اکونومیک 24
12 دی 1402 - 15:51

خسارت مستقیم غزه از تجاوز نظامی اسرائیل چند میلیارد دلار است

برآوردهای اولیه از خسارت‌های مستقیم نوار غزه در نتیجه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی بالغ بر حدود ۱۲ میلیارد دلار است که این رقم شامل خسارت‌های غیرمستقیم نمی‌شود.

گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، رژیم صهیونیستی از زمان آغاز تجاوز نظامی خود به نوار غزه  به طور عمدی و به شدت زیرساخت‌ها، مؤسسات تجاری، کارخانه‌ها، رستوران‌ها و اماکن گردشگری نوار غزه را تخریب کرده است؛ به خصوص در شهر غزه که قطب اقتصادی این منطقه شمرده می‌شود.

قبل از جنگ، نرخ کلی بیکاری در نوار غزه  به ۵۰ درصد، در میان فارغ التحصیلان جوان به ۶۰ درصد و در بین زنان به ۸۰ درصد می‌رسید، علاوه بر اینکه قریب به ۸۰ درصد جمعیت غزه به کمک‌های بشردوستانه جهانی متکی بوده‌اند که به این منطقه وارد می‌شود که البته انتظار می‌رود در مقطع پیش رو و با پایان یافتن جنگ این نرخ افزایش یابد.

 

اسماعیل الثوابته، مدیر کل دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در غزه می‌گوید، برآوردهای اولیه دولت از خسارات مستقیم جنگ در نوار غزه به حدود ۱۲ میلیارد دلار می‌رسد که البته شامل خسارات غیرمستقیم ناشی از تجاوز اسرائیل به نوار غزه نمی‌شود.

وی افزود: این خسارت‌ها شامل خانه‌های مردم غزه نیز می‌شود به نحوی که ۳۰۵ هزار واحد مسکونی هدف بمباران‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفتند که از این تعداد، ۵۲ هزار واحد مسکونی با خاک یکسان شده و خسارتی بالغ بر ۲.۳۴ میلیارد دلار وارد کرده است.

الثوابته با اشاره به اینکه ۲۵۳ هزار واحد مسکونی هم دچار خساراتی با هزینه پنج میلیارد و ۶۰ میلیون دلار شده است، گفت: برآورد اولیه زیان‌ها در بخش منازل مسکونی حدود ۷.۴ میلیارد دلار است، در حالی که در بخش صنعتی، برآوردهای اولیه از خسارت حدود ۴۵۰ میلیون دلار بوده است.

به گفته این مقام دولتی، زیان‌های بخش بازرگانی غزه شامل بازارها، مغازه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها، فروشگاه‌های تجاری و سایر موسسات تجاری است که برای تثبیت اوضاع در نوار غزه تلاش می‌کنند و تخمین اولیه از خسارات وارده در این بخش به حدود ۶۵۰ میلیون دلار می‌رسد.

وی تأیید می‌کند که جنگ تأثیر منفی بر بخش کشاورزی غزه نیز داشته است، در حالی که غزه برای تأمین غذای بیش از ۲.۴ میلیون نفر به آن وابسته است، اما اختلال در این بخش تأثیر منفی بر فعالیت‌های اقتصادی به ویژه در بخش دام و شیلات داشته و خسارات اولیه این بخش حدود ۴۲۰ میلیون دلار برآورد شده است.

 

در سطح دولتی، برآورد خسارات حاصل از توقف کار تمامی وزارتخانه ها و نهادهای دولتی به طور کلی بالغ بر ۳۳۰ میلیون دلار بوده است، به ویژه که روند مبادلات مالی که در جهت حرکت بازار داخلی کار می کند، متوقف شده است.

به گفته الثوابته خسارات بخش آموزشی نوار غزه هم بالغ بر ۷۴۰ میلیون دلار بوده که در نتیجه بمباران دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و تخریب آزمایشگاه‌ها و تجهیزات آموزشی بوده است.

بخش رسانه نوار غزه نیز متحمل خسارت اولیه ۱۶۰ میلیون دلاری شده که شامل نهادهای مختلف اطلاع رسانی اعم از مقر شبکه های ماهواره‌ای، رادیویی و خبرگزاری ها و نهادهای آموزشی خبر است در حالی که زیان بخش سرگرمی و هتل ها در نوار غزه نیز ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

این مقام دولتی با بیان اینکه زیان بخش ارتباطات و اینترنت نوار غزه نیز بالغ بر ۶۰۰ میلیون دلار بوده، گفت: بخش حمل و نقل از جمله  انواع خودرو، کامیون، بازارها و نمایشگاه‌های خودرو، کشتی‌ها و تخریب خیابان‌ها و جاده‌ها و بالغ بر ۴۸۰ میلیون دلار است.

الثوابته خسارت بخش برق غزه را نیز ۱۲۰ میلیون دلار خواند که شامل شبکه‌های مختلف برق‌رسانی و دکل های چوبی و آهنی و ادوات و تجهیزات شرکت‌های تولید و توزیع برق است.

 

این مقام دولت حماس در نوار غزه تاکید کرد که این برآوردهای اولیه و غیرنهایی خسارات مستقیم جنگ است و شامل خسارت‌های غیرمستقیم نمی‌شود، زیرا در مرحله کنونی و با تدوام جنگ برآورد خسارات غیرمستقیم ممکن نیست.

محمد ابوجیاب پژوهشگر اقتصادی می گوید که اگر جنگ برای مدت بیشتری طول بکشد خسارات جنگ به نوار غزه سنگین‌تر می‌شود.

 

 

وی تاکید کرد هزینه اسکان آوارگان و کمک‌رسانی اضطراری به آنها خود بیش از دو میلیارد دلار هزیه دارد، کما اینکه بازسازی زیرساخت‌ها اعم از جاده ها و شبکه‌های آب رسانی، فاضلاب، برق و مخابرات بیش از سه میلیارد دلار نیاز دارد و بازسازی و راه اندازی مجدد بخش‌های صنعتی، تجاری و کشاورزی غزه نیز خود بیش از دو میلیارد دلار هزینه دارد.

با آوارگی قریب به دو میلیون نفر از جمعیت غزه و تشدید محاصره این منطقه در نتیجه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی مسائل انسانی در غزه بحرانی و فاجعه بار شده است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1624473

مهمترین اخبار اقتصادی: