستقر شود و در دیرترین حالت سرمایه در 5 سال باز می‌گردد.

مقام عالی وزارت بر ضرورت رویکرد بهره‌وری در اقتصاد کشاورزی تاکید و تصریح کرد: مصرف آب در سطح زیر کشت گلخانه حدود 6 برابر کمتر از مزارع است، در حالی که حدود 6 برابر تولید محصول آن افزایش پیدا می‌کند‌ که قطعا با سرمایه‌گذاری بیشتر و اعطای تسهیلات می‌توان کشت گلخانه‌ای در مناطق با انرژی کمتر را توسعه داد.

*صنعت کشاورزی نیازمند حمایت و سرمایه‌گذاری بیشتر 

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که نرخ تشکیل سرمایه در بخش کشاورزی کمترین سهم در اقتصاد است، افزود: برخی سهم کشاورزی در اقتصاد کشور را 8 درصد می‌دانند اما این سهم بالای 17-18 درصد است، حتی اگر همان 8 درصد را در هم نظر بگیریم نرخ تشکیل سرمایه در بخش کشاورزی حدود 5 درصد است، یعنی صنعت کشاورزی نیازمند حمایت و سرمایه‌گذاری بیشتر است.

به گفته وی، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی از نظر افزایش بهره‌وری و تولید، مصرف بهینه آب و همچنین خودکفایی ضروری و دارای توجیه منطقی اقتصادی است و ضرورت دارد تصمیمات و اقدامات ویژه‌ای در سطح کلان برای افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش انجام شود.

*آزادسازی حدود 1.5 میلیون هکتار از اراضی به نفع مردم

نوری با اشاره به اهیمت صدور اسناد اراضی و تعیین مالک، گفت: مدیریت حدود 94 درصد از عرصه‌های کشور در حوزه کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی مدیریت می‌شود که حدود 55 درصد اسناد به صورت کاداستر و نقشه تک‌برگی به نام اشخاص صادر شده و مابقی هم به سرعت در حال پیگیری است.

وی به قانون رفع تداخل اراضی اشاره کرد و افزود: دکتر پزشکیان از زمانی که در مجلس حضور داشتند، نسبت به این قانون و جلوگیری از تضییع حق مردم و انفال حساسیت داشتند، این قانون اکنون با جدیت دنبال می‌شود؛ حدود 85 درصد مساحت مورد اختلاف بررسی شده و در این میان حدود 1.5 میلیون هکتار از اراضی به نفع مردم آزادسازی شده است و به زودی در مراسمی با حضور رئیس‌جمهوری اسناد زمین‌ها به کشاورزان تحویل داده خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: تیم منسجم و همراهی که اکنون در وزارت جهاد کشاورزی مستقر هستند، تمام تلاش خود را برای تحقق اهداف رئیس‌جمهوری، دولت وفاق و اجرایی شدن قانون برنامه هفتم و شعار سال مد نظر رهبر معظم انقلاب به کار بسته‌اند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1886973